SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Zet de ramen open met een pollenhor

Oplossingen, Draai-kiepramen, Trends

Heb je last van hooikoorts en wil je toch lekker de ramen open kunnen zetten? Dan zijn de horren met anti-pollengaas wellicht iets voor jou! Zeg dus maar dag tegen je hooikoorts klachten, dat is met onze pollenhor verleden tijd.

Pollen ontstaan door het weer

Zodra de bloeiperiode van grassen, bomen en planten start, komen er allerlei pollen in de lucht. Dit zijn kleine stuifmeeldeeltjes die een allergische reactie veroorzaken waardoor hooikoorts ontstaat. Op zonnige dagen is de kans op pollen het grootst, bij regenachtige dagen worden deze uit de lucht gespoeld.

Frisse lucht met de pollenhor

Op zonnige dagen is het heerlijk om de ramen open te zetten en frisse lucht in huis te laten. Het is juist dan fijn om ook binnenshuis te genieten van natuurlijk daglicht. Behalve als je hooikoorts hebt, dan kies je er waarschijnlijk voor om de ramen dicht te houden. Met het anti-pollengaas in je hor is dit niet meer nodig.

Horren en insecten

Wil je nog meer weten over de verschillende horren?

Inzethor met pollengaas
Pollenhor

We horen je denken, maar houdt standaardgaas van een hor ook niet gewoon pollen tegen?

Horren met speciaal gaas.

Maar wat is dan anti-pollengaas? Dit is gaas wat wordt behandeld met een speciale coating. De pollen hechten zich hieraan waardoor ze niet naar binnen kunnen en buiten blijven. Dit heeft als resultaat dat hooikoorts klachten aanzienlijk verminderen. Het anti-pollengaas is toepasbaar bij de inzethor en voorzethor.

Standaard gaas en anti-pollengaas

We horen je denken, maar houdt standaardgaas van een hor ook niet gewoon pollen tegen? Helaas is dit niet het geval. Standaardgaas werkt perfect voor het tegenhouden van insecten en ongedierte, maar houdt slechts 2 tot 3 procent van de pollen tegen. Om onbezorgd het raam open te kunnen zetten heb je dus echt anti-pollen gaas nodig.

Op maat gemaakte horren

Om het effect van een pollenhor het beste te ervaren is het belangrijk dat deze op maat gemaakt wordt. Bij maatwerk vindt de hor perfecte aansluiting met het kozijn zodat geen pol of insect nog binnen komt. De horren van Zonnelux hebben een fijne structuur en voldoen uiteraard aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

Wil je na het lezen van dit blog meer informatie over de pollenhor? Neem dan contact op met de Zonnelux specialist bij je in de buurt. 

Meer blogs