SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Rolgordijnen: de perfecte raamdecoratie voor kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een ware trend. Je ziet ze veel in nieuwbouwhuizen, maar steeds vaker wordt er ook gekozen voor kunststof kozijnen bij renovaties. Een slimme keuze. Kunststof kozijnen hebben vele voordelen. Ze zijn isolerend, eenvoudig in onderhoud én duurzaam. Goede raamdecoratie bij deze kozijnen is natuurlijk essentieel. Zonnelux heeft hiervoor de perfecte oplossing: rolgordijnen.

Het bevestigen van rolgordijnen op kunststof kozijnen is een fluitje van een cent

Rolgordijnen op maat
Lichtgekleurde rolgordijnen in kunststof kozijnen van een appartement

Neutrale rolgordijnen in een modern appartement - kleur 2606

Rolgordijnen voor kunststof kozijnen: monteren zonder boren

Het grote voordeel aan rolgordijnen voor kunststof kozijnen is dat je deze kunt monteren op het kozijn, zónder dat je hoeft te boren. Ideaal, want als er eenmaal een gat is geboord in een kunststof kozijn is dit niet eenvoudig te herstellen en blijf je het vrijwel altijd zien. Dat is natuurlijk zonde!

Daarom is het de perfecte oplossing om een rolgordijn te monteren zonder boren of schroeven. Het bevestigen van rolgordijnen op kunststof kozijnen is overigens een fluitje van een cent. Je klikt simpelweg de klemsteunen op het kozijn en vervolgens monteer je het rolgordijn op deze steunen.

Verduisterende of lichtdoorlatende rolgordijnen?

Per woonruimte is het verschillend wat voor rolgordijn je nodig hebt. In de slaapkamer wil je waarschijnlijk het liefst een verduisterend rolgordijn, zodat je heerlijk kunt slapen. In de woonkamer wil je daarentegen misschien liever een lichtdoorlatend rolgordijn wilt.

Door de juiste transparantie van het rolgordijn te kiezen, zorg je voor prachtig gefilterd daglicht in de aangrenzende woonruimte. Rolgordijnen zijn dus niet alleen functioneel maar voegen ook echt wat toe aan jouw interieur.

Op maat gemaakte rolgordijnen voor jouw kunststof kozijnen

Ga jij voor een stof met een mooie textuur, een dessin of een sprekende kleur? De mogelijkheden voor rolgordijnen voor kunststof kozijnen zijn eindeloos!

Vraag onze gratis brochure aan voor inspiratie, ontvang telefonisch advies op maat of kom op bezoek bij één van onze Zonnelux verkooppunten. De rolgordijnen worden altijd op maat gemaakt zodat deze perfect passen op het kozijn.

Op zoek naar warmtewerende rolgordijnen?

Heb je veel grote ramen of staat de zon een groot deel van de dag op je ramen? Kies dan voor rolgordijnen met een warmtewerende coating. De achterkant van de stof bevat dan een laag aluminium. Deze laag reflecteert het zonlicht waardoor er minder warmte binnenkomt.

Lees er hier meer over

Meer blogs