SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Raamdecoratie bedieningen die veilig zijn voor kinderen

Oplossingen

Waarschijnlijk heb je er nooit bij stilgestaan, maar een raamdecoratie bediening kan gevaarlijk zijn voor je kinderen. Ongelukken door lussen in de koord- of kettingbediening moeten we voorkomen. Zonnelux heeft daarom verschillende kind veilige bedieningen in haar assortiment.

We leveren onze raamdecoratie altijd met een kind veilige bediening. Dat zijn we ook verplicht vanuit wet- en regelgeving voor woonhuizen en publieke gebouwen. Enkele uitzonderingen zijn panden waar kinderen zich over het algemeen niet bevinden. Je kunt dan denken aan kantoren, fabrieken of laboratoria.

We leveren ook speciaal ontwikkelde kind veilige bedieningen. Deze bedieningen verhogen bovendien het gebruikscomfort

Kind veilige oplossingen bij een ketting- of koordbediening

Standaard worden onze producten geleverd met een koord of ketting. Deze bediening is kind veilig gemaakt met een verbreekbare ketting- of koordverbinder, kettingspanner of koordkikker.

Een verbreekbare ketting- of koordverbinder breekt binnen enkele seconden als er een gewicht van minimaal 6 kg op uitgeoefend wordt. Een kettingspanner monteren we op minimaal 150 cm boven de vloer. De ketting haak je hierachter. Een koordkikker bevindt zich ook minimaal 150 cm boven de vloer en hier wikkel je het koord volledig omheen.

Verbreekbare koordverbinder
Kettingspanner

Links: verbreekbare koordverbinder, rechts: kettingspanner

Handgreep bij dakraamproducten en ingespannen modellen

Dakraamproducten en ingespannen modellen hebben een handgreep. Bij deze producten heb je dus geen loshangende koorden en ze zijn dus standaard kind veilig. Een handgreep bediening kan toegepast worden bij bepaalde modellen van plisségordijnen, Duette® gordijnen, rolgordijnen en aluminium jaloezieën.

Duette gordijnen
Duette gordijnen

Ook shutters zijn standaard kind veilig. Een shutter bedien je handmatig met een bedieningslat of ClearView bediening.

Daarnaast kun je tegen meerprijs ook kiezen voor speciaal ontwikkelde kind veilige bedieningen. Deze bedieningen verhogen bovendien het gebruikscomfort.

Hulp nodig bij je keuze?

Een Zonnelux specialist adviseert je welke kind veilige bediening het meest geschikt is voor de raamdecoratie en jouw wensen.

Twin Pull

Bij het rolgordijn is Twin Pull een  geschikte bediening. Het kind veilige bedieningssysteem bestaat uit twee kettingen zonder lus. Trek aan de voorste ketting om het rolgordijn omhoog te bewegen en met de achterste ketting gaat het rolgordijn omlaag. Super eenvoudig en volledig kind veilig.

Twin Pull bediening rolgordijn
Twin Pull bediening rolgordijn

EasyRise

Bij het rolgordijn is EasyRise een kind veilig bedieningssysteem. Een veermechanisme is in het product verwerkt en zorgt ervoor dat een ketting overbodig is om het product te bedienen.

EasyRise bediening rolgordijn

LiteRise®

Je kunt voor LiteRise® kiezen bij aluminium jaloezieën, Duette® gordijnen en plisségordijnen. Bij LiteRise® beweeg je met jouw hand via de onderlat de raamdecoratie moeiteloos omhoog en omlaag.

LiteRise bediening

SmartCord®

Bij Duette® en plissé is SmartCord® een kind veilige oplossing. De SmartCord® heeft een intrekbaar koord met een vaste lengte. Er hangen dus geen lange koorden of kettingen aan het product waar kinderen mee in aanraking kunnen komen.

Duette gordijnen Smartcord
SmartCord bediening

Elektrische raamdecoratie

Bijna alle producten zijn leverbaar met een elektrische bediening. Hiermee kan het product met één druk op een knop bediend worden en hangen er geen kettingen of koorden aan het product. Je bedient de elektrische raamdecoratie met een afstandsbediening of wandschakelaar.

Bedieningsstang, rotatiestang of slingerstang

De bedieningsstang en rotatiestang is een optie bij Duette® gordijnen en plisségordijnen. Bij aluminium jaloezieën kun je kiezen voor een slingerstang. Met de bedieningsstang, rotatiestang of slingerstang kun je jouw raamdecoratie omhoog of omlaag halen. Bij aluminium jaloezieën kun je de jaloezieën ook kantelen met de slingerstang.

Alle bedieningsvormen zijn ontwikkeld om de raamdecoratie veilig te maken voor kinderen. Wil je meer informatie? Bezoek dan een van onze verkooppunten of vraag een telefonisch advies op maat gesprek aan.

Meer blogs