SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Industriële raamdecoratie voor een stoer interieur

Inspiratie

Het is belangrijk dat raamdecoratie aansluit op de stijl van je interieur. Op die manier creëer je eenheid. Een populaire interieurstijl van de laatste jaren is de industriële. Bij deze interieurstijl wil je naast een stoer interieur natuurlijk ook bijpassende raambekleding. Heb je moeite om de perfecte match te vinden? Dan geven we je graag wat nuttige tips!

Eenheid is een belangrijk element als het gaat om interieur. Je wilt dat al je woonwensen op elkaar aansluiten. Bij een industrieel interieur staan natuurlijke materialen centraal. Hout, staal en betonachtige materialen maken dat je interieur een robuuste uitstraling krijgt. De raamdecoratie moet niet alleen aan die eisen voldoen, maar ook functioneel zijn.

Zwarte houten jaloezieën geven het interieur een industriële look

Houten jaloezieën

Donkergekleurde houten jaloezieën

Zoals eerder genoemd is hout een belangrijk element in een industrieel interieur. Het is dan ook geen verrassing dat dit materiaal terugkomt in de raamdecoratie. Het hout van de jaloezieën geeft je interieur warmte. Vooral zwarte jaloezieën zijn populair: de donkere kleur zorgt ervoor dat de raamdecoratie een industriële look krijgt. Het houten materiaal sluit aan op de interieurstijl en de donkere kleur is terug te zien in de stalen elementen die niet te missen zijn in de industriële stijl.

Zwarte houten jaloezieën in de keuken
Houten jaloezieën

Houten jaloezieën in een industrieel interieur

Bekijk hier de mogelijkheden van houten jaloezieën.

Stoere aluminium jaloezieën

Houten jaloezieën zijn niet de enige vorm van raamdecoratie met een industriële look. Ook aluminium jaloezieën lenen zich goed voor een stoere uitstraling. Bovendien kun je zelf de lamelbreedte kiezen. Je kunt kiezen voor een 70 mm brede lamel. Deze breedte geeft de aluminium jaloezie een krachtige uitstraling. Perfect voor in een industrieel interieur!

Aluminium jaloezieën trapezium raam

Praktische rolgordijnen

Een mogelijkheid waar je misschien zelf niet zo snel aan denkt zijn rolgordijnen. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, soorten en maten. Om jouw perfecte industriële raamdecoratie samen te stellen, kies je voor een kleur die aansluit bij je industriële interieur. Ook is het mogelijk om een aluminium onderlat en bovenbak (Fascia) toe te voegen, voor een extra strakke uitstraling.

Bovendien zijn rolgordijnen tijdloos en geschikt voor ieder raam. Van een draai-kiepraam tot dakraam en van een groot tot een klein raam. Het ideale van rolgordijnen is dat ze op het raam gemonteerd kunnen worden, waardoor je geen rekening hoeft te houden met het opendoen van het rolgordijn als je het raam of de deur wilt openen.

Rolgordijnen
Transparant rolgordijn in woonkamer

Rolgordijnen in een industrieel interieur

Bekijk hier meer informatie over rolgordijnen. De Fascia bovenbak en onderlat geven het rolgordijn een industriële uitstraling.

Ben je benieuwd welk raamdecoratie product perfect pas bij jouw interieurstijl? Onze Zonnelux specialisten voorzien je hierin natuurlijk graag van advies! Vind een verkooppunt bij jou in de buurt óf vraag vrijblijvend een telefonisch advies op maat aan.

Meer blogs