SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Tijdloos en trendy: zwarte jaloezieën in het interieur

Trends, Elektrische bediening, Inspiratie

Jaloezieën zijn al een lange tijd een populaire raamdecoratie. In 1812 is de moderne versie bedacht en vanaf dit moment verder ontwikkeld. Vandaag de dag zijn jaloezieën verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout of aluminium. Ondanks dat het kleuraanbod groot is blijven zwarte jaloezieën erg gewild. Laat je inspireren in dit blog en ontdek de mogelijkheden.

Het effect van kleur op je interieur

Kleuren spelen een belangrijke rol in het interieur en creëren sfeer. Zwart is een veilige en neutrale kleur die eenvoudig is te combineren. Daarom wordt er vaak gekozen voor zwarte jaloezieën als raamdecoratie. Omdat de kleur zwart een rustige basis is, kun je experimenteren met gewaagde kleuren in accessoires of meubels.

Zwarte jaloezieën in verschillende interieurstijlen

Als je van een eclectische interieurstijl houdt met een mix van materialen of liever voor een modern en strak interieur kiest, dan ben je met zwarte jaloezieën altijd geholpen. Bovendien wordt het daglicht prachtig gefilterd door de lamellen, maar heb je ook privacy door deze te sluiten.

Zwarte jaloezieën zijn eenvoudig te combineren en passen bij vrijwel elke interieurstijl.

Stoer en industrieel met de kleur zwart

Eén van de interieurstijlen waar zwarte jaloezieën perfect bijpassen, is een stoer en industrieel interieur. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen met een ruw of robuust uiterlijk. De jaloezieën van Zonnelux worden gemaakt van aluminium of hout met elk hun eigen voordelen. De zwarte raambekleding wordt op maat gemaakt.

Houten raamdecoratie voor draai-kiepramen

Karakteristieke zwarte jaloezieën in een landelijk interieur

Wat je niet snel verwacht, is dat zwarte houten jaloezieën uitstekend passen in een landelijk interieur. Vaak zie je in deze stijl vouwgordijnen of shutters. Een huiselijk gevoel staat centraal bij een landelijk interieur. Houten jaloezieën brengen warmte en zijn karakteristiek. Een combinatie van verschillende raamdecoratie geven een mooie afwisseling en indrukwekkende ambiance

Zijn zwarte jaloezieën geschikt voor de badkamer?

Om antwoord te geven op de vraag of houten jaloezieën in de kleur zwart geschikt zijn voor de badkamer, kunnen we dit alleen maar bevestigen. Het geeft een chique uitstraling, maar het is wel belangrijk dat de ruimte goed wordt geventileerd en dat de jaloezieën niet nat worden. Een alternatief hiervoor zijn de ‘Woodlook jaloezieën’, gemaakt van PVC met het uiterlijk van hout.

Comfort en gebruiksgemak met elektrische bediening

Zwarte jaloezieën zijn mooi, stijlvol en functioneel. Maar het is niet alleen van belang dat de raambekleding voorzien is van een prachtig design, het moet ook gebruiksvriendelijk zijn. Slimme raamdecoratie van Zonnelux bedien je eenvoudig op afstand via de app of met timers en scènes.

Een Zonnelux-specialist maakt het verschil

Het kan een lastige keuze zijn welke raamdecoratie nu precies bij jouw wensen en jouw raam past. Een Zonnelux-specialist adviseert je en ontzorgt volledig. Een persoonlijk gezicht met uitstekende service. Ben je op zoek naar meer informatie? Download dan de verschillende brochures.

Meer blogs