Draai-kiepramen

Draai-kiepramen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij woningen. Om het draaien en kiepen van het raam niet te belemmeren, is het belangrijk om de juiste raamdecoratie voor een draai-kiepraam te kiezen. Zo kun je het raam goed openen en blijft de raamdecoratie mooi.

Producten voor draai-kiepramen

Eigenlijk is de eerste vraag die je jezelf moet stellen: wil je het product tussen het kozijn monteren (in de dag) of mag het ook voor het kozijn, dus op de wand of het plafond (op de dag)? Bij montage in de dag zijn de Perfect Fit raamdecoratie ideaal, maar kan ook gekozen worden voor montage met klemsteunen of zijgeleiding. Bij montage op de dag zijn de mogelijkheden ook divers.

De verschillen tussen ín de dag en óp de dag lees je op ons blog.

Perfect Fit raamdecoratie bij een draai-kiepraam

De ideale oplossing voor een naar binnen draaiend raam (draai-kiepraam) is Perfect Fit raamdecoratie. Bijkomend voordeel is dat je niet hoeft te boren of schroeven in het kozijn. Perfect Fit is daarmee ook erg geschikt voor kunststof of aluminium kozijnen. Perfect Fit kent twee modellen: Perfect Click en Perfect Tape.

Perfect Click
Bij Perfect Click wordt een frame met clips tussen de glaslatten geklemd. Het systeem is bijna onzichtbaar en hoeft niet met schroeven bevestigd te worden. Perfect Click is mogelijk bij:

  • Aluminium jaloezieën 16 mm en 25 mm
  • Plisségordijn 20 mm
  • Duette® 25 mm
  • Rolgordijn

Perfect Tape
Bij Perfect Tape wordt het product op het glas of het raam geplakt. Ook bij dit systeem hoeft er niet geschroefd te worden. Perfect Tape is mogelijk bij:

  • Plisségordijn 20 mm
  • Duette® 25 mm en 32 mm

Montage met klemsteunen of zijgeleiding bij een draai-kiepraam

Je kunt raamdecoratie voor een draai-kiepraam ook monteren met klemsteunen of spandraad zijgeleiding. Het product blijft in de kiepstand netjes recht hangen en gaat niet klapperen. Je kunt voor deze opties kiezen bij rolgordijnen, aluminium jaloezieën, plissé, Duette® en vouwgordijnen.

Kies voor montage op de dag bij draai-kiepramen

Bij montage op de dag komt de raamdecoratie niet in het kozijn, maar ervoor (montage op wand of plafond). Door deze montage is er voldoende ruimte tussen het raam en de raamdecoratie, om het raam gewoon in de kiepstand te openen.

Montage op de dag is bij alle raamdecoratie producten een mogelijkheid. In principe is raamdecoratie bij draai-kiepramen dus helemaal geen lastige opgave. Laat je wel altijd door een Zonnelux specialist adviseren. Zij denken graag met je mee over de praktische zaken, maar geven ook graag advies wat de mooiste oplossing is voor jouw interieur. Je vindt altijd een verkooppunt bij jou in de buurt.

Shutters bij draai-kiepramen

Ben je helemaal weg van de stijlvolle shutters? Goed nieuws! Deze raamdecoratie kun je ook plaatsen bij draai-kiepramen. In principe kijken we eerst of in de dag montage mogelijk is. Het is dan wel belangrijk om te meten hoe ver het raam in kiepstand naar voren komt (vergeet daarbij de raamklink niet). Om het draai-kiepraam in de draaistand te openen, klap je de shutterpanelen open.

Als de shutters niet in de dag gemonteerd kunnen worden, kun je ook kiezen voor montage op het draai-kiepraam. Let op: hierbij kan het draai-kiepraam alleen in de kiepstand geopend worden. De draaistand wordt vaak belemmerd door het montage profiel van de shutter.