SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Rolgordijnen met een stijlvolle afwerking

Inspiratie

Het rolgordijn is één van de meest bekende raamdecoratie. Al jaren hangt het in menig interieur. Het standaard type is geliefd, maar kan wel een upgrade gebruiken. Met een luxe afwerking tover je het stijlvolle rolgordijn om tot een iconisch exemplaar. Hoe je dat doet? Daar lees je alles over in dit blog.

Het keuzeproces begint bij de stof

Bij het keuzeproces voor nieuwe raamdecoratie start je vaak bij de stof. De rolgordijn collectie van Zonnelux bestaat uit mooi texturen, prachtige dessins en diepe kleuren. Op basis van jouw wensen en de overige kleuren in het interieur selecteer je een prachtig product. Daarna kun je het rolgordijn upgraden met verschillende opties.

Meer body met een cassete of fascia bovenbak

Het voordeel van het rolgordijn is dat je deze naar wens kan samenstellen. Zo ook de montageafwerking. Standaard wordt het product met twee steunen opgehangen, optioneel is een cassette of fascia. Dit is een bovenbak die aan de bovenkant van het stijlvolle rolgordijn wordt geplaatst, zodat het opgerolde gordijn niet zichtbaar is. Het product krijgt meer body en lijkt op een koof.

Advies over alle opties

Wil je meer informatie over het upgraden van het rolgordijn, of persoonlijk advies over jouw raam? Vul dan het contactformulier in en we voorzien je van het beste advies online.

Kies een onderlat in een bijpassende kleur

Standaard wordt het rolgordijn uitgevoerd met een gestoffeerde onderlat. Om de raamdecoratie naar wens aan te passen is een kleurgecoördineerde onderlat mogelijk. Er is keuze uit een onderlat in de volgende kleuren: wit, crème, metaalgrijs, zwart, RAL7016, natural aluminium en stainless steel. Om het stijlvolle rolgordijn een natuurlijke tint te geven is de onderlat ook verkrijgbaar in hout.

Kleurgecoördineerde bedieningsvormen

Niet alleen kun je het type onderlat bepalen, maar ook de bediening. Standaard wordt het rolgordijn met een ketting uitgevoerd. Optioneel zijn EasyRise, een makkelijke bedieningsvorm zonder koord dat werkt met een veermechanisme, en de TwinPull. Dit is kindveilige bediening waarbij je aan de voorste ketting trekt om het rolgordijn omhoog te bewegen en bij de achterste ketting beweegt het omlaag.

Met een kleurgecoördineerde accessoires geef je het rolgordijn een echte upgrade. Een donkere rolgordijnstof komt nog beter tot zijn recht met donkere systeemkleuren. Het totaalplaatje klopt tot in de details.

Rolgordijnen
Rolgordijn zwarte onderlat

Rolgordijnen voor XL ramen

Buiten alle mogelijke opties waaruit je kan kiezen, zijn rolgordijnen ook nog eens geschikt voor grote raampartijen tot wel 420 cm breed. Zijn de ramen nóg breder? Dan kunnen door het gebruik van koppelsteunen meerdere rolgordijnen naast elkaar geplaatst worden, die eenvoudig samen te bedienen zijn. 

Stijlvolle rolgordijnen met elektrische bediening

Een rolgordijn moet in eerste instantie stijlvol, elegant en praktisch zijn, maar waarom zou je ook niet kiezen voor een gebruiksvriendelijk product? De raambekleding van Zonnelux is namelijk eenvoudig elektrisch te bedienen. Door één druk op de knop van de afstandsbediening of via de app bedien je de rolgordijnen comfortabel op afstand. 

Ben je benieuwd naar het effect van raambekleding op jouw interieur? Een expert adviseert en ontzorgt je volledig. Bezoek een verkooppunt en laat je verrassen.

Meer blogs