SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Elektrische raamdecoratie met een afstandsbediening

Elektrische bediening, Oplossingen, Trends

Elektrische raamdecoratie maakt het bedienen van jouw raamdecoratie super eenvoudig. Je kunt vanaf je luie stoel alle raamdecoratie producten met één druk op de knop openen of sluiten. Dit biedt veel gebruikscomfort. Daarnaast is elektrische raambekleding ook ideaal voor lastig bereikbare ramen (bv. een raam op hoogte) of zware producten (bv. een houten jaloezie van groot formaat).

De elektrisch bedienbare raamdecoratie wordt op dit moment geleverd met een afstandsbediening of wandschakelaar. Daarnaast behoort bij (duo)rolgordijnen de pull motor ook tot de mogelijkheden. De pull motor is een accumotor die je met een pull functie kunt bedienen. Dit betekent dat je eenmaal kort aan de bedieningsstang of ketting trekt om het elektrische rolgordijn of duo rolgordijn te bedienen.

Bijna alle raamdecoratie producten zijn leverbaar met elektrische bediening. Je hebt daarbij keuze uit een accumotor of bekabelde motor.

Witte houten jaloezieën in eetkamer

Accumotoren zijn gemakkelijk te installeren

Grootste voordeel van de accumotor is dat er geen elektra aanwezig hoeft te zijn in de buurt van het raam. De accumotor is geïntegreerd in het product en daardoor niet zichtbaar. Het opladen van de accumotor hoeft slechts enkele keren per jaar, afhankelijk van de grootte van het product en de gebruiksintensiteit. Bij accumotoren is de raamdecoratie met een afstandsbediening of de pull functie te bedienen.

Deze raamdecoratie producten zijn leverbaar in combinatie met accumotoren: houten jaloezieën, aluminium jaloezieën, rolgordijnen, duo rolgordijnen, Duette® gordijnen, plisségordijnen en vouwgordijnen.

Bekabelde motoren zijn continu voorzien van stroom

Bij elektrische raamdecoratie kun je ook kiezen voor bekabelde motoren. De motor wordt daarbij aangesloten op het stroomnetwerk. Als de elektrische raamdecoratie is aangesloten, heb je er dus geen omkijken meer naar. De voorbereiding vraagt wel meer aandacht. Er moet namelijk elektra aanwezig zijn bij het raam en je wilt dit ook netjes wegwerken. Bij nieuwbouw of een verbouwing is dit vaak gemakkelijk te realiseren als het tijdig bekend is. Bespreek daarom in een vroeg stadium jouw wensen voor elektrische raambekleding met een van onze Zonnelux verkooppunten. Bekabelde motoren zijn te bedienen met een afstandsbediening of wandschakelaar.

De volgende raamdecoratie producten zijn leverbaar met bekabelde motoren: houten jaloezieën, aluminium jaloezieën, Piet Boon jaloezieëngeweven hout (vouwgordijnmodel), rolgordijnen, duo rolgordijnen, Duette® gordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen, lamellen en sheerlight.

Slimme raamdecoratie gaat nog een stap verder dan elektrische raambekleding; je hoeft zelf geen actie te ondernemen

Slimme raamdecoratie gaat een stap verder

Elektrische raamdecoratie wordt steeds populairder. Met slimme raamdecoratie gaan we nog een stap verder. Je hoeft dan niet zelf een actie te ondernemen, maar de raamdecoratie gaat jou helpen in jouw dagelijks leven. Bij elektrische raamdecoratie moet je zelf op de knop drukken van de afstandsbediening of wandschakelaar om de raamdecoratie te bedienen. Met slimme raamdecoratie is dat niet meer nodig. Door vooraf ingestelde timers en voorkeuren gaat de raamdecoratie bij een ingestelde buitentemperatuur of op een bepaald tijdstip omhoog of omlaag.

Dit is dus volledig automatische raamdecoratie en onderdeel van een smart home. Slimme raamdecoratie biedt nog meer gebruikscomfort, bespaart energie en draagt bij aan de veiligheid van je woning. Je huis lijkt namelijk bewoond als je op vakantie bent. Binnenkort lanceren we dit nieuwe concept van gemotoriseerde raamdecoratie. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie.

Wil je meer weten over elektrische raambekleding met een afstandsbediening, wandschakelaar of pull functie? Neem dan contact op met een van onze verkooppunten, vraag een advies op maat aan of bekijk de informatie op onze website.

Meer blogs