SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Raamdecoratie op maat, een ambachtelijk product

Oplossingen, Bijzondere raamvormen, Elektrische bediening

Het blijft een lastige keuze om de juiste raamdecoratie te kiezen. Er zijn veel aanbieders met elk zijn eigen kracht. Zonnelux is nauw verbonden met de productielocatie en ze zijn trots op de jarenlange samenwerking. Alle raambekleding is van hoge kwaliteit en wordt uitsluitend op maat gemaakt. In dit blog kijken we binnen bij het productieproces.

Raamdecoratie op maat want ieder raam verdient een sieraad

Elk raam is anders en vraagt dan ook om een eigen oplossing. Of je nu een raam hebt met een bijzondere vorm, een draai-kiepraam of een schuifpui, ieder raam verdient een sieraad. Zelfs de ‘standaard’ ramen hebben geen vaste afmeting, om die reden is op maat gemaakte raambekleding extra belangrijk. Het geeft je interieur het uitgebalanceerde effect.

Persoonlijke aandacht en expertise

Zodra je raambekleding de blikvanger in huis is, sta je er waarschijnlijk niet bij stil hoe dit product gemaakt wordt. Menig mens verwacht dat het vooral machinaal wordt geproduceerd, maar niets is minder waar. Bij alle producten komt er persoonlijke aandacht aan te pas. Niet alleen wordt de raamdecoratie geassembleerd door ervaren werknemers, maar ook nauwlettend gecontroleerd.

Elke lamel is van belang

Houten jaloezieën zijn sfeervol en praktisch. Door de jaloezie te openen creëer je een prachtig lijnenspel. De lamellen worden per stuk op maat gezaagd. Ze worden in één geheel in de gewenste kleur gespoten, maar daarentegen wordt de lamel per stuk met de hand afgewerkt. Tot slot wordt iedere lamel handmatig in de koorden van de jaloezie geplaatst.

Houten jaloezieën

Precisie en efficiëntie

Een vouw- of rolgordijn begint bij een enorme rol stof. Deze wordt per gordijn op maat geconfectioneerd. Het vouwgordijn wordt voorzien van baleinen en het rolgordijn van een onderlat. Een combinatie van ambachtelijk werk en machines. De menselijke precisie die benodigd is en efficiëntie van het apparaat.

Rolgordijnen op maat
Vouwgordijnen op maat

Shutters: karakteristiek en ambachtelijk

Een karakteristieke raambekleding waar ambachtelijk werk bij komt kijken zijn shutters. Door middel van houtbewerking wordt het profiel en de lamellen gemaakt. Deze worden in de gewenste kleur gespoten en vervolgens met de hand in elkaar gezet. Doordat de productie in eigen beheer is, kan Zonnelux snelle levertijden garanderen.

Shutters op maat gemaakt

Unieke en iconische raamvormen

Een vierkant of rechthoekig raam wordt als standaard beschouwd, maar tegenwoordig ontwerpen architecten allerlei bijzondere raamvormen. Om hier raamdecoratie voor te vinden kan een uitdaging zijn. Door de maatwerk producten van Zonnelux is er altijd een oplossing voor je trapeze, rond, of boograam. Deze ondergaan een eigen uniek productieproces.

Elektrische bediening met energiezuinige accu

De vertrouwde producten van Zonnelux zijn van hoge kwaliteit. Om nog meer comfort en eenvoud te ervaren zijn deze nu ook elektrisch te bedienen. Slimme raamdecoratie is voorzien van een accu die volledig is geïntegreerd in de bovenbak van de producten. Het heeft geen invloed op het design en heeft nog steeds een stijlvolle afwerking.

Elektrische bediening met een stijlvol design

Tijdens de productie wordt er met aandacht en ambacht aan de raamdecoratie van Zonnelux gewerkt. Maar om dit proces te starten, is de eerste stap om een verkooppunt te bezoeken. Een specialist adviseert je over de producten naar jouw wens.

Meer blogs