SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Creëer een vakantiegevoel thuis

Inspiratie

Door de huidige Corona maatregelen zit een verre vakantie er nog niet in. Veel mensen maken plannen om er op uit te gaan in eigen land. Er valt in ons land namelijk nog genoeg te ontdekken. Heerlijk! En daarbij: je hoeft niet ver weg om het vakantiegevoel in huis te halen. Veel interieurstijlen zijn namelijk geïnspireerd door buitenlandse culturen.

De etnische interieurstijl kenmerkt zich door de wereldse invloeden. De sfeer van andere landen wordt met kleur en materiaal in huis gehaald. Denk daarbij aan een basic interieur met invloeden uit Scandinavië, de prachtige kleuren uit Marokko en het Midden Oosten of de natuurlijke uitstraling van producten uit Bali en Ibiza. Met de volgende stylingtips haal je het vakantiegevoel met raamdecoratie in huis.

Haal het vakantiegevoel van Bali of Ibiza in huis met een bohemian woonstijl

De bohemian woonstijl kenmerkt zich door veel natuurlijke materialen, lichte en vergrijsde kleuren en een onbewerkte look. Je kunt daarbij denken aan ruw hout, juten of bamboe. Met een bohemian interieur creëer je een vakantiegevoel thuis.

Het raamdecoratie product dat perfect bij deze interieurstijl past is het geweven hout. Geweven hout heeft een natuurlijke uitstraling en filtert het daglicht op een prachtige manier. Hierdoor schijnen de zonnestralen gefilterd naar binnen. Je kunt kiezen voor een roll-up variant of vouwgordijn model. Het geweven hout is een natuurproduct en vertoont daarom imperfecties. Dat is juist de charme van de raambekleding. De bohemian woonstijl omarmt dit.

Houten jaloezieën van bamboe of in een natuurlijke tint zijn ook prachtig in een bohemian interieur. Deze raamdecoratie is strakker dan het geweven hout, maar de natuurlijke uitstraling blijft sterk aanwezig.

Piet Boon by Zonnelux shutters
Piet Boon by Zonnelux

In Arabische en Oosterse interieurs worden veel kleuren toegepast, maar dit brengen ze in balans met natuurlijke materialen

Ga voor een explosie aan kleuren met invloeden uit Marokko en het Midden Oosten

Haal de sfeer van het Midden oosten en Marokko naar je woning. In de Oosterse en Arabische interieurs worden verschillende kleuren en materialen toegepast. Je ziet veel warme aardetinten, maar ook felle kleuren als blauw en groen. Ze gebruiken in hun woning zowel hout, rotan en wol als messing en tegels. Je kent vast wel de bekende zelliges uit Marokko. Een ding is zeker: als je het vakantiegevoel in huis wil halen met raamdecoratie, is de Oosterse en Arabische interieurstijl een inspirerend voorbeeld.

Het geweven hout is ook perfect toe te passen in een interieur met invloeden uit Marokko en het Midden Oosten. Deze raambekleding filtert het daglicht op een prettige manier en voegt daarmee warmte en sfeer toe aan je interieur. Het geweven hout is gemaakt van bamboe en beschikbaar in een roll-up variant (bamboe rolgordijn) en vouwgordijn model.

Je kunt ook kiezen voor raamdecoratie in een aardse tint. Denk dan bijvoorbeeld aan Duette® gordijnen, plisségordijnen of rolgordijnen. Deze raamdecoratie heeft een trendy uitstraling en past daarom perfect bij het interieur van vandaag de dag.

Houten jaloezieën

Een interieur uit Scandinavië creëert rust

De Scandinavische interieurstijl is al jaren zeer geliefd. Het interieur kenmerkt zich door een rustige basis met lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen. Veel design klassiekers komen uit Scandinavië. Niet voor niets dat deze interieurstijl zo razend populair is.

Denk je aan een Scandinavisch interieur, dan denk je waarschijnlijk voornamelijk aan wit en hout. Combineer deze twee en je hebt de perfecte raamdecoratie voor een Scandinavisch interieur: witte houten jaloezieën. Houten jaloezieën zijn minimalistisch, maar voegen ook warmte toe aan je interieur. Onbewerkte houten jaloezieën zijn ook een perfecte match.

Witte houten jaloezieën in de eetkamer
Houten jaloezieën

Shutters en vouwgordijnen passen perfect in het Franse plaatje

La vie est belle: interieurs met een Franse sfeer

Wil je met raamdecoratie de zomer in huis halen? Landelijke interieurs doen denken aan het Franse platteland. Een perfecte basis voor het vakantiegevoel thuis. Frankrijk is een geliefd vakantieland en kent vele charmante plekken. Bij een landelijk interieur denken we direct aan twee soorten raamdecoratie: shutters en vouwgordijnen. Een typisch Frans plaatje.

De shutters hebben veel weg van de louvre luiken uit Frankrijk. De houten shutters zijn tegenwoordig een stuk strakker, maar in de traditionele kleur wit nog steeds een ware aanvulling op een landelijk interieur. Met shutters speel je met het daglicht, Je kunt de lamellen openen en sluiten, maar ook het volledige shutterpaneel openklappen. Op die manier bepaal je hoeveel daglicht je in huis wilt.

Naast shutters zijn vouwgordijnen ook prachtig in een interieur met een Frans tintje. Een stof met een natuurlijke uitstraling (bijvoorbeeld linnen) of in een aardse kleur doet het altijd goed. De transparantie van het vouwgordijn bepaalt hoe lichtdoorlatend de raambekleding is. Dit heeft grote invloed op de sfeer in je interieur.

Vouwgordijnen met Zonnelux shutters
Vouwgordijnen

Met metropolitan haal je New York in huis

Ben je het liefst in grote wereldsteden als New York? Dan zijn de metropolitan interieurs jou op het lijf geschreven. Deze woonstijl heeft een luxe uitstraling en kenmerkt zich door het gebruik van rijke stoffen, velours en gouden accenten. De metropolitan stijl is trendy en helemaal van nu.

Zwarte houten jaloezieën passen perfect in een stijlvol metropolitan interieur. Het lijnenspel van de jaloezieën is minimalistisch en creëert bovendien prachtige schaduwen op de vloer of wand. De zwarte houten jaloezieën zijn goed te combineren met gordijnen van velours/fluweel of een andere rijke stof.

De Piet Boon shutters zijn ook een perfecte match voor een metropolitan interieur. De shutters zijn strak vormgegeven met een rechthoekige shutterlamel en een onzichtbaar mechanisme. De Piet Boon shutters zijn daardoor moderner dan de traditionele shutters.

Houten jaloezieën
Houten jaloezieën

Voor een advies op maat kun je een telefonisch adviesgesprek aanvragen of een van onze verkooppunten bezoeken. Deze specialisten helpen je graag verder. Op onze inspiratiepagina vind je een dosis inspiratie. Ga er lekker voor zitten in je luie (strand)stoel en waan je in een andere wereld.

Wil je het vakantiegevoel direct in huis halen? Zet dan zomerse muziek aan, maak een heerlijk gerecht uit jouw favoriete vakantieland en gooi je benen omhoog. Je komt dan volledig tot rust. Dat is het échte vakantiegevoel thuis.

Meer blogs