SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Ronde ramen

Bijzondere architectuur zoals een rond raam is een unieke keuze in het interieur en niet alledaags. Ook voor deze ramen wil je raambekleding vinden, die het licht reguleren of het ronde raam verduisteren. Zonnelux heeft op maat gemaakte producten die voor ieder raam geschikt zijn.

Rond raam shutters
Zonnelux shutters
Zonnelux shutters

Shutters voor ronde ramen

De ideale raambekleding voor een rond raam zijn shutters. Ze worden binnen eigen fabriek op maat gemaakt, waardoor het altijd passend is voor jouw raam. Er zijn twee opties voor shutters bij een rond raam, half open of volledig open. Dit heeft te maken met het kantelen van de lamel.

Shutters voor ronde ramen

Lamellen met rondingen

Bij een half open shutter gaan de lamellen mee met de vorm van het raam. Ze zijn afgeschuind en volgen de ronding. Hierdoor kunnen de lamellen maximaal tot 45° of 90° geopend worden, afhankelijk van de afmetingen. De raambekleding kan dus beperkt open, maar verduisteren het ronde raam wel.

Shutter half open

Raambekleding voor een rond raam

Om het openen van de lamellen bij een rond raam niet te belemmeringen, is het ook mogelijk om de shutters trapsgewijs de vorm van het raam te laten volgen. Dan blijven de lamellen recht en zijn ze tot ongeveer 170° te openen. Shutters zijn praktisch en stijlvol als raambekleding voor een rond raam, ze functioneren als uitstekende zonwering.

Shutters: stijlvol en karakteristiek

Al met al zijn shutters de perfecte raamdecoratie oplossing voor ronde ramen. Ze worden op maat gemaakt, het is een sfeervol product en heeft karakteristieke eigenschappen. Een mooie aanvulling op de huidige collectie is de Piet Boon by Zonnelux shutter. Deze is kenmerkend aan de rechte lamel en de herkenbare natureltinten. Ook deze shutters zijn geschikt voor ronde ramen.

Piet Boon shutters by Zonnelux lamellen

Benieuwd naar alle opties?

Zonnelux-specialisten adviseren je graag. Vind een verkooppunt bij jou in de buurt voor complete service, van inmeten tot monteren.