SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Welke kleur of welk materiaal kies jij voor jouw raamdecoratie?

Inspiratie

Als je een type raamdecoratie hebt uitgekozen, volgt de volgende vraag: welk materiaal of kleur past mooi bij het interieur? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, waardoor je het product helemaal naar eigen wens kunt samenstellen. Bijvoorbeeld met verschillende kleuren in één product of een andere kleur ladderband bij jaloezieën. Zo creëer je een unieke raamdecoratie.

Dezelfde raamdecoratie krijgt met een verschillende kleur een andere look-and-feel

Aluminium jaloezieën voor trapezium ramen
Aluminium jaloezieën met ladderband

Kleur heeft invloed op het interieur.

Veel mogelijkheden betekent dat je een keuze moet maken. Wat vind je mooi, wat past bij het interieur en wat creëert een mooi effect in de ruimte? Vragen waar een expert je bij kan helpen. Kleur heeft grote invloed op de sfeer in een interieur. Dezelfde raamdecoratie krijgt met een verschillende kleur een andere look-and-feel. 

Laat je adviseren

Welke uitstraling je wilt creëren bepaal je zelf, maar een goed advies is altijd handig. Vind een Zonnelux-specialist bij jou in de regio om alle raamdecoratie te bekijken.

Donkere kleuren zijn flexibel én trendy

Donkere kleuren geven het interieur een stijlvolle uitstraling. Bij grote ruimtes creëer je met een donkere tint een intieme sfeer. Donkere raamdecoratie gaat goed samen met een donker én licht interieur, Bij een licht interieur wordt de donkere raamdecoratie een echte eyecatcher. Wat vind je van dit donkere geweven hout?

Geweven hout als rolgordijn in een donker interieur
Zwarte shutters in de badkamer - Piet Boon by Zonnelux

Een lichte basis maakt ruimer

Hou je van een neutrale basis met lichte kleuren? Raamdecoratie in deze tint is een veel gekozen optie. Deze kleuren maken een ruimte groter doordat het licht wordt weerkaatst. Heeft de muur een lichte kleur, dan gaat de raamdecoratie perfect op in de ruimte. Een frisse uitstraling is het resultaat.

Natuurlijke en duurzame materialen

Het combineren van natuurlijke materialen is een duurzame en mooie interieurtrend. Het handige aan deze trend is dat je deze bij allerlei interieurs kan toepassen zoals modern, landelijk, vintage, Scandinavisch en ga zo maar door. De raamdecoratie wordt gemaakt van natuurlijke producten zoals, hout, linnen, bamboe of Washi stof. 

Houten jaloezieën in de keuken - Kleur raamdecoratie
Houten jaloezieën in het kantoor

Hout is een natuurlijk materiaal en brengt warmte in het interieur

Kleur maakt sfeer

Durf jij een statement te maken met jouw interieur? Kies dan voor raamdecoratie met een opvallende kleur. Bijvoorbeeld roze Duette® in de kinderkamer of groene shutters in de badkamer. Laat deze kleur in de ruimte terugkomen door gebruik van accessoires, zo blijft het één geheel. 

Inspireer jezelf met verschillende interieurs, materialen en kleuren. De raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt en er zijn talloze mogelijkheden. Wil je graag persoonlijk advies? Bezoek dan een Zonnelux-specialist bij jou in de buurt. 

Meer blogs