SMARTIFY YOUR HOME meer weten

De mogelijkheden van geweven hout als raamdecoratie

Trends, Inspiratie

Voor een optimale sfeer in huis is raamdecoratie erg belangrijk. Designa interieurstyliste Pauline Jorritsma bezocht voor het tv-programma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ een woning waar verschillende soorten raamdecoratie van Zonnelux zijn toegepast, waaronder het sfeervolle geweven hout.

Piet Boon by Zonnelux Woodweave Blinds
Piet Boon by Zonnelux Woodweave Blinds - roll-up

Naast houten jaloezieën of shutters, kun je bij Zonnelux ook terecht voor geweven hout. Interieurstyliste Pauline Jorritsma neemt je in deze aflevering van ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ mee in de voordelen van dit stijlvolle en natuurlijke raamdecoratie product. 

In de aflevering is te zien dat Pauline in gesprek is met Zonnelux directeur Maurice van Bladel. Samen bespreken ze de eigenschappen, mogelijkheden en voordelen van geweven hout. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder alvast de video, waarin Maurice ook een aantal voorbeelden van geweven hout laat zien die niet in de woning zijn toegepast. 

Bekijk de video over het geweven hout

Duurzame raambekleding van bamboe

De naam ‘geweven hout’ doet sterk vermoeden dat het product hout bevat, maar dat is niet het geval. Dit type raamdecoratie wordt vervaardigd uit het duurzame natuurproduct bamboe. Bamboe is technisch gezien geen hout, maar een grassoort met de uitstraling van hout. 

Bamboe rolgordijn, vouwgordijn of blinds?

Verder heeft het geweven hout wat weg van houten rolgordijnen, blinds of vouwgordijnen. Toch is het echt gemaakt van bamboe en kun je het product eenvoudig gebruiken door het flexibele materiaal naar boven of beneden te rollen. 

Geweven hout is populair onder interieurstylisten: een natuurproduct, prachtige filtering van het daglicht en leverbaar in tijdloze kleuren

Geweven hout

Transparant uiterlijk van geweven hout

De collectie bestaat uit allerlei naturelle kleuren, zoals beige-, grijs- en wittinten. Geweven hout wordt altijd op maat gemaakt en is toepasbaar als raamdecoratie product in ramen die kamerhoog zijn en maximaal 230 cm breed. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende weefstructuren.

Denk aan fijne en grove structuren, welke afhankelijk zijn van de dikte van de 'sticks'. Het transparante karakter is kenmerkend voor dit raamdecoratie product. Beide wevingen hebben een transparante uitstraling. Ter vergelijking: met houten jaloezieën kun je bijvoorbeeld zelf bepalen hoeveel daglicht of privacy je wilt, maar bij geweven hout blijft de doorzichtigheid hetzelfde.

Combinatie van geweven hout en gordijnen

In de droomvilla uit deze aflevering zijn meerdere soorten wevingen toegepast, van een fijne weving tot een grove structuur. Door de transparantie van dit product is er gekozen voor een combinatie met sfeervolle gordijnen, zodat de bewoners alsnog zelf kunnen bepalen welke mate van privacy gewenst is. 

Inspiratie nodig?

Download via onderstaande link onze inspirerende brochure en bekijk onze verschillende soorten houten raamdecoratie, zoals geweven hout.

Raamdecoratie producten Van Woonvilla naar Droomvilla

Wil je meer weten over de raamdecoratie producten die je in deze droomvilla ziet? Onze Zonnelux specialisten vertellen je er graag meer over. Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt óf vraag vrijblijvend telefonisch advies op maat aan.

Bekijk de video over het geweven hout

Zin om weg te dromen bij andere droomvilla’s met raamdecoratie producten van Zonnelux? Je vindt alle video’s terug in onze ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ YouTube-afspeellijst

Piet Boon by Zonnelux shutters en Woodweave Blinds

Meer blogs