SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Zet de ramen open met een anti-pollenhor

Oplossingen, Draai-kiepramen, Trends

Zodra het mooi weer is en de temperaturen buiten beginnen op te lopen, wil je graag de ramen openzetten. Daarentegen heb je natuurlijk geen zin in ongedierte en pollen binnenshuis. Hiervoor zijn horren een uitstekende oplossing, zo kan je toch het huis ventileren. Heb je last van hooikoorts door pollen? Ontdek dan in dit blog alles over de anti-pollen hor.

Pollen ontstaan door grassen, bomen en planten

In de lente start de bloeiperiode van grassen, bomen en planten. Door deze natuur komen er allerlei pollen in de lucht. Dit zijn kleine stuifmeeldeeltjes die een allergische reactie veroorzaken, waardoor hooikoorts ontstaat. Op zonnige dagen is de kans op pollen het grootst, bij regenachtige dagen worden deze uit de lucht gespoeld.

Frisse lucht met de anti-pollenhor

Als je last hebt van hooikoorts laat je op warme dagen de ramen liever dicht. Hoe minder contact met pollen, hoe beter. Het is alleen niet meer nodig om jezelf af te sluiten met de anti-pollenhor. Deze hor houdt namelijk niet alleen insecten maar ook pollen tegen. Geniet daarom van ventilatie en frisse lucht, óók in het hooikoorts seizoen.

Laat je adviseren en ontzorgen

Zonnelux heeft een ruime aanbod aan verschillende type horren. Een expert adviseert je over welke hor past bij jouw raam of deur.

Inzethor met pollengaas
Pollenhor

Nu is de volgende vraag begrijpelijk; houdt een hor met standaard gaas geen pollen tegen?

Horren met speciaal gaas

De anti-pollenhor is gemaakt van speciaal pollenwerend gaas. Dit gaas wordt behandeld met een unieke coating. Deze zorgt ervoor dat de pollen hechten aan het gaas en buiten blijven. Dit heeft als resultaat dat de hooikoorts klachten aanzienlijk verminderen door de horren. Het anti-pollengaas is een optie voor de inzethor, vaste hor en rolhor.

Standaard gaas en anti-pollengaas

Nu is de volgende vraag begrijpelijk; houdt een hor met standaard gaas geen pollen tegen? Helaas is dit niet het geval. Een standaard hor werkt perfect voor het tegenhouden van insecten en ongedierte, maar houdt slechts 2 tot 3 procent van de pollen tegen. Om die reden adviseert Zonnelux een anti-pollenhor als je last hebt van hooikoorts.

Poll-Tex® anti-pollengaas

Poll-tex® is speciaal anti-pollengaas, het is uniek en dubbel medisch gecertificeerd. Het houdt 100% van de graspollen tegen en 97% van de Ambrosia, berken en brandnetel pollen. Ook beschermt de hor tegen alle brandhaartjes van de eikenprocessierups. Door te kiezen voor Poll-tex® gaas wordt 90% van alle pollen uit de lucht gefilterd.

Op maat gemaakte horren

Om het effect van een pollenhor het beste te ervaren is het belangrijk dat deze op maat gemaakt wordt. Bij maatwerk vindt de hor perfecte aansluiting met het kozijn zodat geen pol of insect nog binnen komt. De horren van Zonnelux hebben een fijne structuur en voldoen uiteraard aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

Wil je na het lezen van dit blog meer informatie over de pollenhor? Neem dan contact op met de Zonnelux specialist bij je in de buurt. 

Meer blogs