SMARTIFY YOUR HOME

Bedieningen

Onze raamdecoratie producten leveren we met verschillende bedieningen. Uitgangspunt is de kind veiligheid. Gevaarlijke situaties en ongelukken met lussen van de koord- of kettingbediening willen we voorkomen. Een kind veilige bediening is ook verplicht vanuit wet- en regelgeving voor woonhuizen en publieke ruimtes. Alle producten leveren we standaard met een kind veilige bediening.

Stijlvolle shutters

Shutters zijn standaard kind veilig. Deze hebben namelijk geen koorden of kettingen maar bedien je handmatig met een bedieningslat. Of kies je voor ClearView, dit is een verborgen bediening waardoor de shutter via het lamel te bedienen is. Eenvoudige bedieningsvormen voor stijlvolle raamdecoratie.

Rivièra shutter Zonnelux

Comfort met elektrische bediening

Je kunt ook kiezen voor raamdecoratie die gebruik maakt van elektrische bediening. Dan is deze via pullbediening, een afstandsbediening of diverse apps te bedienen. Bij pullbediening activeert de raamdecoratie door kort te trekken aan het koord of ketting. Met de afstandsbediening en de app bedien je de raamdecoratie makkelijk op afstand.

Witte houten jaloezieën in eetkamer

Speciaal ontwikkelde kind veilige bedieningen

Standaard zijn de bedieningsvormen van Zonnelux kindveilig, maar we hebben ook speciaal ontwikkelde kind veilige bedieningen in het assortiment die het gebruiksgemak verhogen. Zo is de raamdecoratie makkelijk te bedienen. Bezoek een Zonnelux specialist voor de mogelijkheden.

Eenvoudige Twin Pull

Twin Pull is een bedieningsvorm te gebruken bij rolgordijnen. Het is een variant op het rolgordijn met kettingbediening maar hierbij bestaat de bediening uit twee kettingen. Met de voorste ketting beweegt het gordijn omhoog en met de achterste omlaag. 

Twin Pull bediening rolgordijn

Veerkrachtige EasyRise

EasyRise is een bedieningsvorm wat wordt gebruikt bij rolgordijnen. Met EasyRise is het rolgordijn voorzien van een veermechanisme waardoor het product met de hand bediend kan worden. Door kort aan de onderlat te trekken veert het rolgordijn naar boven. Zo wordt het rolgordijn zonder koord bediend. 

EasyRise bediening rolgordijn

Handig en koordloos met LiteRise®

LiteRise® is een kind veilige bedieningsvorm voor aluminium jaloezieën, plissé- en Duette® gordijnen. Via de onderlat bedien je de raamdecoratie omhoog en omlaag. Handige bediening zonder koord.

LiteRise bediening

Efficiënt SmartCord®

Het SmartCord® is een bedieningsvorm waar je met het gebruik van één koord plissé en Duette® gordijnen omhoog en omlaag kan bedienen. Het intrekbare koord heeft een vaste lengte waardoor het een kind veilige oplossing is. 

Duette gordijnen Smartcord

Gebruiksvriendelijke bedieningsstang

Raamdecoratie kan geleverd worden met een bedieningsstang in plaats van een ketting of koord. Een bedieningsstang of rotatiestang wordt gebruikt voor aluminium jaloezieën om deze omhoog of omlaag te bewegen. Een slingerstang wordt gebruikt om jaloezieën te kantelen. Ook kan een bedieningsstang of rotatiestang worden gebruikt bij plissé en Duette®. 

Ketting- of koordbediening

We leveren onze raamdecoratie standaard met een ketting of koord. We maken deze bedieningsvormen kind veilig met een verbreekbare ketting- of koordverbinder, kettingspanner of koordkikker.

Een kettingspanner of koordkikker monteren we op minimaal 150 cm boven de vloer. Bij een koordkikker wikkel je het koord hier volledig omheen en bij een kettingspanner haak je de ketting erachter. Hierdoor kunnen kinderen niet bij de ketting of het koord. Een verbreekbare ketting- of koordverbinder breekt binnen enkele seconden als het koord of de ketting belast wordt met minimaal 6 kg.

Houten jaloezieën koordbediening

Praktische handgreep

Een handgreep is de praktische bediening voor aluminium jaloezieën, plissé-, Duette®- en rolgordijnen zonder koord. Deze worden toegepast bij het dakraamproduct, Literise® uitvoering of ingespannen model. Hierdoor is de raamdecoratie eenvoudig omhoog of omlaag te bewegen.

 

Duette gordijnen