SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Zo creëer je een natuurlijke interieurstijl

Trends, Trends, Inspiratie

De natuur speelt al geruime tijd een aardige hoofdrol in menig interieur. Natuurlijke en vaak ook duurzame materialen verwelkomen we met open armen in onze woning. Daarbij hebben we het niet alleen over raamdecoratie, maar ook over alle andere vormen van aankleding. Benieuwd hoe je deze stijl het beste in huis haalt? Lees dan snel verder.

Naast duurzame materialen, zijn natuurlijke tinten kenmerkend voor deze interieurstijl. Neutrale kleuren als gebroken wit, crème, beige, grijs en groen zorgen ervoor dat de basis van deze stijl staat als een huis. Bovendien kun je deze kleuren eenvoudig combineren met opvallende contrastkleuren, waardoor een kleurrijke eyecatcher extra opvalt! Denk bijvoorbeeld aan accentmuur in roestoranje of - als je durft - een complete wand van kurk.

Piet Boon by Zonnelux
Houten jaloezieën

Duurzaam wonen in stijl

Het neutrale karakter van deze stijl wil je het liefst in de hele woning laten terugkomen, maar je kunt er ook mee spelen. Kies bijvoorbeeld voor een stoere betonnen vloer en voeg hieraan warmte toe door gebruik te maken van een juten of wollen vloerkleed. Daarnaast kun je met raamdecoratie zorgen voor de gewenste lichtinval op elk moment van de dag. Wat dacht je van stijlvolle houten shutters of jaloezieën, waarmee je het daglicht op een prachtige manier kunt filteren in de woonruimte? Je hoeft hierbij niet bang te zijn voor verkleuringen van de lamellen, want door gebruik van een speciale lak wordt de kleur niet of nauwelijks beïnvloedt.

Door beits blijft de houtnerf van het product zichtbaar

Piet Boon shutters by Zonnelux in woonkamer
Houten jaloezieën

Als het over duurzaamheid gaat, kun je nog een stapje verder gaan wat de inrichting van je huis betreft. Zo kun je de natuurlijke stijl een extra boost geven met wat groene planten. Dat staat niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit in huis. Andere items die hierbij goed aansluiten zijn houten fotolijsten, kunstwerkjes van macramé, houten of gevlochten rotan meubels, maar ook zaken als ledverlichting. Je leest het: met deze interieurstijl kun je behoorlijk uitpakken.

Piet Boon by Zonnelux shutters

Ben je op zoek naar raamdecoratie die perfect past bij een natuurlijke interieurstijl? Je bent van harte welkom voor de nodige inspiratie bij één van onze Zonnelux verkooppunten. Onze specialisten kunnen je hier alles vertellen over de verschillende producten en voorzien je graag van een deskundig advies voor jouw woning. Liever een advies op afstand? Dat kan ook! Vraag dan via dit formulier een vrijblijvend advies op maat aan.

Meer blogs