SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Raamdecoratie is de sfeermaker in je interieur

Inspiratie

Een aantal elementen in huis vormen de basis van je interieur, namelijk vloer, wanden, plafond, verlichting en raamdecoratie. Sommige elementen verander je vrij eenvoudig. Een andere kleur op de muur of een nieuwe lamp is zo geregeld. De vloer en raamdecoratie kies je meestal voor een langere periode. Je wilt daarom een goede, tijdloze keuze maken.

Raamdecoratie heeft veel invloed op de sfeer in je interieur. We noemen het daarom ook wel dé sfeermaker van een ruimte. Ieder raam verdient een sieraad. Dat is ons motto. Vind je het lastig om de perfecte raamdecoratie bij jouw interieurstijl te kiezen? We inspireren je graag met voorbeelden.

Raamdecoratie is eenvoudig te combineren met verschillende interieurstijlen

Industrieel: robuust en stoer

Bakstenen muren, beton, staal, ruwe materialen en kleuren als zwart en grijs. Dat is hoe de industriële woonstijl in de notendop wordt omschreven. Een stoer interieur waarbij niet alles perfect hoeft te zijn. Jaloezieën passen hier uitstekend bij. Kies je voor houten jaloezieën met een duidelijke nerf of robuuste brushed aluminium jaloezieën?

Houten jaloezieën - Stijlvol Wonen
Houten jaloezieën - Stijlvol Wonen

Foto's: Denise Zwijnen – “Stijlvol Wonen” - © Sanoma Regional Belgium N.V.

Landelijke raamdecoratie

Het landelijke interieur is nog steeds een populaire interieurkeuze. Zowel klassiek landelijk als de moderne stijl. Bij een landelijk interieur denk je misschien direct aan vouwgordijnen of shutters, maar ook andere raamdecoratie past bijzonder goed hierbij. Heb je bijvoorbeeld als eens gedacht aan geweven hout, houten jaloezieën of Duette®?

Geweven hout in een landelijk interieur
Vouwgordijnen
Houten jaloezieën

Een brochure vol inspiratie

Wil je nog meer interieurinspiratie ontdekken? Download dan onze brochure of vraag deze aan via de post

Eenvoud, rust en lichte kleuren in een Scandinavisch interieur

Het Scandinavische interieur zie je hedendaags nog vaak voorkomen. De populaire woonstijl is inmiddels een echte blijver. Kenmerkend zijn de lichte kleuren, warme materialen, eenvoud en functionele meubels. In het Scandinavische interieur kun je eigenlijk alle raamdecoratie toevoegen. Vaak kiest men daarbij wel voor een lichte kleur, zoals wit, beige, crème of een lichte houtsoort.

Zonnelux shutters
Houten jaloezieën

Kies voor ruimtelijk en balans met een moderne stijl

Bij een modern interieur is het een kunst om weg te laten en bijzondere elementen uit te lichten. Strakke lijnen, grote ramen met veel licht, maar vooral rust en eenvoud typeren deze interieurstijl. Het voelt vaak ruimtelijk aan en is in balans. Verschillende raamdecoratie past bij deze stijl, de ene unieker dan de ander. Wel eens aan duorolgordijnen gedacht?

Klassiek en hotel chique

Bij een klassiek interieur denk je aan rijke materialen, sierlijsten, kroonluchters en diepe kleuren. De interieurstijl wordt tegenwoordig modern georiënteerd, en noemen we het 'hotel chique'. Het gebruik van luxe meubels en iconische raamdecoratie creëren een waar luxuryhome. Shutters zijn een prachtig eyecatcher in eigenlijk elk interieur, maar ook zeker bij een klassiek.

Wil je graag persoonlijk advies over welke interieurstijl bij jou én jouw woning past? Bezoek dan een Zonnelux-specialist in de regio. Zij helpen je bij alle vragen en bieden de beste service. Of vraag een brochure aan voor extra informatie over alle raambekleding van Zonnelux. 

Meer blogs