SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Gedurfd, maar kalm: de Flexa kleur van het jaar 2021

Trends, Inspiratie

Wie zich een beetje interesseert in de interieurtrends, heeft vast meegekregen dat Flexa haar kleur van het jaar 2021 weer heeft gepresenteerd. Dit jaar luidt deze als ‘Brave Ground™. Het is een vrij neutrale kleur, waarbij natuur en eenvoud centraal staan. En laat dat nu perfect matchen met de natuurlijke kleuren waarin onze Zonnelux raamdecoratie verkrijgbaar is!

Elk jaar is het weer spannend welke kleur een welverdiend podium krijgt bij Flexa. In 2021 geen opvallende, felle of contrasterende kleur, maar een aardse toon die een goede basis vormt voor al je creatieve uitspanningen op interieurgebied. Met andere woorden: deze kleur is een moeiteloze matchmaker met andere tinten in je woning. Brave Ground™ zorgt ervoor dat de andere tinten zelfs éxtra zullen opvallen. Bijvoorbeeld met donkerblauw, zoals je hieronder ziet!

Flexa kleur van het jaar 2021

Flexa Kleurentrends 2021

Deze stijlvolle kleurencombinatie van bruin- en blauwtinten met houten details heeft niet veel poespas nodig als het op raamdecoratie aankomt. Kies hierbij bijvoorbeeld voor lichte kleuren en zachte, lichtdoorlatende materialen, zodat de ruimte overdag goed verlicht blijft. Denk aan geweven hout, vouwgordijnen of paneelgordijnen.

Brave Ground™ is een kleur die zich gemakkelijk laat matchen met andere kleuren. Het is dan ook een goede basiskleur

Flexa kleur van het jaar 2021

Flexa Kleurentrends 2021

De Flexa Kleurtesters onderzoeken jaarlijks welke trends er wereldwijd toe doen. Daaruit kwam onder meer dat het moed vergt om veranderingen te omarmen en dat je eigen huis daarin zeker een ondersteunende basis kan bieden. Een basis voor creativiteit, welke begint met een neutrale kleur als Brave Ground™.

Flexa kleur van het jaar 2021

Flexa Kleurentrends 2021

Deze kleurrijke, maar toch rustige ruimte vraagt om natuurlijke materialen en raamdecoratie die het licht sfeervol kan afstellen. Bijvoorbeeld met onze Piet Boon shutters of houten jaloezieën.

Meer inspiratie?

Laat je inspireren door onze raamdecoratie oplossingen in onze brochure.

Flexa kleur van het jaar 2021

Flexa Kleurentrends 2021

Brave Ground™ combineren met je raamdecoratie

Aangezien de nieuwe Flexa kleur veel rust uitstraalt, kun je deze allereerst goed combineren met neutrale zand- en kopertinten. Daarnaast kun je Brave Ground™ ook naar hartenlust matchen met subtiele gouden details, zowel in je raamdecoratie als andere decoraties in je interieur. En dat het een veelzijdig inzetbare kleur is, kun je zeker afleiden uit deze prachtige sfeerbeelden waarin verschillende interieurstijlen zijn afgebeeld. Zo zie je bijvoorbeeld dat zowel een minimalistisch interieur met strakke lijnen als een kleurrijke woonstijl zorgen voor een sfeervol geheel.

Ben je benieuwd welke raamdecoratie goed past bij deze (of een andere) kleur in jouw woning? Je bent van harte welkom bij één van onze Zonnelux verkooppunten bij jou in de buurt. Onze specialisten voorzien je hier graag van een deskundig en uitgebreid advies!

Meer blogs