SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Raambekleding voor jouw erker

Oplossingen

De jaren 30 woningen zijn enorm in trek bij woningzoekenden. De karakteristieke elementen maken de woningen sfeervol en knus. Een grondige verbouwing zorgt ervoor dat het huis weer up-to-date is voor een interieur van vandaag de dag. Veel jaren 30 woningen hebben een erker aan de voorzijde van de woning. Een prachtige plek voor een op maat gemaakt bankje als onderdeel van de zithoek of een eettafel. Verder hebben veel jaren 30 woningen glas-in-lood, en-suite deuren, een schouw van natuursteen of marmer en hoge plafonds of een balkenplafond.

De erker kenmerkt zich door hoekramen. Dat vraagt om een maatwerk oplossing. Ben je op zoek naar raamdecoratie voor de erker in de woonkamer? We geven je graag een aantal tips voor raambekleding in een erker van een jaren 30 woning.

Geweven hout
Geweven hout

Shutters voor de erker

Zoek je een stijlvolle oplossing? Kies dan voor shutters in de erker. Met speciale montageprofielen zijn de shutters geschikt voor plaatsing bij de hoekramen van de erker. De shutters zijn bijzonder geschikt voor woningen met zowel een klassieke als trendy inrichting. Heb je prachtige glas-in-loodramen in de erker, maar wil je ook privacy creëren? Kies dan voor shutters in het caféstijl model. Deze shutters bedekken alleen de onderzijde van het raam. De shutter is hiermee een ideale raambekleding voor de erker.

Zonnelux shutters
Zonnelux shutters

Jaloezieën voor de erker

Zowel houten jaloezieën als aluminium jaloezieën zijn de laatste jaren enorm populair. Kies daarom ook voor jaloezieën in de erker. Met deze raamdecoratie voeg je een eigentijdse uitstraling toe aan jouw jaren 30 woning. De horizontale lamellen filteren het daglicht op een prachtige manier en creëren een mooie schaduw op de vloer of wand.

Zwarte aluminium jaloezieën in erker
Zwarte aluminium jaloezieën

Vouwgordijnen voor de erker

In een jaren 30 woning passen vouwgordijnen perfect bij de stijl van het huis. Het erkermodel van de vouwgordijnen is speciaal ontwikkeld voor erkers. Bij het erkermodel vouwt het vouwgordijn zich anders op, waardoor het vouwgordijn veel smaller is als het product volledig is opgetrokken. De plooi van het vouwgordijn valt namelijk precies aan de onderzijde van het segment in plaats van in het midden van het segment. Dat maakt vouwgordijnen de perfecte oplossing voor de erker in jouw huis.

Plissé en Duette® voor de erker

De plissé en Duette® gordijnen hebben een moderne uitstraling. In combinatie met de karakteristieke kenmerken van de jaren 30 woning vormt dit een mooi contrast. Je maakt de woning daarmee eigentijds en helemaal van nu. Bij plissé en Duette® adviseren we bij een erker om te kiezen voor een koord of greep bediening.

Duette® gordijnen in studeerkamer

Meer informatie over raambekleding voor de erker

Naast de producten die al genoemd zijn, kun je ook kiezen voor geweven hout of (duo) rolgordijnen voor de erker. Wil je meer weten over raambekleding voor de erker? Bezoek een van onze verkooppunten of vraag een advies op maat aan. Wij adviseren je graag met een passend advies.

Meer blogs