SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Shutters: de ideale raamdecoratie voor jouw bijzondere raamvorm

Bijzondere raamvormen, Oplossingen, Trends

Architecten kiezen bij nieuwbouw of renovatieprojecten steeds vaker voor grote ramen met bijzondere vormen. Een unieke look met een eigentijds effect. Shutters zijn een uitstekende oplossing voor dit soort bijzondere raamvormen. Ze worden ambachtelijk geproduceerd en om die reden zijn er enorm veel mogelijkheden. Ontdek in dit inspiratieblog alle opties.

Maatwerk in eigen fabriek

Je vraagt jezelf vast af, hoe gaat dat in zijn werk? De eerste stap is dat de Zonnelux-specialist het raam bij je thuis komt inmeten, vervolgens maakt hij een tekening zodat de shutters op maat kunnen worden gemaakt. Deze worden geproduceerd binnen eigen fabriek in Europa. Tot slot worden de unieke, op maat gemaakte shutters bij jouw bijzondere raamvorm gemonteerd.

Shutters voor bijzondere raamvorm

De verschillende montagemogelijkheden

Shutters kunnen op twee manieren worden gemonteerd. Half open of volledig open. Het verschil heeft met de lamellen te maken. Een combinatie van beide is mogelijk, door een tussenregel toe te voegen. Zodra een shutter hoger is dan 160 cm of 250 cm wordt er standaard een tussenregel toegevoegd.

Half open montage

Bij de half open variant volgen de lamellen de vorm van het raam. De zijkanten zijn afgeschuind bij een trapezium raam of afgerond bij een rond en boograam. De lamellen kunnen hierdoor maximaal tot 45° en 90° kantelen. Dit is afhankelijk van de afmetingen van het raam. Een mooi en exclusieve uitstraling.

De lamellen volledig kunnen openen

Zodra je kiest voor de volledig open variant, kunnen de lamellen tot 170° kantelen. Dit komt doordat er een uitsparing trapsgewijs met de vorm meeloopt. De lamellen worden niet belemmerd en kunnen nog steeds open of dicht. Een karakteristieke sfeer en nog steeds functioneel.

Zonnelux shutters rond raam half open
Shutter volledig open

Shutters voor een trapezium raam

Een trapezium raam heeft één of meerdere schuine kanten. Hierdoor ziet het eruit als een halve of hele driehoek. Shutters zijn een stijlvolle raamdecoratie voor trapeze modellen. Ze kunnen worden uitgevoerd met een bedieningslat of ClearView, dan bedien je de shutters door de lamel te bewegen.

Raambekleding voor een rond raam

Een rond raam kenmerkt zich dat de diameter op alle posities hetzelfde is. De vorm geeft een speels effect en een mooie balans in een ruimte met rechte lijnen. Shutters kunnen in een rond raam via de half open of volledig open variant gemonteerd worden. Deze is alleen te bedienen via een bedieningslat.

Ramen met een boog

Een boograam heeft een halve ronding aan de bovenzijde van het raam. Ook hier kun je kiezen voor half open of volledig open montage. Een andere manier die je kan kiezen is een getoogd shutterpaneel. Dan wordt de bovenregel  aangepast aan de ronding van het raam. Dit is van hout, de lamellen beginnen bij het rechte stuk van het raam.

Shutters bijzondere raamvorm

Een hoop informatie wat je hebt gelezen in dit inspiratieblog. Nieuwsgierig geworden om jouw raam te voorzien van deze stijlvolle raamdecoratie? Ontvang dan advies op maat of bezoek een Zonnelux-specialist om de producten te kunnen bekijken.

Meer blogs