SMARTIFY YOUR HOME meer weten

7 tips voor raamdecoratie in een modern interieur

Inspiratie

Een modern interieur kenmerkt zich door strakke vormen, een krachtig lijnenspel, versoberde ontwerpen en het less is more principe. Je kiest bewust welke objecten je wilt uitlichten. Dat kan een designmeubel zijn, een kunstwerk of de architectuur. Het interieur straalt rust uit en je ziet vaak open ruimtes die het gevoel van ruimtelijkheid versterken.

In moderne interieurs heeft het daglicht vrij spel. Moderne woningen hebben vaak grote ramen, waardoor er veel licht binnenkomt. Het licht reflecteert op de gladde materialen in huis, zoals glad gestucte muren, natuursteen, glas, leer, staal en gietvloeren. Dit geeft het interieur een frisse uitstraling en vormt een perfecte basis voor de moderne interieurstijl. Met moderne raambekleding kun je de lichtintensiteit reguleren. Benieuwd welke raamdecoratie een perfecte match is? Wij geven je 7 tips voor raamdecoratie in een modern interieur.

1. Creëer een lijnenspel met aluminium jaloezieën

De moderne interieurstijl kenmerkt zich door strakke vormen, een lijnenspel en minimalisme. Dit komt een op een overeen met de aluminium jaloezieën. Deze moderne raamdecoratie is bovendien gemaakt van aluminium; een materiaal dat perfect past in moderne woningen. Het aluminium weerkaatst het daglicht. Zeker als je kiest voor glanzende aluminium jaloezieën. Je bepaalt in een handomdraai de lichtinval van de aluminium jaloezieën door de positie van de lamellen. Op die manier creëer je een prachtig lijnenspel op de vloer of wand.

Aluminium jaloezieën
Aluminium jaloezieën

2. Voeg warmte toe met houten jaloezieën

Naast aluminium jaloezieën zijn houten jaloezieën ook een perfecte keuze als raamdecoratie in een modern interieur. Jaloezieën zijn een strakke raamdecoratie. De houten lamellen vormen een mooi lijnenspel en creëren een prachtige schaduw op de vloer of wand. Het houten materiaal geeft het moderne interieur een warme uitstraling. Populair zijn de zwarte, witte of antraciet houten jaloezieën. Deze kleuren passen perfect bij moderne raambekleding.

Witte houten jaloezieën in de eetkamer
Witte houten jaloezieën

3.  Minimalistische vormgeving van de Piet Boon shutters

De traditionele shutters zien we veel terug in landelijke en klassieke interieurs. Samen met Studio Piet Boon hebben we deze raamdecoratie een moderne twist gegeven. Piet Boon shutters by Zonnelux hebben rechthoekige lamellen en een minimalistische vormgeving. Dit maakt de Piet Boon shutter een perfecte moderne raambekleding. De Piet Boon shutters zijn bovendien beschikbaar in acht unieke Piet Boon kleuren: van wit tot naturellen en de Piet Boon grijzen. Alle kleuren zijn tijdloos en vormen een perfecte basis voor jouw moderne interieur.

Piet Boon shutters by Zonnelux
Piet Boon shutters by Zonnelux trapezium raam

Piet Boon producten

Samen met Studio Piet Boon creëerden we meerdere raamdecoratie producten. Een strakke vormgeving en herkenbaar kleurenpalet zijn kenmerkend voor de collectie. De producten vormen daarom een perfecte basis voor een modern interieur. Lees snel meer over de Piet Boon producten.

Meer informatie

4. Duette® gordijnen zijn geschikt voor alle raamtypes

Een Duette® gordijn heeft een strak uiterlijk. De moderne raambekleding bestaat uit twee geplisseerde stoffen. Hierdoor heeft het product geen zichtbare koorden of gaatjes in de stof. In moderne interieurs zie je vaak grote ramen. De 64 mm Duette®  komt dan prachtig tot zijn recht. Je kunt uiteraard ook kiezen voor de 25 mm of 32 mm plooibreedte. Bovendien zijn Duette® gordijnen geschikt voor alle raamtypes: draai-kiepramen, bijzondere raamvormen, kunststof kozijnen, dakramen, schuifpuien en deuren.

Duette rood
Duette® gordijnen in woonkamer

Het rolgordijn wordt gezien als een standaard raamdecoratie product, maar je kunt het volledig upgraden en een luxueuze uitstraling geven

5. Upgrade jouw rolgordijn

Het rolgordijn is voor velen een standaard raamdecoratie product, maar er is zoveel meer mogelijk. Je kunt jouw rolgordijn namelijk volledig upgraden. Met een Fascia bovenbak creëer je een strakke raamdecoratie en geef je het rolgordijn meer body. Daarnaast kun je de kleuren van het systeem (bediening, steunen en montageprofielen) aanpassen op de kleur van de rolgordijnstof. Bij een donkere stof maak je met zwarte systeemkleuren een echt statement. De rolgordijncollectie bestaat uit een breed aanbod stoffen en er is daarom altijd een goede match bij jouw moderne interieur.

Rolgordijnen woonkamer
Rolgordijnen studeerkamer

6. Duo rolgordijnen creëren een bijzonder lichteffect

Zeg je moderne raamdecoratie, dan zeg je duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen bestaan uit banen met twee verschillende transparanties, bijvoorbeeld lichtdoorlatend en verduisterend. Je kunt deze horizontale banen achter elkaar schuiven en daarmee een bijzonder lichteffect creëren. Het lijnenspel en minimalistische karakter van het duo rolgordijn past perfect in een modern interieur.

Duorolgordijnen voor grote ramen en schuifpuien
Duo rolgordijnen

7. Benadruk de hoogte met lamellen

We hebben het lijnenspel al vaker besproken. In tegenstelling tot jaloezieën en duo rolgordijnen benadruk je met lamellen juist de hoogte van de ruimte door de verticale lijnen. Je filtert het daglicht bovendien op een prachtige manier. Lamellen zijn leverbaar in aluminium, kunststof en textiel. Je kunt deze moderne raamdecoratie daarom perfect afstemmen op de andere materialen in het interieur.

Lamellen
Lamellen

Met deze raamdecoratie is jouw moderne interieur compleet. Wil je meer weten over moderne raambekleding? Neem dan contact op met een van onze verkooppunten of vraag een telefonisch advies op maat aan.

Meer blogs