SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Creëer een hotel chique slaapkamer met raamdecoratie

Inspiratie

Ons leven speelt zich grotendeels thuis af. We investeren daarom graag in een fijne plek om te wonen en werken. De slaapkamer wordt daarbij niet overgeslagen. Ontdek in dit inspiratieblog slaapkamerideeën voor een hotel chique slaapkamer. Transformeer het interieur naar een iconische look, kom tot rust in luxe. Haal het high-end gevoel van een hotel in huis.

Kies voor een groot bed met prachtig beddengoed

Hotelkamers hebben bijna altijd een groot bed met heerlijk beddengoed. Een groot bed mag uiteraard niet ontbreken in een hotel chique slaapkamer. Niet iedere slaapkamer is geschikt voor een groot bed. Met mooi beddengoed, een sprei en meerdere kussens kun je jouw bed opmaken zoals ze dat doen in de mooiste hotels.

Besteed aandacht aan het interieur van je slaapkamer en kom volledig tot rust

Rijke stoffen en materialen

Een luxe hotelgevoel creëer je met rijke stoffen en materialen. Denk dan aan een behang met rijke stoffen zoals velours of zijde en de warmte van hout, bamboe of een wollen kleed. Kortom: durf een statement te maken in je hotel chique slaapkamer.

In een hotelkamer springt er vaak één wand uit – meestal de wand achter het bed – door een opvallend behang, mooie muurschildering, knalkleur of houten ombouw. Deze tip kun je ook heel goed toepassen in een hotel chique interieur.

hotel chique slaapkamer

Combineer raamdecoratie met luxe gordijnen

In de slaapkamer staat verduisteren bovenaan je wensenlijst. In een donkere kamer kom je namelijk beter tot rust. Raamdecoratie is dan ook erg belangrijk in een hotel chique én functionele slaapkamer. Niet alleen voor de verduistering, maar ook voor privacy. Voor een luxe hotelgevoel combineer je raamdecoratie met overgordijnen. Kies bijvoorbeeld voor een rijke fluwelen stof.

Meer inspiratie

Vele hotel chique slaapkamers zijn voorzien van prachtige raamdecoratie. Neem eens een kijkje op onze inspiratiepagina en selecteer bij ruimtes 'slaapkamer'.

Houten jaloezieën
Piet Boon shutters by Zonnelux trapezium raam
Houten jaloezieën

Sfeervolle verlichting

In de slaapkamer draait het om ontspannen en rust. Verlichting heeft grote invloed op de sfeer in je slaapkamer. Kies daarom voor dimbare lampen, een mooie tafellamp of een wandlamp naast je bed. Met sfeervolle verlichting is het fijn om ’s avonds eerder in bed te kruipen met een goed boek.

Ontspannen in een heerlijke stoel

Heb je ruimte over in je slaapkamer? Plaats er dan een mooie stoel. De dag rustig beginnen met een kop koffie, het lezen van een goed boek of gewoon lekker naar buiten staren. Je komt volledig tot rust en kunt ontspannen zoals je in een hotel doet. Maak het nog comfortabeler door de raamdecoratie elektrisch te bedienen. Heerlijk!

Leg een vloerkleed onder je bed

Een zacht vloerkleed onder je voeten als je uit bed stapt, dat is toch heerlijk? Leg een groot (hoogpolig) vloerkleed onder je bed. Zo kun je aan beide kanten uit bed stappen zonder op een koude vloer te stappen. 

Houten jaloezieën
Houten jaloezieën

Met deze tips tover je jouw slaapkamer om tot een hotel chique slaapkamer. Advies nodig bij het kiezen van jouw raamdecoratie? Bezoek een van onze verkooppunten of vraag een adviesgesprek aan. 

Meer blogs