SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Shutters en gordijnen combineren voor extra sfeer in huis

Bijzondere raamvormen, Kunststof kozijnen, Trends, Inspiratie

Wil je jouw interieur nét dat beetje extra geven? Dat doe je door twee raamdecoraties met elkaar te combineren. Vooral de samenstelling shutters en gordijnen is er één waar we maar geen genoeg van krijgen. In dit blogartikel leggen we uit waarom we zo enthousiast zijn over deze combinatie.  

Het combineren van shutters en gordijnen is niet alleen erg mooi, maar ook heel praktisch

blog shutters en gordijnen
Blog shutters en gordijnen

Geniet van de voordelen van shutters én gordijnen

Het combineren van shutters en gordijnen is niet alleen erg mooi, maar ook heel praktisch. Om te beginnen betekent dubbele raambekleding dubbel zo veel sfeer. Bovendien bespaar je met twee raamdecoraties op je energierekening. Het werkt namelijk energiebesparend, vooral doordat gordijnen een goede isolerende werking hebben. En niet te vergeten: je hebt meer controle over de hoeveelheid licht die je huis binnenkomt. Hoe dat zit vertellen we nu.  

Shutters en gordijnen zijn ideaal voor in de slaapkamer

In de avond willen de meeste mensen meer privacy dan overdag. Met name in de slaapkamer is het wenselijk als de ruimte ’s nachts verduisterd is. Het is mogelijk om de luiken van de houten shutters te sluiten, maar dit zal het licht niet volledig weren. De lamellen sluiten namelijk niet helemaal naadloos op elkaar aan, waardoor er nog steeds lichtstralen de ruimte binnenkomen.  

Wanneer je hier extra gordijnen voor plaatst is dat probleem meteen opgelost. En als je het al helemaal goed wil doen dan ga je voor raambekledingen met een donkere kleur. Deze vergroten de kans op een volledig verduisterende kamer. Dit komt doordat donkere kleuren het licht beter absorberen in vergelijking met lichtere kleuren. Hierdoor lijkt het alsof de lichtstralen verdwijnen in de raamdecoratie.  

Shutters gecombineerd met gordijnen

Spelen met kleur, hoe doe je dat?

Niets is zo bepalend voor de uitstraling van een raamdecoratie als de kleur. Tijdens het op maat laten maken van houten shutters en gordijnen kan het kiezen van de juiste kleuren een uitdaging zijn. Wanneer je het veilig wil houden raden we je de ton-sur-ton methode aan. Dit houdt in dat je kiest voor tinten binnen dezelfde kleursoort.  

Houd je van een echte eye-catcher? Ga dan voor contrasterende kleuren die lijnrecht tegenover elkaar staan in de kleurencirkel van Itten. Mocht je toch nog twijfelen, dan helpen we je uiteraard graag op weg.  

Houten shutters en gordijnen op maat maken?

Met raamdecoraties kun je alle kanten op. Voor meer ideeën kun je altijd onze brochure downloaden. Of vind een verkooppunt bij jou in de buurt, waar onze specialisten je graag ontvangen.  

Meer blogs