SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Back to basic: een oase van rust in je interieur

Trends, Inspiratie

Onze levens zijn druk. Werken, sporten, tijd met de kinderen en afspraken met vrienden en familie. De dagen zitten vaak vol. Thuis wil je daarom echt tot rust komen. Even heerlijk ontspannen en jezelf opladen. Een oase van rust is wat je wilt in huis. En dat zien we terug in de laatste interieurtrends: basic interieurs, lichte kleuren, natuurlijke materialen en meer comfort.

Wit reflecteert meer binnenvallend daglicht, Je interieur oogt daardoor lichter en frisser

Lichte kleuren

Een basis met lichte kleuren ervaren we als zeer rustgevend. Witte muren – of een andere lichte kleur – met bijpassende lichte raamdecoratie zie je regelmatig in de interieurs van vandaag de dag. De ruimte lijkt daardoor bovendien lichter. Wit reflecteert meer binnenvallend daglicht. Met raamdecoratie kun je het daglicht naar wens filteren. Kies je voor een semi-transparant wit vouwgordijn, traditionele houten shutters in de kleur wit, witte aluminium jaloezieën of witte verduisterende rolgordijnen. De mogelijkheden zijn enorm. Voor ieder interieur is er een bijpassend raamdecoratie product in een lichte kleur.

Vouwgordijnen
Aluminium jaloezieën in woonkamer
Vouwgordijnen met Zonnelux shutters

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen past ook perfect bij een basic interieur. Geweven hout, houten jaloezieën, shutters en vouwgordijnen zijn enorm populair. Vouwgordijnen en shutters zijn dé raambekleding voor een landelijk interieur. Houten jaloezieën zien we tegenwoordig in bijna ieder interieur terug en zijn niet meer weg te denken. Geweven hout is de raamdecoratie trend van het moment. Veel interieurstylisten kiezen voor dit natuurlijke product. De geweven structuur filter het daglicht op een prachtige manier en kleine imperfecties van het natuurproduct maken het uniek en niet té perfect.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze raamdecoratie? Download de brochure of ontvang gratis een brochure per post.

Geweven hout roll up
Houten jaloezieën
Vouwgordijnen stoffen

Meer comfort

We willen thuis helemaal tot rust komen. Comfort staat dan ook hoger op onze wensenlijst dan voorheen. Gemotoriseerde raamdecoratie maakt van ons huis een smart home. Met één druk op de knop kun je jouw houten jaloezieën, vouwgordijnen of rolgordijnen bedienen. Dat is toch wat je wilt? We werken aan raamdecoratie met nóg meer comfort. Domotica maakt het mogelijk om scènes in te stellen, waarbij de raamdecoratie bijvoorbeeld om 08:00 uur ’s ochtends automatisch opent of sluit als de buitentemperatuur oploopt naar 25 graden. Thuis kun je volledig ontspannen met deze handige, technische snufjes.

Wil je meer inspiratie over basic interieur? Bekijk eens onze inspiratiepagina of social media, blader op je gemak door onze inspirerende brochure of bezoek een Zonnelux verkooppunt om alle stalen te bekijken en voelen.

Meer blogs