SMARTIFY YOUR HOME meer weten

7 tips voor raamdecoratie in een modern interieur

Inspiratie

Een modern interieur kenmerkt zich door strakke vormen, een krachtig lijnenspel, versoberde ontwerpen en het less is more principe. Je kiest bewust welke objecten je wilt uitlichten. Dat kan een designmeubel zijn, een kunstwerk of de architectuur. Het interieur straalt rust uit en je ziet vaak open ruimtes die het gevoel van ruimtelijkheid versterken.

In moderne interieurs heeft het daglicht vrij spel. Moderne woningen hebben vaak grote ramen, waardoor er veel licht binnenkomt. Het licht reflecteert op de gladde materialen in huis, zoals een gestucte muren, natuursteen, leer, en gietvloeren.

Dit geeft het interieur een frisse uitstraling en vormt een perfecte basis voor de moderne interieurstijl. Met moderne raambekleding kun je de lichtintensiteit reguleren. Benieuwd welke raamdecoratie een perfecte match is? Wij geven je 7 tips voor raamdecoratie in een modern interieur.

Warmtewerende rolgordijnen

1. Creëer een lijnenspel met aluminium jaloezieën

De moderne interieurstijl kenmerkt zich door strakke vormen, lijnenspel en minimalisme. Dit komt een op een overeen met de aluminium jaloezieën. Deze moderne raamdecoratie is bovendien gemaakt van aluminium; een materiaal dat perfect past in moderne woningen.

Het aluminium weerkaatst het daglicht. Zeker als je kiest voor glanzende aluminium jaloezieën. Je bepaalt in een handomdraai de lichtinval van de aluminium jaloezieën door de positie van de lamellen. Op die manier creëer je een prachtig lijnenspel op de vloer of wand.

Aluminium jaloezieën
Aluminium jaloezieën

2. Voeg warmte toe met houten jaloezieën

Naast aluminium jaloezieën zijn houten jaloezieën ook een perfecte keuze als raamdecoratie in een modern interieur. De houten lamellen vormen een mooi lijnenspel en creëren een prachtige schaduw op de vloer of wand.

Het houten materiaal geeft het moderne interieur een warme uitstraling. Populair zijn de zwarte, witte of antraciet houten jaloezieën. Deze kleuren passen perfect bij moderne raambekleding.

3.  Minimalistische vormgeving van de Piet Boon collectie

Samen met Studio Piet Boon heeft Zonnelux raamdecoratie ontwikkeld met een moderne twist. De collectie is uniek en past exclusief in een minimalistisch interieur. De shutters hebben rechthoekige lamellen en worden geproduceerd van hoogwaardige materialen. Bovendien is de raambekleding beschikbaar in acht unieke kleuren. De tijdloze tinten vormen een perfecte basis voor een modernd interieur.

Piet Boon shutters by Zonnelux
Piet Boon shutters by Zonnelux trapezium raam

Studio Piet Boon

Samen met Studio Piet Boon creëerden Zonnelux een exclusieve collectie met een strakke vormgeving en herkenbaar kleurenpalet. De raambekleding vormt de perfecte basis voor een modern interieur.

4. Duette® gordijnen zijn geschikt voor alle raamtypes

Een Duette® heeft een strak uiterlijk. De moderne raambekleding bestaat uit twee geplisseerde stoffen. Hierdoor heeft het product geen zichtbare koorden of gaatjes in de stof. In moderne interieurs zie je vaak grote ramen waar deze raambekleding uitstekend voor geschikt is.

Duette rood
Duette® gordijnen in woonkamer

5. Upgrade jouw rolgordijn

Het rolgordijn is een raamdecoratie met enorm veel stylingopties. Met een Fascia bovenbak creëer je een strakke look en geef je het rolgordijn meer body. Daarnaast zijn de kleuren van het systeem, de bediening, steunen en montageprofielen, aan te passen op de kleur van de stof. Maak bijvoorbeeld een echt statement met zwarte profielen bij een donkere stof.

Rolgordijnen woonkamer
Rolgordijnen voor draai-kiepraam

6. Duo rolgordijnen creëren een bijzonder lichteffect

Zeg je moderne raamdecoratie, dan zeg je duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen bestaan uit banen met twee verschillende transparanties, bijvoorbeeld lichtdoorlatend en verduisterend. Je kunt deze horizontale banen achter elkaar schuiven en daarmee een bijzonder lichteffect creëren. Het lijnenspel en minimalistische karakter van het duo rolgordijn past perfect in een modern interieur.

Duorolgordijnen voor grote ramen en schuifpuien
Duo rolgordijnen

7. Benadruk de hoogte met lamellen

In tegenstelling tot jaloezieën en duo rolgordijnen benadruk je met lamellen juist de hoogte van de ruimte door de verticale lijnen. Het daglicht filtert bovendien op een prachtige manier. Lamellen zijn leverbaar in aluminium, kunststof en textiel. Daarom is deze moderne raamdecoratie perfect af te stemmen op de andere materialen in het interieur.

Lamellen
Lamellen

Met deze raamdecoratie is jouw moderne interieur compleet. Wil je meer weten over moderne raambekleding? Neem dan contact op met een van onze verkooppunten of vraag een telefonisch advies op maat aan.

Meer blogs