SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Spelen met licht

Inspiratie

We genoten afgelopen maand met zijn allen van de eerste zonnestralen van het jaar. De lente is echt begonnen. Het leek zelfs wel zomer. Terwijl de zon schijnt, begint het ook te kriebelen om lekker in en rond huis te rommelen. Plantjes in de tuin, grote voorjaarsschoonmaak en een nieuw kleurtje op de muur. Het voorjaar is begonnen en daar willen we iedere dag van genieten.

Het seizoen breekt aan om je huis op te knappen. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar raamdecoratie kan daar een ontzettend grote rol in spelen. Om de warmte buiten te houden, om te verduisteren of gewoon om met het zonlicht te spelen. Daglicht bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in huis. Met raamdecoratie kun je de lichtinval filteren, van richting veranderen of helemaal wegnemen. Zo creëer je de sfeer in huis die je wilt.

Met shutters en jaloezieën creëer je een mooi lijnenspel op de muur of vloer

Lijnenspel

Met jaloezieën en shutters verander je de intensiteit en richting van het zonlicht dat de kamer binnenkomt. De lamellen creëren een mooi lijnenspel op de muur of vloer. Dit geeft een bijzonder effect aan jouw interieur.

Zonlicht bij houten jaloezieën

Meer inspiratie

Neem een kijkje op onze inspiratiepagina. Je vindt er foto's van raamdecoratie producten met prachtige lichteffecten en verschillende stof transparanties.

Filteren van licht

Als de zon fel schijnt, wil je soms de intensiteit van het licht aanpassen. Met semi transparante stoffen kun je het licht filteren. De zonnestralen komen nog steeds binnen, maar het licht is wel een stuk minder fel.

Rolgordijnen keuken

Verduisteren

In sommige ruimtes is het prettig als je het zonlicht helemaal kunt wegnemen. Goede verduistering staat in de slaapkamer vaak op nummer 1. Je lichaam komt pas volledig tot rust als het donker is. Je zoekt raamdecoratie om bij weg te dromen. Veel raamdecoratie producten zijn leverbaar met verduisterende stoffen. Bij plissé en Duette® kun je zelfs in één product zowel een verduisterende als transparante stof combineren.

Rolgordijn dakraam badkamer

Laat je inspireren

Wil je meer zien over hoe raamdecoratie met het licht kan spelen? Neem eens een kijkje op de Pinterest van Zonnelux, blader door onze inspirerende brochure of bekijk onze inspiratiepagina.

Meer blogs