SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Houten of aluminium jaloezieën? Zo maak je een goede keuze!

Trends, Inspiratie

Jaloezieën zijn al jarenlang geliefd bij velen. Houten en aluminium jaloezieën doen het vrijwel in elk interieur goed. Maar welke van de twee past het best bij jouw wensen en waar moet je aan denken voordat je definitief de knoop doorhakt? In dit blog vergelijken we beide types met elkaar.  

Aluminium jaloezieën voor een moderne sfeer

Voor een strak en modern interieur zijn aluminium jaloezieën een mooie toevoeging. Wil je het iets speelser maken? Dat kan ook, want er zijn bij dit materiaal veel mogelijkheden op het gebied van kleur. Nog een voordeel is de vochtbestendigheid, hierdoor zijn de jaloezieën een prima keuze voor in de badkamer. Daarnaast zijn aluminium jaloezieën makkelijker schoon te maken.  

 

Houten jaloezieën geven een warme sfeer in de zithoek

Een natuurlijk uitstraling met houten jaloezieën

Wil je een jaloezie die tegen een stootje kan én een warme gezellig sfeer geeft? Ga dan voor hout. Onze houten jaloezieën zijn gemaakt van sterk materiaal en hebben hierdoor een fijne isolerende functie. Ze verbeteren de akoestiek en zijn erg duurzaam door de lange levensduur.

Wist je dat Zonnelux voor elke boom die gebruikt wordt in onze productie er één wordt terugplant? Zo helpen we mee aan een betere wereld.

Belangrijke dingen om rekening mee te houden 

Na het lezen van de voordelen heb je wellicht al een voorkeur. Vraag jezelf wel een aantal dingen af. Wil je een natuurlijke lichtinval, zachte schaduwen en de charme van een natuurlijk werkzaam product? Dan zijn houten jaloezieën de geschikte raamdecoratie voor jou.

Of wil je jaloezieën die eenvoudig zijn te reinigen, licht van gewicht zijn en de ruimte perfect verduisteren? Dan zijn aluminium jaloezieën een goede keus.

Ervaar het ultieme comfort

Bedien je jaloezieën eenvoudig met een afstandsbediening of app

Kortom, zowel houten als aluminium jaloezieën zijn een prachtig sieraad voor ieder raam. De beste keuze maak je door een balans te vinden tussen je wensen en woonsmaak. Kom je er echt niet uit? Kies dan het beste van beide werelden met een aluminium jaloezie die is voorzien van mooie houtlook.

Mocht je nog steeds twijfelen welk type jaloezie het beste bij jou past, neem dan contact met ons op en ontvang het beste advies op maat. We helpen je graag op weg. Download onze brochure om extra inspiratie te krijgen.

Meer blogs