SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Kunststof kozijnen

Steeds vaker zie je kunststof kozijnen in woningen. Niet alleen in nieuwbouwhuizen, maar ook ter vervanging van houten exemplaren in oudere huizen. Een logische keuze, want kunststof is allereerst eenvoudig in onderhoud, duurzaam en werkt zowel geluids- als warmte isolerend. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen. 

Toch vinden velen het een uitdaging om passende raamdecoratie te vinden voor kunststof kozijnen. Je wilt je kozijnen natuurlijk niet beschadigen en ervoor zorgen dat ze lang meegaan. Bij Zonnelux vind je een ruim aanbod met geschikte raamdecoratie die aan al je wensen voldoet.

Producten voor kunststof kozijnen

Zoals je hierboven in ons productaanbod kunt zien, zijn er dus veel soorten raamdecoratie die goed te bevestigen zijn op kunststof kozijnen. De Zonnelux specialisten gebruiken verschillende montagetechnieken om de raambekleding te plaatsen. Je bent nu vast benieuwd hoe deze dan worden bevestigd. Dat vertellen we je natuurlijk graag! 

Kunststof kozijnen - jaloezieën met magneetstrip

Raamdecoratie monteren met klemsteunen

De eerste optie, klemsteunen, is toepasbaar bij bijna ieder raamdecoratie product uit onze collectie en daarom een populaire keuze. Bij de montage maken we gebruik van bijpassende klemsteunen voor een nette afwerking. Daarnaast is het mogelijk om deze klemsteunen te combineren met spandraden, zodat het product mooi strak tegen het raam hangt.

Op deze manier voorkom je dat de raamdecoratie als het ware gaat klapperen én kun je extra lang genieten van de raambekleding op jouw kunststof kozijnen. Let op: bij spandraden moet je wel boren in het kozijn. Bedenkt dus vooraf goed of je dit wilt, omdat je gaten in een kunststof of aluminium kozijn minder gemakkelijk repareert. 

Kunststof kozijnen - Rolgordijnen met klemsteunen

Kunststof kozijnen monteren zonder boren en schroeven

Wil je liever dat de kunststof kozijnen tijdens het monteren in tact blijven? Zonnelux biedt daarvoor de opties Click Frame, Tape Frame en Magneet Frame aan. Bij Click Frame wordt binnen een handomdraai de raamdecoratie tussen de glaslatten geklemd, zonder daarbij gebruik te maken van een boormachine of schroeven.  

Bij het Tape Frame worden de zijgeleidingsprofielen rechtstreeks op het glas of raam geplakt. Tot slot is het Magneet Frame een eenvoudige montage optie waarbij de magneetstrip op het kozijn wordt geplakt. Het kozijn moet hiervoor wel goed ontvet worden. Ontdek snel welke methode het best bij je past. 

Kunststof kozijnen - perfect fit

Rolgordijnen in kunststof kozijnen

Natuurlijk kan raambekleding in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken niet ontbreken. Rolgordijnen zijn ideaal voor deze plekken in huis. Met rolgordijnen sla je drie vliegen in één klap. Geen beschadiging aan je kunststof kozijnen, raamdecoratie die bestand is tegen condensvorming én natuurlijk een stijlvolle toevoeging aan deze ruimte. Win-win-win! 

Rolgordijnen voor kunststof kozijnen met klemsteunen

Voor elk kunststof kozijn passende raamdecoratie

Zoals je kunt lezen, biedt Zonnelux verschillende oplossingen voor kunststof kozijnen aan. Naast de eerdergenoemde raamdecoraties passen de volgende soorten ook perfect: aluminium jaloezieën, rolgordijnen, duo rolgordijnen, Duette® gordijnen, plisségordijnen, geweven hout en vouwgordijnen. Tot slot kunnen ook horren bij een kunststof kozijn geplaatst worden.  

Wil je de mogelijkheden voor raamdecoratie bij kunststof kozijnen met een expert bespreken? Onze Zonnelux specialisten adviseren je graag! Vind een Zonnelux specialist bij jou in de buurt, vraag op basis van je wensen een (telefonisch) advies op maat aan óf bekijk hier op je gemak onze inspirerende brochure
 
 

Hoe nu verder?

 • Bezoek een Zonnelux specialist

  Een expert op het gebied van raamdecoratie geeft je persoonlijk advies op maat met een bijpassende offerte. Wat moet je meenemen? Noteer de afmetingen van het raam en maak foto’s.

  Showroom Zonnelux
 • Inmeten

  Heb je besloten welk raamdecoratie product je gaat kiezen? Super! De Zonnelux specialist komt bij je langs om het raam exact op te meten. Zo zorgen we dat het product straks perfect past.

  Houten jaloezieën in badkamer
 • Productie

  Wij produceren je raamdecoratie in eigen fabrieken in Europa. Al jouw wensen komen samen in de prachtige op maat gemaakte raamdecoratie.

  Productie Zonnelux producten
 • Montage aan huis

  Het monteren van raamdecoratie moet met zorg gebeuren. Zonnelux specialisten bieden montage aan huis. Je hoeft je dan nergens zorgen over te maken en het product wordt vakkundig gemonteerd. Informeer naar de mogelijkheden.

  Witte houten jaloezieën lamellen