SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Verduisterende Duette® gordijnen in de kinderkamers

Binnenkijken, Inspiratie

In de kinderslaapkamer staat een goede nachtrust op de eerste plek. Je wilt dat je kind goed kan slapen. Een donkere slaapkamer is dan een must. Zeker als je kind overdag nog slaapt. In een donkere kamer komt je kind namelijk beter tot rust. Kies daarom voor verduisterende gordijnen in de kinderkamer. We hebben verschillende verduisterende stoffen in onze Duette® collectie. Doordat de koorden bij de Duette® raamdecoratie door de stof lopen, wordt de slaapkamer nog beter verduisterd.

Duette gordijnen
Duette gordijnen

Voor ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ laat interieurontwerpster Pauline Jorritsma (Designa) het eindresultaat van de droomvilla zien met inspiratie voor de kinderslaapkamer. Pauline: ‘’Voor de kinderkamers hebben we uit de collectie van Zonnelux de juiste kleur voor de Duette® gordijnen weten samen te stellen. In de meisjeskamer en badkamer een mooie roze kleur en bij de zoon een blauwe kleur. Voordeel van het Duette® gordijn is dat je hem op kunt trekken tot boven, maar je kan hem ook naar beneden laten zakken en desgewenst parkeer je hem in het midden.’’

De roze Duette® gordijnen in de meisjeskamer en badkamer zijn kleurnummer 7884. In de jongenskamer hangt een blauwe Duette® in kleur 7878. De Duette® collectie bevat verduisterende gordijnen voor de kinderkamer en door het grote aanbod kleuren kun je ermee zowel een jongenskamer inrichten als een meisjeskamer inrichten. Door de minimalistische uitstraling is het Duette® gordijn de perfecte raamdecoratie voor een moderne kinderslaapkamer.

Duette gordijnen
Duette gordijnen

SmartCord®: kind veilige bediening

Naast verduisterende gordijnen voor de kinderkamer is het ook belangrijk om te kijken naar de veiligheid van de producten. Ongelukken door de koord- of kettingbediening (lussen) willen we te allen tijde voorkomen. Onze raamdecoratie wordt dan ook altijd kind veilig gemonteerd. Het SmartCord® is een speciaal ontwikkelde kind veilige bediening. Het SmartCord® heeft een vaste lengte. Er hangen dus geen lange koorden aan het Duette® gordijn waar kinderen gemakkelijk bij kunnen.

Duette gordijnen

Duette® Top Down Bottom Up

Pauline besprak het al; met het Top Down Bottom Up model kun je het Duette® gordijn op iedere gewenste positie voor het raam hangen. Zowel aan de bovenzijde als onderzijde van het raam, maar ook in het midden van het raam. Duette® Top Down Bottom Up is ideaal om privacy in huis te creëren. Je kunt de inkijk wegnemen, maar behoudt het daglicht in huis.

Duette gordijnen

Verduisterende gordijnen in de master bedroom

Pauline Jorritsma: ‘’In de master bedroom hebben we de kleur groen gecombineerd met blauw. Dat zie je terug in de accessoires, zoals de kussens. We hebben dan ook gekozen voor groene gordijnen. Omdat de basisstof een in between stof is, hebben we het gordijn wel gevoerd met een dimout zodat het lekker donker is ’s avonds. En op de begane grond hebben we dezelfde stof toegepast, weliswaar ongevoerd en uitgevoerd in vouwgordijnen.’’

Meer informatie

Wil je meer weten over de opties voor raamdecoratie in de kinderkamer of gewoon inspiratie opdoen? Plan een advies op maat gesprek of bezoek een van onze verkooppunten in Nederland of België. De Zonnelux specialisten voorzien je graag van een passend advies.

Voor ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ (programma op RTL 4) hebben we verschillende droomvilla’s ingericht met prachtige raamdecoratie. Je vindt alle video’s terug op YouTube in onze ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’  afspeellijst.

Meer blogs