SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Binnenkijken: Zonnelux shutters bij Daniëlle

Binnenkijken, Deuren, Oplossingen, Inspiratie

In dit inspiratieblog kijken we binnen bij Daniëlle. Een moeder van twee kinderen, leidinggevend in het ziekenhuis én dol op haar interieur. De tussenwoning is gebouwd in 2006 en heeft een karakteristieke landelijke stijl met shutters als raamdecoratie.

Een landelijk lintdorp

“Ik heb Berkel altijd heel leuk gevonden. Vroeger woonde er een vriendinnetje van mij. Het was echt zo’n ‘lintdorp’, heel landelijk. Ik stelde mezelf altijd voor dat als ik Rotterdam zou verlaten, ik wel in Berkel wilde wonen.” Toen was het moment daar. “In het AD kwam het nieuwbouwproject van ons huidige huis voorbij. We gingen er meteen voor.”

Zonnelux shutters woonkamer

Ik wilde heel graag shutters in de woonkamer. De verbouwing was het perfecte moment om ze te laten plaatsen

Shutters in de woonkamer

Na verschillende jaren in de woning te hebben gewoond, wilde Daniëlle nieuwe inspiratie in het interieur. De muren kregen een ander kleur en er werd een open haard in de woonkamer geplaatst.

“Ook wilde ik al heel lang shutters. Boven in de slaapkamer hadden we ze al. Omdat we nu toch bezig waren met de verbouwing, was dit het perfecte moment om shutters in de woonkamer te nemen. Ik heb eerst uitgezocht of dit wel kon vanwege de open haard, maar dat bleek geen enkel probleem.”

Een landelijke interieurstijl met shutters

Een landelijk interieur bestaat vaak uit natuurlijke en warme materialen met aardse tinten. De Zonnelux shutters worden van hout gemaakt, wat het raam meer body geeft. Daniëlle heeft gekozen voor de kleur wit, maar de collectie bestaat ook uit diverse naturel en beitskleuren. De witte shutters zijn een prettige combinatie met de houten vloer en accessoires. 

Zonnelux shutters wit buitendeur+raam
Shutters voor landelijke interieurstijl

Shutters zijn de ideale raambekleding in een landelijke interieurstijl

Onzichtbare ClearView bediening

Daniëlle koos voor shutters met een vouwrailsysteem. Door het railsysteem zijn de shutters eenvoudig open te vouwen, waardoor de achterdeur toegankelijk blijft. “Het mooie aan de shutters vind ik dat het bedieningssysteem onzichtbaar is, dit heet ClearView, waardoor de shutters er strak uitzien.

Het daglicht reguleren met shutters

Met een tuin op het zuiden schijnt de zon regelmatig naar binnen. “Doordat de shutters uit twee delen bestaan, kunnen de panelen los van elkaar open of dicht en hiermee de lichtinval reguleren. De 90 mm lamellen creëren een prachtig lijnenspel en zijn gesloten perfect voor privacy. De raamdecoratie is niet alleen praktisch, maar ook sfeerbepalend. "

Shutters op maat

Nieuwsgierig geworden welk effect shutters kunnen hebben op jouw interieur? Bezoek dan een verkooppunt bij jou in de buurt of vraag onze inspirerende brochure aan.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Zonnelux shutters? Op de productpagina vind je meer informatie.

Meer blogs