SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Woontrends raamdecoratie 2020

Trends, Inspiratie

Het begin van een nieuw jaar. En bij een nieuw jaar, horen nieuwe trends. Wat kunnen we in 2020 verwachten op het gebied van interieur? In dit blog lees je de belangrijkste woontrends van 2020 en de vertaling naar de raamdecoratie trends.

Groen in huis

We zien het al een aantal jaar: veel planten in huis. Ook in 2020 zetten we deze trend voort. We halen buiten naar binnen. Natuurlijke materialen zijn niet weg te denken uit ons interieur. Hout, linnen, steen, jute, bamboe, katoen, leer en wol. Deze materialen vormen vaak de basis van onze inrichting. Raamdecoratie kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan: houten jaloezieën, geweven hout, shutters of vouwgordijnen van rijke stoffen.

Vouwgordijnen detail
Geweven hout roll up

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid staat centraal. We gaan bewuster om met onze leefwereld. Als producten van gerecyclede materialen gemaakt kunnen worden, heeft dat onze voorkeur. In de rolgordijnen en lamellen collectie zijn verschillende stoffen van PET-flessen gemaakt. Ook hebben we in onze houten jaloezieën collectie verschillende jaloezieën van bamboe.

Duurzaam betekent ook dat we producten kiezen die een langere levensduur hebben. We kopen zo min mogelijk spullen die slechts even meegaan en maken een bewuste keuze voor kwaliteit.

Smart Home: raamdecoratie gaat open en dicht met spraakbesturing, smartphone of afstandsbediening. Helemaal van deze tijd

Smart Home

Er zijn steeds meer mogelijkheden op het gebied van Smart Home. Gebruiksgemak wordt belangrijker. De Smart Home oplossingen dragen bij aan een optimaal woongenot.. De nieuwste trends van raambekleding zijn daarom gericht op het elektrisch bedienen van de raamdecoratie. Raamdecoratie gaat open en dicht met spraakbesturing, smartphone of afstandsbediening

Door het instellen van scenes worden allerlei apparaten in huis op elkaar afgestemd. Valt de avond en wil je een film kijken? Dan gaat met een druk op de knop de raamdecoratie dicht, de sfeerverlichting aan en start de televisie op. Bezoek een Zonnelux specialist voor alle mogelijkheden.

Rolgordijnen woonkamer
Vouwgordijnen met Zonnelux shutters

Back to basic

Onze levens zijn druk. Thuis verlangen we daarom naar een rustige basis. Een plek waar we helemaal tot rust kunnen komen. Steeds meer interieurs kenmerken zich door minimalisme en een natuurlijk kleurenpalet. Zonnelux raamdecoratie is in allerlei kleuren beschikbaar: van gekleurde dessins tot aardse tinten.

Meer inspiratie?

Vraag een brochure aan en laat je verder inspireren door onze raamdecoratie.

Wil je jezelf laten inspireren door prachtige interieurs? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina of volg ons op Instagram of Pinterest.

Meer blogs