SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Welke raamdecoratie is geschikt voor een draai-kiepraam?

Draai-kiepramen, Oplossingen

Draai-kiepramen zie je tegenwoordig steeds vaker. Nieuwbouwhuizen hebben ze standaard. De ramen draaien naar binnen open. Veel mensen vragen zich daarom af welke raamdecoratie geschikt is voor dit raamtype. De raamdecoratie mag het openen van het raam namelijk niet belemmeren. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden voor raamdecoratie bij een draai-kiepraam.

Het is belangrijk dat de raamdecoratie op het raam wordt gemonteerd, zodat je het raam gemakkelijk kunt openen. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende opties: Tape Frame, Magneet Frame en montage met klemsteunen of zijgeleiding.

Duette gordijn bij draai-kiepraam
Duette® gordijnen met Perfect Click systeem

Tape Frame

Bij Tape Frame wordt het raamdecoratie product op het raam of glas geplakt. Ook bij deze variant hoef je dus niet te boren en schroeven. Dit systeem is ook nauwelijks zichtbaar. Tape Frame is mogelijk bij:

Magneet Frame

Bij het Magneet Frame plak je een magneetstrip op het kozijn. Door de toepassing van een magneetstrip hoeven er geen gaten in het kozijn geboord te worden. Daarnaast kun je het frame eenvoudig van het raam afnemen. Magneet Frame is mogelijk bij:

Draai-kiepraam Duette gordijn

Montage met klemsteunen en zijgeleiding

Perfect Fit (de verzamelnaam voor Tape Frame en Magneet Frame) is niet voor alle producten of productuitvoeringen mogelijk. Je kunt daarom ook kiezen voor montage met klemsteunen en zijgeleiding. De raamdecoratie klappert niet en hangt netjes recht als het raam in de kiepstand staat. Montage met klemsteunen of zijgeleiding is mogelijk bij:

Montage op de dag

Open je het raam alleen op de kiepstand en komt het raam niet voorbij de muur? Dan is montage op de dag mogelijk. Hierbij wordt de raamdecoratie voor het kozijn geplaatst, dus op de muur of het plafond.

Op deze manier ontstaat er voldoende ruimte tussen het raam en de raamdecoratie om het raam te openen in de kiepstand. Meet van te voren goed of dit bij jouw raam in de kiepstand ook het geval is. 

Draai-kiepraam op de dag shutter
Draai-kiepraam op de dag houten jaloezieën

Shutters met in de dag montage

In sommige gevallen is er bij montage in de dag ook voldoende ruime om het draai-kiepraam in kiepstand te openen. Dit is de meest gekozen optie bij de stijlvolle shutters. Controleer daarbij wel goed hoe ver het raam in de kiepstand naar voren komt en houd rekening met met de raamklink. Om het raam in de draaistand te openen, kun je de shutters openklappen en het raam openen.

Advies op maat

Wil je advies over welke montage optie het best past bij jouw raamsituatie? Bespreek het tijdens een telefonisch adviesgesprek.

Advies op maat

We hopen dat je geïnspireerd bent door alle mogelijkheden voor raamdecoratie bij een draai-kiepraam! We kunnen ons voorstellen dat je het lastig vindt om een keuze te maken. Ieder raam is tenslotte anders. Wil je een advies op maat? Bezoek dan een van onze verkooppunten of vraag een vrijblijvend telefonisch advies op maat aan. Zij kunnen je informeren over de mogelijkheden voor jouw draai-kiepraam.

Meer blogs