SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Verduisterende witte rolgordijnen: het kan!

Warmtewering, Oplossingen

Bij verduisterende rolgordijnen denk je vast niet direct aan een witgekleurde variant, want zo’n lichte kleur kan toch nooit verduisterend zijn? Toch is het tegendeel waar, want ook bij de meest lichtgekleurde raamdecoratie kun je kiezen uit verschillende transparanties.

Voor alle liefhebbers van een strak, minimalistisch en modern lichtgekleurd - of zelfs helemaal wit - interieur komt deze informatie natuurlijk als geroepen. Rolgordijnen zijn een praktisch type raambekleding die je in vrijwel elke woonruimte kunt toepassen. Ze zijn makkelijk in gebruik, behouden lang hun uitstraling én maken een woonruimte helemaal af. Als het op de styling aankomt, wordt er vaak gekozen voor een neutrale kleur rolgordijnen. Daarmee bedoelen we een tint die aansluit bij de kleuren in de rest van het interieur. Door te kiezen voor bijpassende raamdecoratie houd je de woonruimte rustig en creëer je en prettige sfeer.

Verduistering heeft niets te maken met de kleur, maar met de weving van de stof

Rolgordijnen wit verduisterend
Rolgordijnen wit verduisterend

Multifunctionele raamdecoratie

En multifunctioneel zijn ze zeker! Zo kun je rolgordijnen eenvoudig combineren met andere raamdecoratie om extra body te geven aan een woonruimte of raam. Hang er bijvoorbeeld een paar gordijnen voor in dezelfde kleur of een vergelijkbare tint voor een chique ton-sur-ton uitstraling. Of rolgordijnen ook in het dakraam passen? Jazeker! Rolgordijnen zijn te monteren in vrijwel alle standaard ramen, maar ook in dakramen, draai-kiepramen en in de erker.

Rolgordijnen collectie

Wil je de verschillende rolgordijnen stoffen zien? Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt.

Vakkundig weefproces

Om even terug te komen op het verduisterende aspect van witte rolgordijnen. Door de manier waarop de stof van de rolgordijnen wordt geweven, worden ze dusdanig verduisterend dat ze uitermate geschikt zijn voor gebruik in ruimtes als de slaapkamer. Daarnaast kun je ook kiezen voor rolgordijnen met een speciale warmtewerende coating. Dat komt natuurlijk enorm van pas wanneer je een groot deel van de dag zon hebt aan een zijde van je woning. Een wit rolgordijn weerkaatst bovendien meer zonlicht dan een donkere variant. Bij het buitenhouden van de warmte is dat zeker een pluspunt van witte rolgordijnen.

Rolgordijnen warmtewerende stof

Stijlvol én budgetproof

Wat de voordelen betreft: rolgordijnen zijn niet alleen praktisch en tijdloos, maar zijn ten opzichte van andere soorten raamdecoratie doorgaans ook nog eens verkrijgbaar voor een zeer fijne prijs. Klinkt goed? Vinden wij ook. Wil  je meer weten over onze verduisterende rolgordijnen en welke variant een perfecte match is met jouw interieur? Vraag dan gratis en vrijblijvend onze brochure aan en laat je inspireren door de mogelijkheden, neem een kijkje op onze social kanalen óf benader een van onze Zonnelux specialisten voor een persoonlijk (telefonisch) adviesgesprek.

Meer blogs