SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Behoud de lichtinval in huis met shutters en houten jaloezieën in een brede lamelbreedte

Oplossingen, Bijzondere raamvormen, Binnenkijken

Voor het televisieprogramma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ gingen we langs bij deze prachtige woning met Zonnelux shutters en houten jaloezieën. Ons verkooppunt Wagenmans Wonen gaf de bewoners advies voor de raamdecoratie. We nemen je mee in het keuzeproces en laten je de verschillende mogelijkheden zien.

Zonnelux shutters getoogde bovenregel

Shutters op maat voor een boograam

In de woonkamer is gekozen voor shutters op maat in Zonnelux kleurnummer 7056 (90 mm). Shutters zijn perfect om de inkijk te regelen en ook geschikt voor de ramen met een ronding aan de bovenzijde. Dit noem je een boograam of toograam. Welke raambekleding voor een boograam is mooi in dit interieur? In deze woning is gekozen voor Zonnelux shutters met een getoogde bovenregel. Dit betekent dat alleen de bovenregel van de shutters is aangepast aan de vorm van het raam. Voor de rest is het shutterpaneel gelijk aan een standaard shutterpaneel. De shutterlamellen lopen dus niet mee in de vorm van het raam.

Een bijzondere raamvorm vraagt om maatwerk. Maurice van Bladel (directeur Zonnelux) legt uit hoe het traject verloopt van inmeten tot monteren: ‘’We komen het raam inmeten en maken daar een mal van. Die mal gaat naar de productiefabriek.’’ In de fabriek wordt de shutter volledig op maat gemaakt. Maurice: ‘’En vervolgens komen we de shutter op maat installeren, Zo past het perfect in jouw raam.’’

Zonnelux shutters getoogde bovenregel
Zonnelux shutters getoogde bovenregel

Met een brede lamelbreedte behoud je meer lichtinval in huis. In deze woning adviseerden we 65 mm houten jaloezieën en 90 mm shutters

Privacy creëren en lichtinval behouden

Bas Wagenmans van Wagenmans Wonen: ‘’De opdrachtgever wilde graag shutters aan de straatzijde. Wij hebben toen een hele mooie donkere kleur geadviseerd. Het is heel simpel om de Zonnelux shutters dan ook aan de achterzijde terug te laten komen, maar dan is alles hetzelfde. En daarbij; aan de tuinzijde heb je geen inkijk. We hebben daarom gekozen voor houten jaloezieën in eenzelfde tint als de shutters’’. Houten jaloezieën hebben vergeleken met shutters  op maat een open uitstraling en zijn daardoor transparanter en strakker.

De Zonnelux shutters en houten jaloezieën hebben allebei mooie horizontale lijnen. Met de houten lamellen regel je de lichtinval en privacy in een handomdraai. In deze woning werden de bredere 65 mm houten jaloezieën geplaatst. Maurice van Bladel: ‘’Het grote voordeel daarvan is dat je veel meer lichtinval in de woning krijgt. We hebben ladderbanden in ons assortiment, maar kozen hier voor ladderkoorden. Ook weer met het voordeel dat de lichtinval in de woning behouden blijft’’. De houten jaloezieën zijn uitgevoerd in Zonnelux kleurnummer 8819 (65 mm).

Houten jaloezieën
Houten jaloezieën

Shutters op maat

De shutter kan voor iedere raamvorm en ieder raamtype op maat gemaakt worden. Ben jij op zoek naar shutters op maat? Op onze productpagina vind je meer informatie.

Ook bij de shutters is gekozen voor een brede lamel van 90 mm. Maurice: ‘’Dat geeft extra lichtinval’’. Bovendien is er een ClearView bediening toegepast. Bij ClearView is er geen bedieningslat in het midden van de shutterpaneel. Je beweegt de shutterlamellen eenvoudig met de hand. Pauline Jorritsma, interieurontwerper Designa: ’’De ClearView bediening zorgt voor een goed zicht naar buiten en veel lichtinval’’.

Zonnelux shutters getoogde bovenregel
Zonnelux shutters getoogde bovenregel

Advies op maat

Wil je meer weten over de raamdecoratie producten die je in deze droomvilla ziet? Onze Zonnelux specialisten vertellen je er graag meer over. Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt of vraag een telefonisch advies op maat aan.

Ken je onze raamdecoratie van het programma op RTL4? Leuk! Zonnelux is deelnemer van het programma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ en mag hiervoor meerdere villa’s inrichten met prachtige raamdecoratie. Je vindt alle video’s terug op YouTube in onze ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’  afspeellijst.

Meer blogs