SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Zo creëer je een natuurlijke interieurstijl

Trends, Inspiratie

De natuur speelt al geruime tijd een aardige rol in menig interieur. Natuurlijke en duurzame materialen verwelkomen we met open armen in onze woning. Denk hierbij aan houten raambekleding, maar ook aan andere aspecten. Benieuwd hoe je raamdecoratie in een natuurlijke interieurstijl kan toepassen? Lees snel verder.

Kenmerkende natuurtinten

Naast duurzame materialen, zijn natuur tinten ook kenmerkend voor deze interieurstijl. Kleuren zoals gebroken wit, beige, crème, grijs en groen zijn hiervoor de basis.. Bovendien zijn ze eenvoudig te combineren met opvallende contrastkleuren. Bijvoorbeeld geweven hout in een beige kleur met een accentmuur.

Geweven hout als roll-up / rolgordijn
blog natuurlijke interieurstijl - roll-up geweven hout

Geweven hout als roll-up in een natuurlijk interieur

Extra beleving door combinatie van stijlen

De natuurlijke interieurstijl heeft een neutraal karakter wat je het liefste overal in de woning laat terugkomen. Om een dynamische beleving te creëren kun je spelen met materialen, door bijvoorbeeld een stoere betonnen vloer met een warme kleur shutter te combineren.

Houten jaloezieën en shutters

Raamdecoratie creëert extra sfeer in het interieur en kan erg bepalend zijn. Shutters en houten jaloezieën worden van natuurlijke materialen gemaakt. De lamellen zorgen voor een prachtig lijnenspel en filteren het daglicht. Je hoeft niet bang te zijn voor verkleuringen, bij het productieproces wordt er een speciale coating aangebracht die dit tegengaat.

Houten jaloezieën in de badkamer - raamdecoratie natuurlijke interieurstijl

Bamboe past perfect in een natuurlijke interieurstijl

Lees er alles over in dit inspiratieblog

Maak het interieur af

Als je het over duurzaamheid hebt, kun je nog een stapje verder gaan. Zo kun je de natuurlijke stijl een extra boost geven met groene planten. Dat staat niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit in huis.

Probeer ook eens leuke houten fotolijstjes, kunstwerkjes van macramé en gevlochten meubels binnenshuis toe te voegen . Een speels effect in de natuurlijke interieurstijl gecombineerd met duurzame raamdecoratie. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de opties eindeloos, klaar om uit te gaan pakken.

Piet Boon by Zonnelux shutters

Ben je op zoek naar raamdecoratie die perfect past bij een natuurlijke interieurstijl? Je bent van harte welkom voor de nodige inspiratie bij één van onze Zonnelux verkooppunten. Onze specialisten kunnen je hier alles vertellen over de verschillende producten en voorzien je graag van een deskundig advies voor jouw woning. 

Meer blogs