SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Raamdecoratie is de sfeermaker in je interieur

Inspiratie

Een aantal elementen in huis vormen de basis van je interieur, namelijk vloer, wanden, plafond, verlichting en raamdecoratie. Sommige elementen verander je vrij eenvoudig. Een andere kleur op de muur of een nieuwe lamp is zo geregeld. De vloer en raamdecoratie kies je meestal voor een langere periode. Je wilt daarom een goede, tijdloze keuze maken.

Raamdecoratie heeft veel invloed op de sfeer in je interieur. We noemen het daarom ook wel dé sfeermaker van een ruimte. Ieder raam verdient een sieraad. Dat is ons motto. Vind je het lastig om de raamdecoratie bij jouw interieurstijl te kiezen? We inspireren je graag met voorbeelden van onze klanten. Natuurlijk ben je vrij om zelf te mixen en matchen. Deel je jouw interieur dan via social media met #zonnelux? Vinden we leuk om te zien!

Onze raamdecoratie is gemakkelijk te combineren met verschillende interieurstijlen

Industrieel

Bakstenen muren, beton, staal, ruwe materialen en kleuren als zwart en grijs. Dat is hoe we de industriële woonstijl in de notendop kunnen omschrijven. Een stoer interieur waarbij niet alles perfect hoeft te zijn. Is dit helemaal jouw interieurstijl? Laat je inspireren door deze interieurs. De jaloezieën blijken toch wel echt favoriet, zowel houten jaloezieën als aluminium jaloezieën.

Houten jaloezieën - Stijlvol Wonen
Houten jaloezieën - Stijlvol Wonen

Foto's: Denise Zwijnen – “Stijlvol Wonen” - © Sanoma Regional Belgium N.V.

Zwarte houten jaloezieën openslaande deuren

Landelijk

Het landelijke interieur zie je nog steeds veel. Zowel de klassiek landelijke stijl als de moderne variant. Bij een landelijk interieur denk je misschien direct aan vouwgordijnen of shutters, maar ook andere raamdecoratie producten passen bijzonder goed bij de landelijke interieurstijl. Heb je bijvoorbeeld als eens gedacht aan geweven hout, houten jaloezieën of Duette®?

Duette gordijnen in eetkamer
Vouwgordijnen
Houten jaloezieën

Een brochure bomvol inspiratie

Wil je meer inspiratie opdoen? Vraag dan onze brochure aan.

Brochure aanvragen

Scandinavisch

Het Scandinavische interieur zie je tot op de dag van vandaag nog bij veel mensen thuis. De populaire woonstijl is inmiddels een echte blijver. Kenmerkend Scandinavisch is: lichte kleuren, warme materialen, eenvoud en functionele en lichte meubels. In het Scandinavische interieur kun je eigenlijk bijna alle raamdecoratie toevoegen. Vaak kiest men daarbij wel voor een lichte kleur, zoals wit, beige, crème of een lichte houtsoort.

Aluminium jaloezieën in woonkamer - op maat gemaakt
Houten jaloezieën
Vouwgordijnen in de woonkamer

Modern

Strakke lijnen, veel licht, grote meubels en rust en eenvoud typeren een modern interieur. De kunst van het weglaten en bijzondere elementen juist uitlichten. Het moderne interieur voelt vaak ruimtelijk aan en is in balans. In het moderne interieur passen we verschillende raamdecoratie producten toe. Denk bijvoorbeeld aan duo rolgordijnen, Duette®, plissé, rolgordijnen,  jaloezieën en Piet Boon shutters by Zonnelux.

Witte houten jaloezieën in de eetkamer
Duette gordijnen voor grote ramen en schuifpuien
Duo rolgordijnen in woonkamer

Klassiek

Fluweel, sierlijsten, ornamenten, kroonluchters, diepe kleuren, donker hout en symmetrie. Dat is kenmerkend voor de klassieke woonstijl. Tegenwoordig wordt de klassieke stijl vaak in een modern jasje gestoken. De stijl doet denken aan een chique hotelkamer met luxe meubels en rijke materialen. In het klassieke interieur komen verschillende raamdecoratie producten heel goed tot zijn recht: shutters, vouwgordijnen, sheerlight en houten jaloezieën.

Zonnelux rolgordijnen in woonkamer
Houten jaloezieën
Zonnelux shutters in eetkamer

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze inspirerende brochure aan, neem een kijkje op onze social kanalen óf benader een van onze Zonnelux specialisten voor een persoonlijk (telefonisch) adviesgesprek.

Meer blogs