SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Raambekleding monteren: het verschil tussen in de dag en op de dag

Oplossingen

‘In de dag’ en ‘op de dag’. Het zijn beide termen die je gegarandeerd tegenkomt zodra je begint aan de zoektocht naar nieuwe raamdecoratie. Het volledige assortiment van Zonnelux kan zowel ín de dag als óp de dag gemonteerd worden. Denk aan houten of aluminium jaloezieën, Duette®, plisségordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen.

Blog het verschil tussen in de dag en op de dag

In bovenstaande afbeeldingen zie je een close-up van in de dag montage (links) en op de dag montage (rechts) van jaloezieën.

Verschillende montage mogelijkheden

Als het gaat om in de dag of op de dag montage heb je misschien al door dat het gaat om twee verschillende montage mogelijkheden. De populairste optie voor het monteren van raamdecoratie is doorgaans ‘in de dag’. Op deze manier wordt de raamdecoratie één met het raam of kozijn.

De populairste optie voor het monteren van raamdecoratie is doorgaans ‘in de dag’

De meest gekozen manier van monteren, raambekleding in de dag

In de dag montage is, zoals we al eerder benoemden, de meest gekozen optie voor uiteenlopende soorten raambekleding. Hierbij wordt het product aan de binnenzijde van het kozijn of omliggende muren bevestigd, deze montage is zeer geschikt als je diepere kozijnen hebt.

De raamdecoratie zoals jaloezieën, Duette®- en plisségordijnen nemen dan geen overbodige ruimte in en worden weggewerkt in het kozijn. Een Zonnelux specialist meet het raam met kozijn nauwkeurig op, zodat de maatwerk raambekleding perfect past bij het raam.

Op zoek naar nog meer interieur inspiratie?

Download gratis onze inspirerende Zonnelux brochure.

'Op de dag' montage met praktisch oogpunt

De andere manier om raambekleding te plaatsen is met 'op de dag' montage. Het product wordt aan het plafond of de muur bevestigd. Dan valt de raambekleding 'voor het raam'. Vaak wordt deze optie gekozen uit praktisch oogpunt. Het komt namelijk nog wel eens voor dat het kozijn te smal is of in het geval van draai-kiepramen.

Kies je voor in de dag of op de dag?

Nu weet je het verschil tussen 'in de dag' en 'op de dag'. Het komt erop neer dat de raambekleding in het kozijn of op het kozijn wordt gemonteerd. Ben je benieuwd wat dit voor een invloed heeft op jouw wensen? Bezoek dan een specialist. Zij adviseren en ontzorgen, meten de ramen in en monteren later de raamdecoratie op maat.

Meer blogs