SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Welke interieurstijl past bij jou?

Trends, Inspiratie

Zit je eraan te denken om jouw interieur een upgrade te geven, maar zie je door het bomen het bos niet meer met al die verschillende interieurstijlen? In dit blog geven we je meer informatie over de diversiteit en trends op interieurgebied.

Een tal aan keuzes

Zodra je het besluit hebt genomen dat je het interieur gaat aanpakken, is de eerste vraag: ‘Wat vind je precies mooi en waar liggen je wensen?’. Kun je deze vraag moeilijk beantwoorden? Lees dan dit blog verder, ga je oriënteren via Pinterest, of nog beter, bezoek een Zonnelux-expert voor persoonlijk advies.

Het is namelijk een lastige keuze. Hou je meer van een landelijke of een moderne stijl, of dat je liever een trendy dan wel klassiek interieur kiest. Dikwijls kijk je eerst naar het type woning en daarna naar de interieurstijl die bij het huis past. Bijvoorbeeld bij een mooie, rustieke boerderij verwacht je een fraai landelijk interieur.

Interieurstijl

Landelijke interieurstijl: natuurlijke materialen in een gemoedelijke sfeer

Een landelijke interieurstijl staat bekend om het gebruik van natuurlijke materialen, met een mate van robuustheid. Denk hierbij aan grote meubels en het gebruik van hout of linnen. Grote authentieke balken die een landelijke boerderij karakteriseren. Gecombineerd geeft deze interieurstijl een gemoedelijke en rustige uitstraling. Het is geïnspireerd op het buitenleven.

Maar welke raambekleding past nu het beste bij een landelijke interieurstijl? Dan val je algauw terug op de natuurlijk materialen van houten jaloezieën, vouwgordijnen of het trendy geweven hout. De raambekleding filtert het daglicht op een prachtige manier. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en transparanties, waar je bij de houten jaloezieën kan kiezen voor een klassieke houtnerf.

Het geweven hout is verkrijgbaar als rol- en vouwgordijn. Het wordt gemaakt van bamboe, wat een duurzaam en natuurlijk materiaal is. Met een ruim aanbod van kleuren en twee verschillende soorten wevingen, is er altijd een product naar jouw wens. Geweven hout is een unieke en trendy oplossing voor een landelijke interieurstijl.

Geweven hout in een landelijk interieur
Geweven hout op maat

Haal het luxe hotel gevoel in huis met de hotel chique interieurstijl.

Op het moment dat je op vakantie gaat, ontspan je volledig en kom je tot rust. Hotels spelen graag in op dit gevoel met een fraai en luxueus interieur. Maar waarom zou je dit niet elke dag willen ervaren? Daarom is de interieurstijl ‘hotel chique’ ontstaan. Rijke materialen en luxe accessoires zijn de basis van deze stijl.

De shutters uit de Piet Boon by Zonnelux collectie passen uitstekend bij een hotel chique interieurstijl. Ze worden gemaakt van kwaliteitshout en zijn voorzien van een uniek ontwerp. De lamel is rechthoekig afgewerkt en voorzien van een onzichtbare bediening. Samen met high-end behang, velvet meubels en maatwerk kasten, vormen de shutters een hotel chique geheel.

Piet Boon by Zonnelux shutters
Hotel chique interieurstijl

Een modern interieur met een sober en sereen karakter

Heb je liever niet te veel tierelantijntjes in huis, maar ben je op zoek naar een sober en sereen interieur? Dan past een moderne stijl waarschijnlijk bij jou. De strakke vormen, het krachtige lijnenspel en het ‘less is more principe’ kenmerken zich voor een moderne interieurstijl.

Verschillende soorten raambekleding matchen met een modern interieur, maar de voorkeuren gaan naar rolgordijnen, aluminium of houten jaloezieën en shutters. De rolgordijnen van Zonnelux worden kleurgecoördineerd uitgevoerd zodat de raambekleding één geheel vormt, of kies juist voor een ton sur ton look.

Warmtewerende rolgordijnen

De schoonheid van imperfectie: Wabi sabi

Zodra je de interieurstijl ‘Wabi Sabi’ hoort, gaat er wellicht niet direct een belletje rinkelen. Deze stijl is overgekomen uit Japan en staat voor de schoonheid van imperfectie. Denk hierbij aan niet gestuukte muren met een betonlook, simpele meubels en organische vormen. Voornamelijk materialen die ‘oud’ zijn geworden. Hierbij passen verschillende raambekleding zoals robuuste houten jaloezieën, rolgordijnen of paneelgordijnen.

Paneelgordijnen zijn grote panelen die je door middel van een rail van links naar rechts verplaatst. Zo kun je makkelijk afwisselen tussen een open doorkijk en privacy. Er is een ruim aanbod aan stoffen voor de paneelgordijnen, met de indrukwekkende washi stoffen in het bijzonder. Washi is gemaakt van Japans papierachtig materiaal. Het is een bijzondere eyecatcher die esthetisch goed bij de Wabi Sabi interieurstijl past.

Een minimalistisch design met gebruik van lichte kleuren

De interieurstijl uit het noorden van Europa, de Scandinavische stijl, draait om het minimalistische design met een ingetogen sfeer. De uitgangspunten zijn puur, clean en eenvoudig. In deze stijl worden veel lichte tinten gebruikt en natuurlijke materialen.

Houten jaloezieën in een lichte kleur passen dan ook perfect in deze interieurstijl. Ze filteren daglicht en geven het raam body. Door de lamellen te kantelen, creëer je privacy of een prachtig lijnenspel. Met de Megaview® jaloezieën ontstaat er een unieke shutter-look.

Witte houten jaloezieën in de eetkamer
Witte houten jaloezieën

Japanse invloeden met een modern karakter

Een combinatie van de Scandinavische interieurstijl met invloed uit Japan heet ‘Japandi’. Ook hier staat minimalisme en een strakke uitstraling centraal. Wat Japandi onderscheidt, is dat er meer kleurcontrast is dan bij de Scandinavische stijl. Er worden meer donkere kleuren in het interieur verwerkt, samen met metaal invloeden. Daarom zijn aluminium jaloezieën een uitstekende combinatie met deze interieurstijl.

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een beter idee over de verschillende interieurstijlen. Mocht je hier graag persoonlijk advies over ontvangen, bezoek dan een interieurexpert. Zij adviseren en ontzorgen in het hele proces.

Meer blogs