SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Raamdecoratie van 100% gerecyclede petflessen

Inspiratie, Trends

Het gebruik van duurzame grondstoffen is én wordt steeds belangrijker. Om de wereld een beetje beter en schoner te maken, dragen wij daar graag op onze manier een steentje aan bij. Dat doen we bijvoorbeeld door - waar mogelijk - te kiezen voor het gebruik van gerecyclede materialen bij de productie van onze raamdecoratie.

Eco stoffen 2879-2881 (rolgordijnen en paneelgordijnen)
Eco stoffen 2886-2889 (rolgordijnen en paneelgordijnen)

Links kleurnummers 2879-2881, rechts kleurnummers 2886-2889

Aandacht voor duurzaam materiaal

Voor ons gehele assortiment geldt dat we altijd veel aandacht besteden aan de selectieprocedure van hoogwaardige en kwalitatieve materiaalsoorten. Daarnaast is een deel van ons aanbod vervaardigd uit gerecyclede materialen.

Hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat begint al voorafgaand aan het productieproces, namelijk bij de inkoop. Hier kijken we naar de kwaliteit en verwachte levensduur van een materiaalsoort en kiezen daarbij bewust voor de materialen die het langste meegaan. Materialen die slechts voor korte duur optimaal presteren, laten we dus zoveel mogelijk links liggen.

Trashpackers is een internationaal initiatief voor backpackers die gedurende hun rondreizen zwerfafval opruimen én voorlichting geven

Samen een betere wereld

Onze grootste leverancier van stoffen voor onze rolgordijnen zet zich enorm in voor vermindering van de plastic soep. Zo hebben ze stoffen ontworpen, welke voor 100% geproduceerd zijn uit gerecyclede petflessen. Daarnaast ondersteunen ze Trashpackers, een internationaal initiatief voor backpackers die gedurende hun rondreizen zwerfafval opruimen én voorlichting geven.

Van petfles naar rolgordijn

Bij elk rolgordijn geven we gebruikte petflessen een nieuw leven en verminderen daarmee direct de grote plastic berg. De bijzondere samenstelling van deze ‘Eco Essence’ stoffen heeft zelfs al twee jaar op rij de WCMA Product Award gewonnen als beste technologische innovatie in de categorie duurzaamheid.

Rolgordijnen gemaakt van 100% petflessen

Duurzaam assortiment van Zonnelux

Als je bovenstaande hebt gelezen, ben je vast benieuwd welke specifieke producten in onze collectie zijn vervaardigd uit gerecyclede grondstoffen. Dat is begrijpelijk! Je kunt hierbij kiezen uit onze rolgordijnen en paneelgordijnen in de kleurnummers 2879 t/m 2893. Ook bevat de collectie lamellen gerecyclede stoffen.

Wil je meer weten over ons assortiment raamdecoratie en welke variant het beste past bij jouw interieur? Dan ben je natuurlijk van harte welkom voor inspiratie bij één van onze verkooppunten. Onze specialisten voorzien je uiteraard graag van een deskundig advies! Dat kan overigens ook via een telefonisch adviesgesprek.

Meer blogs