SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Het verschil tussen shutters en jaloezieën

Inspiratie, Trends

Raamdecoratie in een interieur is als een kers op de taart. Het maakt de inrichting van een woning compleet. Voor liefhebbers van een luxe, doch robuuste uitstraling raden wij zonder twijfel jaloezieën of shutters aan. Deze twee soorten raambekleding worden vaak met elkaar verward, terwijl ze op een aantal punten duidelijk van elkaar verschillen. Benieuwd welke verschillen er zijn tussen jaloezieën en shutters? Dat lees je hieronder.

Links zijn jaloezieën afgebeeld, rechts shutters.

Wat zijn jaloezieën en shutters?

Op het eerste oog lijken ze identiek, maar niets is minder waar. De grootste verschillen zitten in de manier waarop de raamdecoratie is bevestigd en de beweegmogelijkheden ervan.

Jaloezieën bestaan uit horizontale lamellen, die aan elkaar vastzitten middels een koord. De lamellen kun je met de hand of elektrisch optrekken. Shutters zijn houten raamluiken, waarvan de lamellen aan elkaar vastzitten in een stabiel frame. Bij het verstellen beweegt dan ook het hele paneel mee.

Links zijn lichtgekleurde jaloezieën afgebeeld, rechts zwarte shutters.

Bepaal de hoeveelheid lichtinval

Wil je spelen met lichtinval? Dit kan zowel met jaloezieën als shutters. Geniet van prachtig daglicht of creëer meer privacy wanneer je hier behoefte aan hebt.

Bij Zonnelux bepaal je zelf de lamelbreedte die het beste past bij jouw woonwensen. Hoe smaller de lamellen zijn, des te kleiner het zicht naar buiten is. Ons assortiment bestaat uit shutters met lamelbreedtes van 60mm of 90mm. Bij jaloezieën heb je de keuze uit meerdere maten, variërend van 16mm tot 65mm.

Links zijn zwarte jaloezieën afgebeeld, rechts witte shutters.

Jaloezieën en shutters op maat gemaakt

Ze hebben in ieder geval één ding gemeen. Zowel jaloezieën als shutters zijn een echte aanwinst voor jouw raampartij. Voor welk type je ook kiest, onze specialisten zorgen ervoor dat je jarenlang kunt genieten van de mooiste raamdecoratie.

Twijfel je nog steeds? Klop dan aan bij onze Zonnelux-specialisten voor een vrijblijvend advies op maat. Zij helpen je graag op weg. Wil je toch eerst wat meer inspiratie opdoen? Download dan hier alvast onze brochure.

Aluminium of houten jaloezieën

Twijfel je tussen aluminium of houten jaloezieën? Bekijk dan ook ons blog met de verschillen tussen deze twee materiaalsoorten.

Meer blogs