Bedieningen

Onze raamdecoratie producten leveren we met verschillende bedieningen. Uitgangspunt is de kind veiligheid. Gevaarlijke situaties en ongelukken met lussen van de koord- of kettingbediening willen we voorkomen. Een kind veilige bediening is ook verplicht vanuit wet- en regelgeving voor woonhuizen en publieke ruimtes. Alle producten leveren we standaard met een kind veilige bediening.

Ketting- of koordbediening

We leveren onze raamdecoratie standaard met een ketting of koord. We maken deze bedieningsvormen kind veilig met een verbreekbare ketting- of koordverbinder, kettingspanner of koordkikker.

Een kettingspanner of koordkikker monteren we op minimaal 150 cm boven de vloer. Bij een koordkikker wikkel je het koord hier volledig omheen en bij een kettingspanner haak je de ketting erachter. Hierdoor kunnen kinderen niet bij de ketting of het koord. Een verbreekbare ketting- of koordverbinder breekt binnen enkele seconden als het koord of de ketting belast wordt met minimaal 6 kg.

Houten jaloezieën koordbediening

Handgreep

Bij plisségordijnen, Duette® gordijnen, rolgordijnen en aluminium jaloezieën is het dakraamproduct of ingespannen model voorzien van een handgreep. Deze producten hebben dus geen loshangende koorden.

Duette gordijnen

Shutters

Shutters zijn standaard kind veilig. Shutters hebben namelijk geen koorden of kettingen. Je bedient de shutter handmatig met een bedieningslat of ClearView bediening.

Rivièra shutter Zonnelux

Speciaal ontwikkelde kind veilige bedieningen

Naast de standaard kind veilige oplossingen, hebben we ook speciaal ontwikkelde kind veilige bedieningen die bovendien het gebruikscomfort verhogen. Deze bedieningen leveren we tegen meerprijs.

Elektrische bediening

Je kunt ook kiezen voor raamdecoratie met een elektrische bediening. Deze producten hebben geen ketting of koord. Elektrische raamdecoratie is eenvoudig te bedienen met:

  • afstandsbediening
  • pull bediening: door kort aan de ketting of bedieningsstang te trekken, activeer je de elektrische raamdecoratie
Witte houten jaloezieën in eetkamer

Twin Pull

Twin Pull is een kind veilig bedieningssysteem voor rolgordijnen. De bediening bestaat uit twee kettingen zonder lus. Het rolgordijn gaat omhoog door aan de voorste ketting te trekken en beweegt omlaag met de achterste ketting.

Twin Pull bediening rolgordijn

EasyRise

Bij rolgordijnen kun je kiezen voor een EasyRise bediening. In het rolgordijn is een veermechanisme verwerkt, waardoor je het product met de hand kunt bedienen. Een ketting is overbodig.

EasyRise bediening rolgordijn

LiteRise®

Een kind veilige bediening voor aluminium jaloezieën, Duette® gordijnen en plisségordijnen is LiteRise®. Met jouw hand bedien je via de onderlat de raamdecoratie omhoog en omlaag.

LiteRise bediening

SmartCord®

Bij Duette® gordijnen en plisségordijnen is SmartCord® een kind veilige oplossing. Het intrekbare koord heeft een vaste lengte, waardoor er geen lang koord of ketting aan het product hangt. Dat maakt deze bediening veilig voor (jonge) kinderen.

Duette gordijnen Smartcord

Bedienings-, rotatie- of slingerstang

Bij Duette® en plissé kun je kiezen voor een bedieningsstang of rotatiestang. Aluminium jaloezieën zijn leverbaar met een slingerstang. Je kunt het product met een bedieningsstang, rotatiestang of slingerstang omhoog en omlaag bewegen. Bovendien kun je bij aluminium jaloezieën met de slingerstang de jaloezieën kantelen.