SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Duorolgordijnen voor grote ramen en schuifpuien

Grote ramen en schuifpuien

Een groot raam of schuifpui is prachtig in elk interieur. Het is een geliefde trend in de architectuur van vandaag de dag. Je krijgt veel daglicht in huis, maar ook meer inkijk van buiten. Ook is het felle zonlicht niet altijd wenselijk voor het woongemak. Zonnelux maakt raamdecoratie met een oplossing voor grote ramen in elke woning.

Raamdecoratie producten voor grote ramen en de schuifpui

Mogelijkheden voor raamdecoratie in grote ramen

We zien grote ramen, zoals bij een schuifpui, veelal terug in moderne woningen. Met name aan de achterzijde van een woning wordt steeds vaker gekozen voor zogenoemde panoramische ramen. Deze zorgen voor een optimaal uitzicht naar de buitenwereld. 

Beschik je over een schuifpui op de begane grond? Dan creëer je een directe toegang tot de tuin. Door gebruik van passende raamdecoratie kun je de tuin bovendien op een stijlvolle manier bij je interieur betrekken. 

Elektrische rolgordijnen

Lamellen voor grote ramen

Met lamellen kun je de lichtinval op ieder moment van de dag regelen. Je schuift de lamellen in een handomdraai opzij, waardoor je het glazen paneel van de schuifpui zonder problemen kunt openen. Het is hier wel van belang dat je van tevoren goed checkt aan welke zijde de deur opent.

Een middensluiting is praktisch bij een deuropening in het midden. De lamellen openen bij een middensluiting eerst in het midden en schuiven vanuit daar naar links en rechts. Bij standaard lamellen openen de lamellen óf aan de linkerzijde óf aan de rechterzijde.

Lamellen serre

Kamerbrede paneelgordijnen

De paneelgordijnen van Zonnelux zijn leverbaar tot een breedte van maar liefst zes meter. Daardoor verleent dit type raamdecoratie zich bij uitstek voor grote, kamerbrede ramen. Met de panelen kun je de grootte van het raam extra benadrukken door te spelen met vlakken en kleuren.

De losse panelen van het paneelgordijn schuif je gemakkelijk aan de kant bij een schuifpui. Met het aantal sporen (een andere woord voor rails) kun je bepalen hoe je de panelen van het paneelgordijn verschuift.

Paneelgordijnen eetkamer - grote ramen en schuifpuien

XL-rolgordijnen
voor XL-ramen

Het XL-rolgordijn is een mooie oplossing voor ramen met een maximale breedte van ruim vier meter. Als je gebruiksgemak belangrijk vindt, kun je deze extra grote rolgordijnen ook voorzien van elektrische bediening. Dat maakt deze raambekleding voor de schuifpui of andere grote ramen een slimme én praktische keuze. 

Rolgordijnen voor kunststof kozijnen

Houten jaloezieën en aluminium jaloezieën

Ook onze houten jaloezieën, aluminium jaloezieën en speciale Piet Boon jaloezieën zijn geschikt voor montage op grote ramen, zoals een schuifpui. Deze zijn leverbaar tot breedtes van 360 cm voor aluminium jaloezieën en tot vier meter breed voor houten jaloezieën. Je kunt eventueel ook meerdere exemplaren naast elkaar bevestigen.

Als je de doorgang bij een schuifpui wilt vrijmaken, trek je de jaloezieën simpelweg omhoog. Houten jaloezieën en Piet Boon jaloezieën zijn vrij zwaar. Bij grotere afmetingen (vanaf 3,5 m2) adviseren we daarom om te kiezen voor een elektrisch bedieningssysteem. Hierdoor kun je de houten jaloezieën ook bij grote ramen of een schuifpui eenvoudig instellen.

Piet Boon jaloezieën

Shutters voor grote raamafmetingen

De stijlvolle shutters behoren ook tot de keuzemogelijkheid bij een grote raampartij. Een Zonnelux shutterpaneel is maximaal drie meter hoog en gekoppeld 140 cm breed. Je kunt ook meerdere shutterpanelen boven of naast elkaar plaatsen. Op deze manier is eigenlijk iedere raamafmeting mogelijk met shutters.

Een Piet Boon shutterpaneel is maximaal 260 cm hoog, maar is met meerdere shutterpanelen ook zeer geschikt voor grotere ramen. Bij een schuifpui is ons advies om te kiezen voor een dubbel schuifrailsysteem. De twee rails maken het mogelijk om de shutterpanelen achter elkaar te schuiven. Dit is erg handig bij het openen van een groot raam, zoals dat van de schuifpui.

Zonnelux shutters in eetkamer

Kamerhoge vouwgordijnen

Vouwgordijnen kunnen tot 440 cm breed geproduceerd worden. Daarnaast heeft Zonnelux kamerhoge stoffen in haar assortiment, waarmee het vouwgordijn ook in hoge ruimtes een prachtige raamdecoratie oplossing biedt. Het vouwgordijn is dus ideaal voor grote ramen.

Als je vouwgordijnen voor een schuifpui hangt, is het belangrijk de gordijnen eerst volledig omhoog te trekken en de doorgang naar buiten vrij te maken. Je wilt namelijk niet dat het vouwgordijn het mechanisme van de schuifdeuren verhindert. 

Daarnaast is het goed om te weten dat vouwgordijnen in opgetrokken toestand (pakkethoogte) aan de bovenzijde van de schuifpui hangen. Een Zonnelux specialist kijkt daarom graag met je mee en geeft advies over de best passende raamdecoratie voor de grote ramen in jouw huis. 

Vouwgordijnen voor grote ramen en schuifpuien

Duette® voor grote ramen

Duette® gordijnen zijn zeer geschikt voor grote ramen. De maximale afmetingen zijn 360 cm breed en drie meter hoog. Een uniek voordeel van Duette® is de energiebesparende eigenschap. Door de honingraatstructuur houdt de raambekleding in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Dat levert -  zeker bij grote ramen - energiebesparing op en dus lagere energiekosten.

Daarnaast kun je met het Top down/Bottom up systeem de Duette® in iedere gewenste positie hangen. Om de inkijk tegen te gaan, kun je dus alleen de onderzijde van het raam afsluiten. Op deze manier behoud je veel daglicht in je woning.

Duette gordijnen voor grote ramen en schuifpuien

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer tips wat betreft raamdecoratie voor de grote ramen in jouw huis? Onze specialisten voorzien je graag vrijblijvend van inspiratie en advies. Bezoek een Zonnelux verkooppunt of vraag een advies op maat aan.