SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Hoe style je raamdecoratie in een klassiek interieur?

Inspiratie

In een klassieke inrichting staan grootse meubels en zie je hier en daar sierlijke details terugkomen. Kroonluchters, marmer, fluweel, messing, ornamentenplafonds en sierlijsten zijn typische stijlelementen van een klassieke woonstijl. Veel elementen zijn tegenwoordig nog steeds zeer populair. We combineren deze stijlelementen met de laatste interieurtrends tot een modern klassiek interieur. Qua accessoires kun je bij een klassieke interieurstijl denken aan kandelaars, spiegels en kristallen karaffen en glazen.

Kortom: bij een klassiek interieur ga je voor een chique woninginrichting. Het luxe gevoel staat centraal. Ben jij fan van een klassiek interieur? Met de tips in dit blog helpen we je bij het kiezen van klassieke raambekleding. We laten zien welke raamdecoratie prachtig gecombineerd kan worden met een klassieke inrichting in huis.

De geschiedenis van het vouwgordijn gaat terug naar de Romeinse tijd

Klassieke vouwgordijnen

Het vouwgordijn is een luxe raamdecoratie. Zeker als je kiest voor een rijke vouwgordijnstof met een mooie structuur of een prachtig dessin. De geschiedenis van het vouwgordijn gaat helemaal terug naar de Romeinse tijd. Er gaat een verhaal dat de Romeinen in het Colosseum met vouwgordijnen het zonlicht buiten hielden. In het Engels heten vouwgordijnen dan ook roman blinds of roman shades. De klassieke vouwgordijnen zijn steeds verder ontwikkeld tot het vouwgordijn wat we vandaag de dag kennen. Niet voor niets is het vouwgordijn een perfecte keuze voor een klassieke woonstijl. De vouwgordijnen zijn ook prachtig te combineren met gordijnen of shutters. Zo creëer je een chique uitstraling.

Vouwgordijnen
Vouwgordijnen met Zonnelux shutters

Zonnelux shutters

Als je niet van textiel houdt en liever voor een houten raamdecoratie kiest, is de shutter een perfecte keuze voor jouw klassieke interieur. De shutter heeft een chique uitstraling en past goed bij de klassieke elementen in jouw interieur. Traditioneel hebben de shutters een witte kleur, maar een donkere kleur sluit mooi aan op de laatste interieurtrends. Met de lamellen van de shutter kun je eenvoudig de lichtinval bepalen en daarmee de sfeer in je klassiek interieur afstemmen op het moment van de dag.

Zonnelux shutters in eetkamer
Zonnelux shutter

Kies voor contrast: minimalistische raamdecoratie in jouw klassieke interieur

Heb je een klassieke inrichting en wil je met de raamdecoratie een statement maken? Kies dan juist voor een contrast. Raambekleding met een minimalistische en trendy uitstraling is een mooie tegenhanger van de klassieke elementen. Denk dan bijvoorbeeld aan Duette® gordijnen, rolgordijnen of houten jaloezieën.

Zonnelux rolgordijnen in woonkamer
Duette® gordijnen woonkamer
Binnenkijken bij Petra en Jan - houten jaloezieën

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw klassieke interieur? Neem dan een kijkje op onze inspiratiepagina. Meer informatie vind je op onze productpagina’s of  bezoek een Zonnelux verkooppunt bij jou in de buurt.

Meer blogs