SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Het verschil tussen ín de dag of óp de dag

Oplossingen

‘In de dag’ en ‘op de dag’. Het zijn beide termen die je gegarandeerd tegenkomt zodra je begint aan je zoektocht naar nieuwe raamdecoratie. Ons volledige assortiment kan zowel ín de dag als óp de dag gemonteerd worden. Denk aan houten of aluminium jaloezieën, Duette®, plisségordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen.

Als het gaat om in de dag of op de dag montage heb je misschien al door dat het gaat om twee verschillende monteermogelijkheden. De populairste optie voor het monteren van raamdecoratie is doorgaans ‘in de dag’, omdat de raamdecoratie op deze manier één wordt met het raam of kozijn. 

De populairste optie voor het monteren van raamdecoratie is doorgaans ‘in de dag’

Houten jaloezieën
Boograam Piet Boon shutters

Hierboven zie je voorbeelden van jaloezieën en shutters die in de dag (in het kozijn) zijn gemonteerd.

Moderne ‘in de dag’ montage

Deze optie wordt, zoals we al eerder benoemden, het meest gekozen bij de montage van uiteenlopende soorten raamdecoratie. Dat komt doordat het zorgt voor een strakke uitstraling van het gemonteerde product. In bovenstaande afbeeldingen zie je hoe dat eruitziet bij jaloezieën en shutters. 

Bij in de dag montage wordt raamdecoratie bevestigd aan de binnenzijde van het kozijn (of omliggende muren), waardoor je nieuwe jaloezieën, plisségordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen geen overbodige ruimte innemen in de betreffende woonruimte. 

Daarnaast is dit een geschikte keuze als je diepere kozijnen hebt. De raambekleding valt er dan perfect tussen. Het is in dit geval wel van belang dat alles zeer nauwkeurig wordt opgemeten. Een klus waar onze Zonnelux specialisten je natuurlijk graag bij helpen. 

MEER INSPIRATIE NODIG?

Download gratis onze inspirerende Zonnelux brochure.

Op de dag jaloezieën
Op de dag rolgordijnen

Hierboven zie je twee voorbeelden van jaloezieën en rolgordijnen die op de dag zijn gemonteerd. In dit geval zijn ze beide aan het plafond bevestigd, maar wandmontage is ook mogelijk.

Praktische ‘op de dag’ montage

Als je je nieuwe raamdecoratie op de dag monteert, worden deze op het plafond of vlak boven het raam op de wand bevestigd. Ondanks dat deze vorm van installatie minder vaak wordt gekozen, wil dat niet zeggen dat het minder praktisch of mooi is. 

Zo is op de dag montage zeer functioneel als je kozijnen te smal zijn voor in de dag bevestiging óf wanneer je ruimte wilt creëren voor het openen en sluiten van de aangrenzende ramen. 

Blog het verschil tussen in de dag en op de dag

In bovenstaande afbeeldingen zie je een close-up van in de dag montage (links) en op de dag montage (rechts) van jaloezieën.

Kies je voor in de dag of op de dag?

Nu je weet dat in de dag en op de dag neerkomen op montage in het kozijn of op het kozijn, weet je hoogstwaarschijnlijk beter waar je voorkeur ligt. Ben je benieuwd hoe jouw gewenste raamdecoratie product het beste gemonteerd kan worden in jouw woning? Laat je dan zeker eens adviseren door onze specialisten. 

Meer inspiratie opdoen voor je nieuwe jaloezieën, shutters of rolgordijnen? Bekijk dan eens onze uitgebreide inspiratiepagina voor een aantal mooie voorbeelden van zowel ‘in de dag’ als ‘op de dag’ montage, vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan, blader door onze brochure of bezoek een Zonnelux specialist.

Meer blogs