SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Zolder

De zolder wordt steeds vaker omgetoverd van opslagruimte voor spullen naar een volwaardige ingerichte kamer. Met dakramen of een dakkapel krijgt de zolderkamer voldoende daglicht. Raamdecoratie voor deze ramen is belangrijk om de lichtinval te reguleren.

Shutters in de badkamer

Meer ruimte met een dakkapel

Een manier voor meer daglicht op zolder, is een dakkapel. Hierdoor ontstaat er meer ruimte, en creëer je eenvoudig een extra slaapkamer met ensuite badkamer, thuisgym of inspirerende werkplek. De ramen in een dakkapel zijn vaak vergelijkbaar met een standaard raam, waardoor vrijwel iedere raambekleding geschikt is voor een dakkapel.

Raambekleding voor het dakraam

Elke ruimte in huis wil je graag optimaal benutten, zo ook de zolder. Daarom worden er vaak dakramen geplaatst voor natuurlijk lichtinval. Verschillende raambekleding, zoals shutters of rolgordijnen, zijn geschikt voor het dakraam. Voor iedere interieurstijl is er een passend product. Of de ruimte nu een moderne of klassieke interieurstijl heeft.

Bijzondere raamvormen op zolder

In de hedendaagse architectuur zie je vaak prachtige woningen met bijzondere details. Bijvoorbeeld ramen met schuine zijdes, van de nok tot aan de grond. Dit vraagt om maatwerk oplossingen. Diverse raambekleding uit de Zonnelux collectie zijn geschikt voor ramen op zolder met schuine zijden.

Rolgordijnen dakraam zolder

Warmtewerende raamdecoratie

De zolder heeft verschillende voordelen, maar ook eigenschappen die minder prettig zijn. In de zomer kan het er erg warm worden. Om de oplopende temperatuur tegen te gaan is warmtewerende raambekleding een uitstekende oplossing. Deze collectie is voorzien van een speciale coating waardoor de warmte beter buiten blijft, zo hou je het koel binnen.

Duette gordijnen op zolder

Plissé- & Duette® gordijnen

De ideale raambekleding voor op zolder zijn de plissé- en Duette® gordijnen. Ze zijn geschikt voor verschillende raamtypes, zodat alle raamdecoratie één geheel vormt, of het nu een dak- of standaard raam is. Het daglicht reguleer je perfect met het Top down/Bottom up systeem. Verrijk je zolder met de veelzijdige plissé- en Duette® gordijnen.

Rolgordijnen voor kunststof kozijnen

Rolgordijnen op zolder

Rolgordijnen zijn het type raambekleding verkrijgbaar in enorm veel kleuren en dessins. Kies je voor een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof? Ze zijn geschikt voor standaard ramen, dakramen en draai-kiepramen. Het interieur op zolder is helemaal compleet met een prachtig rolgordijn op maat. 

Benieuwd naar alle opties?

Zonnelux-specialisten adviseren je graag. Vind een verkooppunt bij jou in de buurt voor complete service, van inmeten tot monteren.