SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Trapezium ramen

Voor royale lichtinval en een eigentijdse uitstraling worden veel woningen voorzien van grote ramen in bijzondere vormen zoals een trapezium raam. Dit raam heeft schuine zijdes wat ook wel een trapeze raam wordt genoemd. Om het daglicht mooi te regulieren is raamdecoratie essentieel, maar welk product kies je voor een trapezium raam?

Houten jaloezieën trapezium ramen

Houten jaloezieën voor schuine ramen

Houten jaloezieën worden op maat gemaakt en zijn om die reden geschikt voor trapezium ramen. De lamellen worden ingekort aan de schuine zijde, zodat ze kunnen blijven kantelen. Het optrekken van de jaloezieën is bij een schuin raam vaak niet volledig mogelijk, alleen bij het rechte gedeelte kun je ze omhoog trekken. Houten jaloezieën zijn veelzijdig en geven een warme uitstraling.

Houten jaloezieën trapezium raam

Trapeze ramen met aluminium jaloezieën

Met aluminium jaloezieën wordt het daglicht prachtig gefilterd. Ze zijn erg praktisch en handig in onderhoud. Er komt veel ambachtelijk handwerk bij kijken waardoor de jaloezie geschikt is voor een schuin raam. De lamellen worden aan de zijkant ingekort en lopen trapsgewijs omhoog. De aluminium jaloezieën kunnen worden gekanteld maar optrekken kan alleen bij het rechte gedeelte.

Aluminium jaloezieën trapezium raam

Karakteristieke raambekleding voor schuine ramen

Shutters zijn de mooie en karakteristieke uitkomst voor een schuin raam. Er zijn twee montagemogelijkheden, half open en volledig open. Dit heeft te maken met de lamellen, hoe deze worden afgewerkt en hoever ze geopend kunnen worden. De shutters worden uitgevoerd met een bedieningslat of ClearView. Ook zijn de Piet Boon by Zonnelux shutters geschikt voor trapezium ramen.

Shutters voor bijzondere raamvormen

Duette® in verschillende transparanties

Duette® gordijnen zijn een ingenieuze oplossing voor schuine ramen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en transparanties, passend in ieder interieur. Het is een maatwerk product en daarom geschikt voor bijzondere raamvormen. Er wordt een extra tussenlat geplaatst zodat de Duette® met de bediening in één beweging omhoog gaat.

Duette® in de badkamer

Trapezium raam met plisségordijnen

Plisségordijnen vallen onder de categorie flexibele en multifunctionele raamdecoratie. Het licht wordt prachtig gefilterd door de rijke stoffen. Doordat het een maatwerk product is, zijn de plisségordijnen ook geschikt voor ramen met schuine zijdes. Door eenvoudige bediening met het koord gaat de plissé via de tussenlat en schuine zijde volledig open.

Plisségordijnen in de badkamer

Lamellen voor bijzondere raamvormen

Lamelgordijnen bestaan uit verticale banen die een ruimte optisch groter laat lijken. Ze worden op maat gemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals aluminium, kunststof en textiel. De bovenbak sluit perfect aan op het schuine raam, daarom zijn lamellen een uitstekende keuze voor trapezium ramen.

Lamellen trapezium raam

Benieuwd naar alle opties?

Zonnelux-specialisten adviseren je graag. Vind een verkooppunt bij jou in de buurt voor complete service, van inmeten tot monteren.