SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Welke raamdecoratie kies je voor welk raam?

Binnenkijken, Inspiratie

Interieurstyliste Pauline Jorritsma neemt ons mee naar een droomvilla in het tv-programma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’. Pauline ‘’Er zijn heel veel mogelijkheden om je raam te voorzien van raamdecoratie, maar welke type kies je nu voor welk raam?’’ In alle woonruimtes heeft Pauline passende raamdecoratie toegepast. Ze neemt je mee in haar keuzeproces.

Met houten jaloezieën bepaal je in een handomdraai de lichtinval en privacy

Multifunctionele houten jaloezieën

In de entree heeft ze gekozen voor houten jaloezieën. Pauline: ‘’Dit raam heeft uitzicht op de binnenplaats, maar daardoor ook inkijk. Daarom kies je voor een product dat multifunctioneel is en waarmee je dus alle kanten op kunt. Als je het daglicht optimaal wilt laten binnenstromen, trek je de houten jaloezieën helemaal op. Voor meer privacy laat je de jaloezieën zakken. Je kunt de houten jaloezie ook kantelen, waardoor je lichtinval hebt en eventueel naar buiten kunt kijken, maar geen last hebt van inkijk.’’

Houten jaloezieën
Houten jaloezieën

Vouwgordijnen brengen sfeer

In de gezellige, maar compacte gastenkamer moesten ze effectief met de ruimte omgaan.  Pauline: ‘’We hebben de vouwgordijnen daarom in de dag opgehangen. Je behoudt zo voldoende ruimte om rondom het bed te lopen. We kozen voor een mooie stof in een kleur die overal in het huis terugkomt.’’

‘’De master bedroom wilden we heel sfeervol maken. Hoe doe je dat nou? Dat heeft te maken met de keuzes van materiaal. Om te beginnen hebben we gekozen voor een prachtig voile vouwgordijn (transparante vouwgordijnstof). Hiermee maak je het licht wat zachter en de hardheid van het glas vervaagt hierdoor’’, vertelt Pauline. De vouwgordijnen zijn gecombineerd met rijke gordijnen in een verduisterende stof.

Wil je meer informatie over de raamdecoratie producten uit deze droomvilla of een advies voor jouw woning? Onze Zonnelux specialisten vertellen je er graag meer over. Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt óf vraag vrijblijvend een telefonisch advies op maat aan.

Wil je meer droomvilla’s met Zonnelux raamdecoratie oplossingen bekijken? Je vindt alle video’s terug in onze ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ YouTube-afspeellijst.

Meer blogs