SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Bedieningen - bedieningsvormen -

Bedieningen

De raamdecoratie van Zonnelux wordt geleverd met verschillende bedieningen. Het uitgangspunt is comfort en kind veiligheid, buiten dat dit verplicht is willen we gevaarlijke situaties en ongelukken voorkomen. Ontdek de diverse bedieningsvormen die allen kind veilig zijn.

Handig bedienen
via de lamel

Shutters zijn standaard kindveilig en hebben geen koorden of kettingen. Je bedient ze eenvoudig handmatig met de bedieningslat of ClearView. Dit is een verborgen bediening waardoor je de shutter eenvoudig via de houten lamel bediend, netjes en onzichtbaar. 

Rivièra shutter Zonnelux

Comfort met
elektrische bediening

Een raam wat lastig te bereiken is of op zoek naar comfort? Met elektrische bediening kun je op afstand de raamdecoratie bedienen. Dit kan met de afstandsbediening of via de app. 

Slimme raamdecoratie - smarthome - appbediening

Rolgordijnen met
Twin Pull

Een variant kettingbediening is de Twin Pull. Zodra je aan de voorste ketting trekt gaat het gordijn omhoog en door aan de achterste ketting te trekken gaat deze omlaag. Praktische kettingbediening voor rolgordijnen. 

Twin Pull bediening rolgordijn

EasyRise,
veerkrachtig en praktisch

EasyRise is een makkelijke bedieningsvorm voor rolgordijnen zonder koord. Het werkt met een veermechanisme, trek met je hand kort aan de onderlat en het rolgordijn beweegt vanzelf soepel naar boven. 

EasyRise bediening rolgordijn

Koordloos met LiteRise®

Met LiteRise® bedien je de onderlat via de handgreep omhoog of omlaag. Vervolgens blijft de raamdecoratie hangen waar je de handgreep loslaat Het is een knap mechanisme wat soepel beweegt. Een bedieningsvorm die geschikt is voor aluminium jaloezieën, plisségordijnen en Duette®.

 

 

LiteRise bediening

Effectief SmartCord®

Plisségordijnen en Duette® kun je slim bedienen met het SmartCord®. Dit is één koord waarmee je de gordijnen omhoog of omlaag kan bedienen. Het intrekbare koord heeft een vaste lengte en is hierdoor een kindveilige oplossing. 

Duette gordijnen Smartcord

Gebruiksvriendelijke bedieningsstang

In plaats van een ketting of koord kan je de raamdecoratie ook met een bedieningsstang bedienen. Er zijn verschillende varianties van stangen. Een bedienings- of rotatiestand wordt gebruikt voor plisségordijnen of Duette®, maar ook om aluminium jaloezieën omhoog of omlaag te bewegen. Een slingerstand gebruik je voor het kantelen. 

Ketting- of koordbediening

Onze raamdecoratie wordt standaard geleverd met ketting of koord. Deze bedieningsvormen zijn kindveilig door de verbreekbare ketting- of koordverbinder, kettingspanner of koordkikker. Deze worden op minimaal 150 cm boven de vloer gemonteerd. 

Een verbreekbare ketting- of koordverbinder breekt binnen enkele seconde zodra deze met zwaarder dan 6 kg wordt belast. Bij een koordkikker wikkel je het koord volledig eromheen, bij een kettingspanner wordt de ketting erachter gehaakt. Dit zijn diverse manieren om een ketting en koord kindveilig te maken.

Houten jaloezieën koordbediening

Praktische handgreep

Een handgreep is een praktische bediening voor aluminium jaloezieën, plissé-, Duette®- en rolgordijnen zonder koord. Deze worden toegepast bij het dakraamproduct of ingespannen model. Hierdoor is de raamdecoratie eenvoudig omhoog of omlaag te bewegen.

 

Duette gordijnen

Speciaal ontwikkelde kind veilige bedieningen

De raamdecoratie van Zonnelux is standaard voorzien van kindveilige bediening en er zijn een hoop mogelijkheden. Vind een Zonnelux specialist bij je in de buurt om het beste advies te ontvangen voor jouw interieur.