SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Rolgordijnen met een stijlvolle afwerking

Inspiratie

Het rolgordijn is het meest bekende raamdecoratie product. Al jaren hangt het rolgordijn in onze interieurs. Wij vinden dat het standaard rolgordijn wel een upgrade kan gebruiken. Met een stijlvolle afwerking tover je het rolgordijn om tot een prachtig exemplaar. Hoe je dat doet? Denk bijvoorbeeld aan een Fascia bovenbak, onderlat en de keuze van de systeemkleuren. We vertellen je er alles over.

Bij het keuzeproces voor nieuwe raamdecoratie start je vaak bij de stof. We hebben onwijs veel rolgordijnstoffen in ons assortiment: mooie texturen, prachtige dessins en diepe kleuren. Op basis van jouw wensen (verduisterend of lichtdoorlatend) en de overige kleuren in het interieur selecteer je een prachtige rolgordijnstof. Dat is de eerste stap. Daarna kun je het rolgordijn upgraden met verschillende opties.

Met een stijlvolle afwerking tover je het standaard rolgordijn om tot een prachtig exemplaar

Zonnelux rolgordijnen
Paneelgordijnen rolgordijn stof

Meer body met een Fascia bovenbak

De Fascia bovenbak wordt aan de bovenkant van het rolgordijn geplaatst, zodat het opgerolde gedeelte van het rolgordijn niet meer zichtbaar is en het rolgordijn meer body krijgt. De Fascia bovenbak heeft veel weg van een koof en is leverbaar in de kleuren wit, zwart of aluminium.

Rolgordijn Fascia

Kies een onderlat in een bijpassende kleur

Standaard heeft het rolgordijn een gestoffeerde onderlat. Om het rolgordijn te upgraden kun je een stijlvolle onderlat toevoegen in wit, crème, metaal grijs, zwart, RAL 7016, aluminium of stainless steel. Voor iedere rolgordijnstof is er dus wel een bijpassende kleur.

Rolgordijnen
Rolgordijn zwarte onderlat

Bepaal de systeemkleuren

Niet alleen de kleur van de onderlat kun je bepalen, maar ook de kleur van de bediening,  steunen en montageprofielen. Je kunt voor de steunen en montageprofielen kiezen uit de kleuren: wit, crème, lichtgrijs, metaal grijs, zwart, RAL 7016, aluminium of stainless steel. Voor de bedieningen zijn de opties iets beperkter: EasyRise is leverbaar in alle bovengenoemde kleuren behalve metaal grijs en Twin Pull is enkel leverbaar in wit, lichtgrijs en zwart.

Met een systeemkleur geef je het rolgordijn een echte upgrade. Een donkere rolgordijnstof komt nog beter tot zijn recht met donkere systeemkleuren. Het totaalplaatje klopt dan tot in de details.

Advies over de mogelijkheden

Wil je meer informatie over het upgraden van het rolgordijn? Bezoek dan een van onze Zonnelux verkooppunten voor een advies op maat.

Wil je meer weten over het upgraden van het rolgordijn? Wij laten je graag de verschillende mogelijkheden zien. Bezoek een van onze verkooppunten of vraag een telefonisch advies op maat aan.

Meer blogs