SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Lichtwering & privacy

Waarom ben je op zoek naar (nieuwe) raamdecoratie? In veel gevallen draait het om het verduisteren, deels tegen te houden of filteren van het daglicht. En daarbij vinden velen het belangrijk om in de ruimte meer privacy te creëren. Dat zijn dan ook de belangrijkste functies van raamdecoratie. Je wilt het zonlicht uit je interieur weren en de inkijk van buitenaf verminderen. Onze raamdecoratie voldoet aan deze eisen en is de echte sfeermaker in jouw interieur.

Bekijk het assortiment

Raam verduisteren

Wil je het raam verduisteren? Kies dan voor een verduisterende stof of een houten raamdecoratie product. Dit houdt bijna al het daglicht tegen. De raamverduistering zorgt ervoor dat jij heerlijk kunt slapen. In een donkere ruimte kom je namelijk beter tot rust. Je kunt het raam verduisteren met bijna alle raamdecoratie. Geweven hout, duo rolgordijnen en sheerlight zijn niet geschikt voor raamverduistering.

Daglicht filteren

Naast het verduisteren van het raam, kun je het daglicht ook filteren. Transparante en semi-transparante stoffen zijn lichtdoorlatend. De transparantie van de stof bepaalt hoeveel daglicht er binnen komt. Ook met houten raamdecoratie kun je het daglicht filteren. Als je de lamellen van jaloezieën of shutters opent, creëert het zonlicht een mooi lijnenspel op de vloer of wand. Een bijzonder lichteffect dat gedurende de dag verandert.