SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Woontrends van 2021 met bijpassende raamdecoratie

Trends, Inspiratie

Over een paar maanden zitten we alweer in een nieuw jaar. Een nieuw jaar betekent voor velen vaak ook een nieuwe start of het stellen van persoonlijke doelen, maar heb je ook weleens gedacht aan een frisse wind door je woning? Wellicht dé plek waar je tegenwoordig de meeste tijd doorbrengt. Elk jaar zijn er weer andere trends en misschien zit er aankomend jaar wel eentje bij die verrassend goed past in jouw woning! We vertellen je graag meer over de fijnste woontrends in 2021 en hoe je deze kunt combineren met bijpassende raamdecoratie producten.

Houten jaloezieën trapezium raam en rolgordijn dakraam

1. Verbinding tussen buiten en binnen

Of dit echt een geheel nieuwe woontrend is valt te betwisten, aangezien de natuur al diverse jaren een belangrijke hoofdrol speelt als het aankomt op populaire woonstijlen. Elk jaar lijkt de natuur iets meer afstand te krijgen van de bewoonde wereld. Het is dan ook niet zo gek dat we verlangen naar meer groen in en rondom onze eigen woning. Daarom staat ook in 2021 de natuur, samen met het thema duurzaamheid, bovenaan de lijst van interieurtrends.

Welke raamdecoratie je bij deze trend gebruikt kan behoorlijk doorslaggevend zijn, want dit is hét onderdeel in huis dat zorgt voor het waarnemen van de buitenwereld. Je bepaalt met raamdecoratie zelf in hoeverre je wilt zien wat er zich buiten afspeelt, maar je kunt met de product- en materiaalkeuze ook inspelen op de sfeer in je woning. Plaats bijvoorbeeld eens een paar wintergroene plantjes voor het raam aan de buitenzijde, zet je raamdecoratie vervolgens open en zorg op deze manier voor een groener uitzicht.

Aluminium jaloezieën trapezium raam
Paneelgordijnen serre

Bij bovenstaande voorbeelden zie je hoe het gebruik van raamdecoratie invloed kan uitoefenen op in welke mate je de buitenwereld betrekt bij je woning. Links: aluminium jaloezieën / Rechts: paneelgordijnen.

Raamdecoratie in een contrasterende kleur vraagt om lef, maar wordt dé eyecatcher in jouw huis

2. Spelen met contrast

Je zag het wellicht al in ons blog over de zorgvuldig samengestelde kleurenpaletten van Flexa en inderdaad, het slim verwerken van contrasten geeft je woning een krachtige uitstraling. En wat extra kracht kunnen we allemaal wel gebruiken tijdens deze bijzondere tijden. Nu we wat meer tijd thuis doorbrengen doe je er goed aan om op zoek te gaan naar kleurencombinaties waarvan je energie krijgt.

Het vergt misschien een tikkeltje lef om te kiezen voor gedurfde contrasterende kleuren in huis, maar als je ze goed weet af te stemmen vraag je je waarschijnlijk af waarom je dat niet veel eerder hebt gedaan. Op zoek naar een mooie kleurencombinatie voor je eigen woning, zoals de sterke combinatie van zwarte jaloezieën, wit marmer en staal hieronder? Onze Zonnelux specialisten denken graag met je mee!

Houten jaloezieën voor de badkamer

3. Lichtgekleurd en onbewerkt

Woonproducten met een onbewerkte look zijn geliefd! Overal waar je kijkt zie je robuuste houten en betonnen vloeren, maar ook industriële en retro meubels weten hun weg te vinden naar menig interieur. Wat er dan zo nieuw is aan deze woontrend? Dat niet alleen de vloer, maar ook de wand en zelfs het plafond mogen geloven aan een onbewerkt uiterlijk!

Op deze manier kun je elke woonruimte in huis maximaal benutten en hoef je je niet druk te maken dat iemand onnodig iets beschadigd, want het robuuste uiterlijk mag er zijn. Hoe je deze stijl door kunt trekken op het gebied van raamdecoratie? Wat ons betreft passen lichtgekleurde en houten jaloezieën hier perfect bij! Doordat de houtnerf hierop goed zichtbaar is, sluit dit raamdecoratie product perfect aan bij de oorspronkelijke uitstraling van het materiaal dat gebruikt is.

Meer inspiratie

Download onze brochure of ontvang de brochure per post.

Binnenkijken bij Petra en Jan - houten jaloezieën
Binnenkijken bij Petra en Jan - houten jaloezieën
Houten jaloezieën

4. Open ruimtes flexibel indelen

Doordat we meer tijd thuis doorbrengen, kunnen we ons helemaal vinden in deze trend. En we weten vrijwel zeker dat jij hier ook enthousiast van wordt! De afgelopen maanden is het voor velen erg duidelijk geworden dat we onze woning iets anders moeten indelen als we deze optimaal willen gebruik voor zowel privé als werk. Het is daarom handig als je bepaalde woonruimtes kunt gebruiken voor meerdere gebruiksdoeleinden, oftewel creatief omgaan met de beschikbare ruimte. Het leuke aan deze trend is dat je geen gigantisch huis hoeft te hebben, aangezien je voor het opsplitsen van een bestaande woonruimte niet per se hoeft in te leveren op de daadwerkelijk leefbare woonruimte. Met een paar paneelgordijnen hoef je bijvoorbeeld alleen een rail aan het plafond te bevestigen, om zo vervolgens eenvoudig de panelen te verschuiven. Hallo praktische roomdivider!

Zonnelux paneelgordijnen scheidingswand

Hopelijk hebben we je met bovenstaande woontrends voor 2021 en bijpassende raamdecoratie kunnen inspireren voor je eigen woning!

Ben je benieuwd welke raamdecoratie nog meer goed past bij de woontrends van 2021 of gewoon bij je eigen woonstijl? Onze Zonnelux specialisten helpen je natuurlijk graag bij het vinden van passende raamdecoratie en voorzien je hierin van een deskundig advies. Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt óf vraag vrijblijvend een telefonisch advies op maat aan.

Meer blogs