SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Raamdecoratie bij een industrieel interieur

Inspiratie

Tegenwoordig zie je veel verschillende interieurstijlen. Waaronder ook het industriële interieur waar veel wordt gekozen voor stoere ruwe materialen zoals staal. Maar ook hout en beton horen thuis in deze stijl. In dit blog delen we met je welke raamdecoratie gecombineerd kan worden met deze stoere interieurstijl.

Welke kleuren passen bij een industrieel interieur?

Bij het kiezen van de juiste raamdecoratie bij een industrieel interieur is één van de eerste keuzes natuurlijk de kleur. We zien in deze interieurstijl vaak donkere kleuren. Zwart, antraciet en grijstinten zorgen namelijk voor een stoere look.

Houten jaloezieën - Stijlvol Wonen
Houten jaloezieën

Stoere jaloezieën: aluminium of donkere houten varianten

Jaloezieën doen het goed in iedere interieurstijl! Dat begrijpen wij als geen ander. Met jaloezieën kun je namelijk eindeloos met het licht spelen. Kies bijvoorbeeld aluminium jaloezieën of ga voor houten jaloezieën in een zwarte tint voor in een industriële stijl. Vooral de zwarte houten varianten zijn tegenwoordig ontzettend populair! De donkere kleur staat extra stoer in combinatie met staal, beton en hout wat je dus vaak ziet in industriële interieurstijlen.

Vouwgordijnen in een industrieel geheel: gedurfd en uniek

Ook vouwgordijnen passen in een industriële stijl. Belangrijk is wel om zeker bij deze soort raamdecoratie te kiezen voor echte donkere kleuren. Doordat vouwgordijnen zorgen voor warm en sfeervol effect, kan het zijn dat het in lichte kleuren de ruimte minder stoer maakt. Wees dus niet bang en ga echt voor zwarte vouwgordijnen!

Industriële rolgordijnen voor iedere ruimte

Rolgordijnen zijn al vele jaren populair. Zo ook in de industriële interieuren. Rolgordijnen zijn namelijk modieus en toepasbaar in iedere ruimte én beschikbaar voor ieder budget. Kies bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn voor in de slaapkamer of een transparante voor in de woonkamer.

Industriële lamellen voor grote ramen

Heb je grote raampartijen? Dan zijn industriële lamellen ook een goede optie! Met lamellen wordt het daglicht mooi gefilterd en wanneer de lamellen zijn gesloten, zorgt deze raamdecoratie voor voldoende privacy. Kies zwarte of antraciete lamellen om de industriële stijl te versterken. Of ga voor een hout kleur zoals op onderstaande afbeelding. Dit zorgt voor een mooi evenwicht in de ruimte.

Wil je nog meer inspiratie op doen? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina of kom langs bij een van de verkooppunten om de raamdecoratie in het echt te bewonderen.

Meer blogs