SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Zonnelux shutters detail

Shutters

De shutter is een van de meest sfeervolle raamdecoratie. De houten shutters voegen direct warmte toe aan je interieur. De shutter is dan ook een populair raamdecoratie product. Alle shutters worden op maat gemaakt, waardoor er voor elk raam een passende oplossing is. Zonnelux biedt vier soorten houten shutters: Eco-line, Top-line, Brushed-line en de exclusieve Piet Boon by Zonnelux shutters.

Eco-line shutters

De Eco-line shutter heeft een ovale vorm en is gemaakt van tulpenhout. De shutter is leverbaar in meerdere kleuren, met zowel 60 mm als 90 mm lamellen. Met de shutterlamellen bepaal je de lichtinval en creëer je een prachtig lichtspel op de vloer of wand. De Eco-line shutters zijn leverbaar in 18 kleuren.

Zonnelux shutter detail lamel

Top-line shutters

De lamel van de Top-line shutter heeft ook een ovale vorm. Bij deze lindehouten shutter kun je kiezen uit een 35 mm, 60 mm en 90 mm lamelbreedte. Maar liefst 24 kleuren telt de collectie Top-line shutters. Tegen meerprijs zijn de shutters ook verkrijgbaar in RAL, Sikkens of NCS-kleuren.

Zonnelux shutters Top-line

Brushed-line shutters

De lamel van de Brushed-line shutter heeft een voelbare houtstructuur. De shutter is er in twee lamelbreedtes: 60 mm en 90 mm. De Brushed-line shutter is gemaakt van Paulownia hout en wordt geleverd in zes kleuren.

Brushed-line shutter

Piet Boon shutters by Zonnelux

De exclusieve Piet Boon shutter by Zonnelux heeft herkenbare Studio Piet Boon kenmerken. De lamel (54 mm of 81 mm) is niet afgerond en heeft een rechthoekige vorm. De shutter is leverbaar in de echte Piet Boon grijzen en naturellen. Piet Boon shutters worden gemaakt van abachi hout.

Piet Boon shutters by Zonnelux rechthoekige lamellen

Houten shutters op maat

Alle houten shutters worden op maat gemaakt. Het maatwerk kan tot in de details doorgevoerd worden, zodat de shutter perfect past bij jouw raam. Dat geldt niet alleen voor standaard ramen, maar juist ook voor draai-kiepramen, dakramen, bijzondere raamvormen, deuren of schuifpuien. De mogelijkheden zijn enorm en daarom is de shutter voor bijna ieder raam een geschikte oplossing.

Ook de afmeting van het raam is geen belemmering om voor houten shutters te kiezen. De shutterpanelen hebben een maximale afmeting, maar je kunt eenvoudig meerdere shutterpanelen naast of boven elkaar plaatsen. Op deze manier kun je grote ramen voorzien van de prachtige shutters op maat.

zonnelux shutters slaapkamer

Shutters in badkamer

Shutters in de badkamer? Dat is mogelijk als de shutters niet nat worden en de ruimte goed geventileerd wordt. Met shutters kun je jouw badkamer omtoveren tot een echte thuis spa. De shutters geven de badkamer een luxe uitstraling en je kunt door het openen en sluiten van de lamellen gemakkelijk de privacy regelen. Zorg dat er geen badschuim of shampoo op de shutters komt. Dit kan namelijk de lak van de houten shutters aantasten.

Shutters badkamer

Shutters en houten jaloezieën: wat zijn de verschillen?

Shutters en houten jaloezieën worden nog wel eens door elkaar gehaald. Het grootste verschil tussen een shutter en houten jaloezie is dat shutters als het ware panelen zijn die je open kunt klappen. Jaloezieën kun je alleen optrekken naar de bovenzijde van het raam. Bovendien bedien je jaloezieën met een bedieningskoord en shutters door het handmatig kantelen van de lamellen met een bedieningslat of ClearView (verborgen bediening).

Vouwgordijnen met Zonnelux shutters

Bedieningslat of ClearView

Je bepaalt de lichtinval voornamelijk door het openen en sluiten van de shutterlamellen. Dit kan met een bedieningslat of met ClearView. ClearView is een verborgen bediening waarbij je de middelste shutterlamel kantelt en de overige lamellen vanzelf volgen. Wil je het raam openen of schoonmaken? Dan klap je de shutterpanelen eenvoudig open. Daarnaast behoren een vouwrailsysteem of een dubbel schuifrailsysteem ook tot de mogelijkheden. Het dubbel schuifrailsysteem wordt specifiek geadviseerd bij houten shutters voor een schuifpui.

Zonnelux shutters detail scharnier
Piet Boon shutters by Zonnelux
Piet Boon shutters by Zonnelux rechthoekige lamellen

Piet Boon shutters by Zonnelux

Zonnelux shutters bij trap
Zonnelux witte shutters

Zonnelux shutters

Piet Boon shutters by Zonnelux in de badkamer
Piet Boon shutters by Zonnelux detail

Piet Boon shutters by Zonnelux

Kleur 07 (RAL 7039 zijdeglans) in 54 mm

Zonnelux shutters woonkamer
Zonnelux shutters woonkamer detail

Zonnelux shutters

Piet Boon shutters by Zonnelux in woonkamer

Piet Boon shutters by Zonnelux

Kleur 05 (81 mm)

Ambacht

Houten shutters van Zonnelux produceren we in onze fabriek in Europa. Met onze moderne productieafdeling staan we garant voor een uitstekende kwaliteit, snelle levertijden (6-7 weken voor standaard Zonnelux shutters, 8-10 weken voor specials en 6-8 weken voor Piet Boon shutters) en goede service. Doordat we de productie in eigen hand houden, kunnen we zorg dragen dat de shutters met een waterdragende milieuvriendelijke lak worden gespoten, in tegenstelling tot de meeste shutters die afkomstig zijn uit het verre Oosten.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Onze Zonnelux specialisten adviseren je graag. Vind een Zonnelux specialist bij jou in de buurt, kom langs en ervaar de mogelijkheden.

Hoe nu verder?

 • Bezoek een Zonnelux specialist

  Een expert op het gebied van raamdecoratie geeft je persoonlijk advies op maat met een bijpassende offerte. Wat moet je meenemen? Noteer de afmetingen van het raam en maak foto’s.

  Showroom Zonnelux
 • Inmeten

  Heb je besloten welk raamdecoratie product je gaat kiezen? Super! De Zonnelux specialist komt bij je langs om het raam exact op te meten. Zo zorgen we dat het product straks perfect past.

  Houten jaloezieën in badkamer
 • Productie

  Wij produceren je raamdecoratie in eigen fabrieken in Europa. Al jouw wensen komen samen in de prachtige op maat gemaakte raamdecoratie.

  Productie Zonnelux producten
 • Montage aan huis

  Het monteren van raamdecoratie moet met zorg gebeuren. Zonnelux specialisten bieden montage aan huis. Je hoeft je dan nergens zorgen over te maken en het product wordt vakkundig gemonteerd. Informeer naar de mogelijkheden.

  Witte houten jaloezieën lamellen