SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Wabi-sabi: de kracht
van imperfectie

Trends, Inspiratie

Zodra je de stap zet om een update te geven aan het interieur is er keuze uit verschillende stijlen. Wabi-sabi is een interieurstijl die vanuit de Japanse filosofie een trend is geworden in Nederland. Het is een ode aan onvolmaaktheid en imperfectie. Lees in dit inspiratieblog hoe je prachtige raamdecoratie combineert met Wabi-sabi.

Wabi-sabi, de interieurtrend van nu

Wat kenmerkt een interieur met Wabi-sabi? Het is samengevat de kunst en kracht van imperfectie. Geen symmetrie of een perfecte samenstelling maar juist de keuze voor geleefde producten die mooi oud zijn geworden. Een ruwe wand met geschakeerde texturen en natuurlijke materialen met verkleuringen.

Wabi-sabi

Wabi-sabi is de authentieke filosofie waarbij acceptatie centraal staat. Niets blijft zoals het is, de omgeving mag leven en verouderen.

Het effect van natuurlijke materialen

Eén van de belangrijkste uitgangspunten van een Wabi-sabi interieur is de natuur. Materialen die eenvoud uitstralen en leefbaar zijn, gecombineerd met aardse tonen. Breng karakter, diepte en echtheid binnenshuis. Het is de authentieke filosofie waarbij acceptatie centraal staat. Niets blijft zoals het is, de omgeving mag leven en verouderen.

Met raamdecoratie speel je hier efficiënt op in door te kiezen voor materiaal van hout of rijke stoffen. Met een ruim kleuraanbod is er altijd een karakteristieke en aardse tint die bij Wabi-sabi past. De lamellen van houten jaloezieën reageren op de omgeving en krijgen hierdoor een unieke look.

Houten jaloezieën op maat
Vouwgordijnen draai-kiepraam

Meer informatie?

Een duurzame interieurstijl

Dagelijks hoor je veel over duurzaamheid en de diverse manieren hoe dit toe te passen is. Als je terug gaat naar de oorsprong betekent duurzaam ‘met een lange levensduur’. Doordat je met Wabi-sabi onvolmaaktheden en veroudering omarmt krijg je automatisch een duurzaam interieur.

Daarom is het belangrijk om te investeren in kwalitatieve raambekleding die lang meegaat. Houten jaloezieën, geweven hout, Duette® en vouwgordijnen worden allen gemaakt van natuurlijke materialen en hebben een duurzaam karakter. Bezoek een Zonnelux-specialist om de raamdecoratie te bekijken in serene en geschakeerde kleuren.

Piet Boon by Zonnelux

In samenwerking met de ontwerpstudio Piet Boon heeft Zonnelux een elegantie collectie raamdecoratie samengesteld. De producten zijn verkrijgbaar in herkenbare naturel en grijstinten, ideaal voor in de Wabi-sabi interieurstijl. De collectie bestaat uit houten raamdecoratie en rolgordijnen met een stijlvolle afwerking.

Ben je nieuwsgierig geworden naar raamdecoratie voor de Wabi-sabi interieurstijl? Vraag dan vrijblijvend advies op maat aan. Een Zonnelux-specialist neemt dan contact op om je persoonlijk te adviseren.

Meer blogs