SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Goede raamdecoratie kiezen in drie (!) stappen

Inspiratie, Oplossingen

Na een grondige verbouwing van de slaapzolder wil je het luxe hotelgevoel tot in de puntjes doorvoeren. Goede raamdecoratie mag daarbij niet ontbreken. Het moet goed verduisteren, gemakkelijk in onderhoud zijn en natuurlijk wil het oog ook wat. Je weet goed welke sfeer je wilt creëren. Maar verduistering voor die kleine raampjes in de nok… Hoe ga je dat nou oplossen?

Het kiezen van raamdecoratie is een behoorlijke opgave. Het is een van de vaste interieur elementen die je niet vaak verandert. Maar die wel sfeerbepalend is voor de ruimte. Waar moet je beginnen? En vooral; wat mag je niet vergeten? Met drie eenvoudige stappen ga je de zoektocht naar de perfecte raamdecoratie met een glimlach op jouw gezicht afronden.

In stap 1 maak je een checklist voor jouw raamdecoratie; waar moet het product aan voldoen?

Breng allereerst jouw eisen in kaart

Wat is de functie van de ruimte? Bij een slaapkamer is het verduisteren belangrijk en bij een badkamer meer het geborgen gevoel. En natuurlijk moet de raamdecoratie in een badkamer vochtbestendig zijn. Moet de raamdecoratie verduisteren? Bekijk dan op welk tijdstip van de dag de zon op de ramen staat. Of wil je juist de inkijk tegengaan? Schrijf deze punten op. Dit kan later als een soort checklist dienen om te beoordelen of de raamdecoratie past in de ruimte.

houten jaloezieën woonkamer

Inspiratie vind je overal. Neem eens een kijkje op onze social media en inspiratiepagina

Maak een moodboard

Vervolgens is het tijd om op zoek te gaan naar inspiratie. Nee, je hoeft niet te gaan knippen en plakken (al mag dat natuurlijk wel). Via Pinterest en Instagram kun je prachtige foto’s vinden. Houd je in eerste instantie niet tegen door praktische zaken. Verzamel foto’s die laten zien wat jij mooi vindt. Dat kan een kleur, materiaal of sfeer zijn. Als je tot slot alles bij elkaar legt, zie je vaak een aantal overeenkomsten. Tip: maak een mapje op je telefoon waar je alle foto’s bewaart of maak een bord aan op Pinterest.

Laat je adviseren

Met deze eerste twee stappen heb je goed in kaart gebracht wat je wilt. Een adviseur op het gebied van raambekleding kan je daarna informeren over de praktische zaken zoals onderhoud, bevestiging en bediening. Maak voor jouw bezoek foto’s van de ruimte en de ramen waar je raamdecoratie voor zoekt. Zo kan de adviseur jou beter adviseren.

Raamdecoratie die aan jouw wensen voldoet

In deze drie stappen kun jij (met een beetje hulp) de raamdecoratie kiezen die aan al jouw wensen voldoet. Zo krijgt de slaapzolder de luxe hotelsfeer die jij voor ogen had én slaap je in een heerlijk donkere kamer. Wil je verder dromen? Bekijk dan ook even de inspiratiepagina van Zonnelux.

zonnelux shutters slaapkamer

Foto: Stefanie De Neve - “Stijlvol Wonen” - © Sanoma Regional Belgium N.V.

Meer informatie

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste raamdecoratie voor jouw woning? Vraag dan een telefonisch adviesgesprek aan voor een advies op maat.

Meer blogs