Duo rolgordijnen van Zonnelux

Grote ramen en schuifpuien

Een groot raam of een schuifpui is prachtig in je interieur. Het is een heuse trend in de architectuur van vandaag de dag. Je hebt namelijk veel daglicht in huis. Maar anderen kunnen ook gemakkelijker binnenkijken en het felle zonlicht is niet altijd gewenst.

Producten voor grote ramen en schuifpuien

We zien grote ramen veel terug in moderne woningen. Vooral aan de achterzijde van de woning passen we panoramische ramen toe, waardoor we een prachtig uitzicht op de tuin hebben. Met een schuifpui creëren we direct een toegang tot de tuin. Normale stoffen en systemen zijn vaak niet geschikt voor een raam van groot formaat. Zonnelux biedt oplossingen voor grote ramen of schuifpuien, die je voldoende privacy geven en het zonlicht op een prettig manier buiten houden.

Lamellen

Met lamellen kun je de lichtinval perfect regelen. Je kunt kiezen voor kunststof, aluminium of textiel lamellen in diverse lamelbreedtes. Het lamelgordijn is geschikt tot een breedte van maximaal 5 meter. De ideale raambekleding voor de schuifpui of grote ramen. Je schuift de lamellen gemakkelijk opzij als je de schuifpui wilt openen. Kijk van te voren goed waar de schuifpui opent. Een middensluiting is praktisch bij een schuifpui met de deuropening in het midden. De lamellen openen bij een middensluiting eerst in het midden en schuiven van uit daar naar links en rechts. Bij standaard lamellen openen de lamellen allereerst aan de linker- of rechterkant.

Paneelgordijnen

De paneelgordijnen van Zonnelux zijn leverbaar tot een breedte van maar liefst 6 meter. Perfect dus voor grote raampartijen. Met de panelen kun je de grootte van het raam extra benadrukken door te spelen met vlakken en kleuren. De losse panelen van het paneelgordijn schuif je gemakkelijk aan de kant bij een schuifpui. Met het aantal sporen (een andere woord voor rails) kun je bepalen hoe je de panelen van het paneelgordijn kunt verschuiven.

XL rolgordijnen

Het XL rolgordijn is de oplossing voor een raam met een maximale breedte van ruim 4 meter. Als je gebruiksgemak belangrijk vindt, kun je het XL rolgordijn ook uitrusten met elektrische bediening. Dat maakt deze raambekleding voor de schuifpui of grote ramen nog geschikter.

Houten jaloezieën en aluminium jaloezieën

Ook aluminium jaloezieën en houten jaloezieën zijn tegenwoordig geschikt voor grote ramen. Een aluminium jaloezie is leverbaar voor een raam tot 4 meter breed en 3 meter hoog. Voor houten jaloezieën kun je kiezen bij een raam van maximaal 360 cm breed en 3 meter hoog. Je kunt eventueel ook meerdere jaloezieën naast elkaar hangen. We proberen de horizontale lamellen van de jaloezieën te laten doorlopen, maar dit kunnen we niet 100% garanderen. Dat heeft te maken met de rek in de ladderkoorden en/of het verschil in gewicht als je verschillende afmetingen naast elkaar hangt.

Als je de doorgang bij een schuifpui wilt vrijmaken, trek je de jaloezieën omhoog. Houten jaloezieën zijn vrij zwaar. Bij grote afmetingen (vanaf 3,5 m2) adviseren we daarom elektrische houten jaloezieën. Hierdoor kun je de houten jaloezieën ook bij grote ramen of een schuifpui eenvoudig bedienen.

Shutters

De stijlvolle shutters behoren ook tot de mogelijkheid bij een grote raampartij. Een Zonnelux shutterpaneel is maximaal 3 meter hoog en gekoppeld 140 cm breed, maar je kunt meerdere shutterpanelen boven of naast elkaar plaatsen. Op deze manier is eigenlijk iedere afmeting mogelijk met shutters. Een Piet Boon shutterpaneel is maximaal 260 cm hoog, maar is met meerdere shutterpanelen ook zeer geschikt voor grote ramen of een schuifpui. Bij een schuifpui is ons advies om te kiezen voor een dubbel schuifrailsysteem. Twee rails maken het mogelijk om de shutterpanelen achter elkaar te schuiven. Onwijs handig bij het openen van de schuifpui.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen kunnen tot 440 cm breed geproduceerd worden. Daarnaast heeft Zonnelux  kamerhoge stoffen in haar assortiment, waarmee het vouwgordijn ook in hoge ruimtes een prachtige raamdecoratie oplossing biedt. Het vouwgordijn is dus ideaal voor grote ramen. Bij een schuifpui trek je het vouwgordijn omhoog om de doorgang naar buiten vrij te maken. Je wilt voorkomen dat het vouwgordijn het schuiven van de schuifpui belemmert. Een Zonnelux specialist kijkt daarom graag met je mee. Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat het vouwgordijn in opgetrokken toestand (pakkethoogte) aan de bovenkant van de schuifpui hangt.

Duette® gordijnen

Duette® is ook zeer geschikt voor grote ramen. De maximale afmetingen zijn 360 cm breed en 3 meter hoog. Een uniek voordeel van het Duette® gordijn is de energiebesparende eigenschap. Door de honingraatstructuur houdt de raambekleding in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Dat scheelt zeker bij grote ramen in de energiekosten. Daarnaast kun je met het Top Down Bottom Up systeem de Duette® gordijnen in iedere gewenste positie hangen. Om de inkijk tegen te gaan, kun je dus alleen de onderzijde van het raam afsluiten. Op deze manier behoud je veel daglicht in je woning.