SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Raamdecoratie in de kinderkamer

Inspiratie

Als je het interieur gaat restylen, is de kinderkamer een ruimte waar je je creativiteit helemaal los kan laten. Voor een kinderkamer is bijna niets te gek, meerdere kleuren, prints of een fantasie thema, het kan allemaal. Zo wordt de ruimte een inspirerende kamer.

Verduisterende raamdecoratie in de kinderkamer

Als je kindje overdag slaapt, is het belangrijk dat je de ruimte goed kunt verduisteren. Een donkere kamer creëert rust, waardoor het kind beter zal slapen. Raamdecoratie speelt hierbij een belangrijke rol. Zonnelux heeft verschillende soorten verduisterende raambekleding voor de kinderkamer.

Rolgordijnen zijn altijd een goede keuze

Het rolgordijn is al jarenlang populair. De raamdecoratie is voor vrijwel iedere ruimte geschikt, maar ook zeker voor de slaapkamer. Een verduisterend rolgordijn houdt veel licht tegen en maakt de kamer donker. De collectie bestaat uit een ruim aanbod aan verschillende stoffen, kleuren en patronen. Kies je in de kinderkamer voor een leuke print of kies je liever voor basic?

Houten jaloezieën en rolgordijn dakraam
Rolgordijnen in de kinderkamer

Jaloezieën filteren het licht op de kinderkamer

Aluminium en houten jaloezieën filteren het daglicht en creëren een prachtig lijnenspel op de muur. Door de lamellen te kantelen kun je de kamer donker maken, door ze te openen is er voldoende daglicht om de kinderen te laten spelen. Om de kinderkamer volledig te verduisteren zijn jaloezieën in combinatie met overgordijnen een warme en sfeervolle optie.

Vouwgordijnen met voering verduisteren de kamer

Vouwgordijnen zijn een veelzijdige raambekleding, die veel warmte en sfeer in het interieur brengen. Afhankelijk van de gewenste lichtinval en privacy kun je het type stof kiezen. Deze kunnen gevoerd worden, waardoor ze de ruimte prima verduisteren. Overdag open je de vouwgordijnen eenvoudig, zodat er voldoende lichtinval is.

Veelzijdige plissé- en DUETTE® gordijnen

Plissé- en DUETTE® gordijnen zijn twee soorten raambekleding die veel op elkaar lijken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties, waaronder ook verduisterende stoffen, ideaal voor de kinderkamer. Het is zelfs mogelijk om de twee stoffen in één product toe te passen, het dag- en nachtmodel. Overdag filter je het licht en 's avonds maak je de kamer donker.

Heb je na het lezen van dit artikel nog steeds hulp nodig bij het inrichten van de kinderkamer? Bezoek dan één van de Zonnelux-experts. Zij adviseren je niet alleen over raambekleding, maar maken ook een plan voor het volledige interieur. 

Advies op maat

Wil je meer weten over raamdecoratie in de kinderkamer? Bijvoorbeeld over de voordelen en mogelijkheden van elk product. De Zonnelux specialisten geven je graag een advies op maat.

Meer blogs