SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Raamdecoratie voor een landelijk interieur

Inspiratie

Een landelijk interieur is karakteristiek en zeer geliefd. De interieurstijl voelt gemoedelijk en gezellig aan. De afgelopen jaren heeft het een modern sausje gekregen, maar kenmerkt zich nog steeds door zandkleuren, natuurtinten en materialen als onbewerkt hout, smeedijzer, linnen en wol. In dit inspiratieblog ontdek je welke raamdecoratie perfect past bij een landelijk interieur.

Landelijke raamdecoratie

Ben je op zoek naar landelijke raamdecoratie? We helpen je graag met een aantal tips voor de meest ideale producten. Hiermee kun je de raamdecoratie in de woonkamer perfect afstemmen op een karakteristieke landelijke stijl.

Vouwgordijnen geven warmte en sfeer

De favoriete raamdecoratie voor een landelijk interieur is het vouwgordijn, het voegt namelijk warmte en sfeer toe. Vouwgordijnen zijn leverbaar in verschillende transparanties en filteren het daglicht op een prachtige manier. Bovendien creëer je privacy door de raambekleding tot halverwege het raam te laten zakken,

De vouwgordijnen collectie bevat veel mooie stoffen met rijke structuren en dessins. Raambekleding in rustige en aardse kleurtinten passen uitstekend bij een landelijke stijl. Probeer ook eens vouwgordijnen te combineren met overgordijnen of shutters, dit geeft een unieke balans tussen lichtfiltering en privacy.

Vouwgordijnen
Vouwgordijnen

Houten shutters zijn altijd een goede keuze

Shutters geven je interieur karakter en voegen warmte toe. Het uiterlijk van de shutter heeft veel weg van de Franse Louvre luiken (buitenluiken) en maakt dit tot een uitstekende landelijke raambekleding. De traditionele witte kleur is populair en sluit mooi aan op de interieurstijl. Bovendien zijn shutters maatwerk en geschikt voor ieder raamtype

Warmtewerende shutters
Shutters in de woonkamer

Houten raamdecoratie in een landelijk interieur

Het landelijke interieur staat, zoals we al eerder aangaven, bekend om natuurlijke tinten en materialen. Hout kan daarin niet ontbreken.

Houten jaloezieën zijn minimalistisch, maar kunnen gecombineerd worden met ladderband voor extra body. Kies voor een lamel met een houtnerf voor een extra natuurlijk effect. Houten jaloezieën zijn een gemoedelijke raamdecoratie voor een landelijk interieur.

Een ander duurzaam product, wat je niet snel zou verwachten, is geweven hout. Dit is gemaakt van bamboe en verkrijgbaar in 38 kleuren. Er zijn twee verschillende wevingen waardoor je een transparante of een in-between look krijgt. Combineer verschillende producten om een prachtige materialenmix te creëren.

Hopelijk hebben we je voldoende geïnformeerd over raamdecoratie in een landelijke interieurstijl. Wil je graag advies bij het kiezen en afstemmen voor jouw interieur? Bezoek dan een Zonnelux-specialist of vraag persoonlijk advies aan. 

 

 

Meer blogs