SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Op zoek naar raamdecoratie voor je dakkapel?

Oplossingen

Het vinden van passende raamdecoratie voor elke ruimte in huis kan een tijdrovende klus zijn. Zo merken we bijvoorbeeld dat raamdecoratie voor een dakkapel vaak in de categorie ‘lastig’ valt. Toch zijn de ramen in een dakkapel in de meeste gevallen te vergelijken met standaard ramen. Op zoek naar wat inspiratie voor je eigen huis? Lees dan snel verder.

Rolgordijnen

De perfecte raambekleding voor een dakkapel

Beschik je over een dakkapel in huis? Mooi! Dan kun je in jouw woning maximaal profiteren van de extra woonruimte die door deze uitbouw vrijkomt. Ondanks dat er in totaal wel meer dan dertig soorten dakkapellen bestaan, zijn de kozijnen en ramen die hierin geplaatst worden in principe hetzelfde als een gewoon raam of een draai-kiepraam.

Een dakkapel heeft een standaard/vast raam of een draai-kiepraam. Het raamtype is bepalend voor onze oplossing.

Houten jaloezieën
Houten jaloezieën

Gewenst en ongewenst daglicht

Een dakkapel wordt vaak op de bovenste etage van een woning geplaatst, om meer ruimte en lichtinval te creëren. Niet alleen is er dan veel extra licht, maar ook extra warmte. Dit wil je natuurlijk zo goed mogelijk reguleren en aanpassen aan de gebruiksfunctie van de betreffende woonruimte. Raambekleding is hiervoor een uitstekende oplossing. 

Licht regulerende eigenschappen

Bij het reguleren van daglicht komen we al snel uit bij raamdecoratie met lichtwerende en warmtewerende eigenschappen. Deze eigenschappen dragen bij aan een aangename temperatuur in de woonruimte, filteren het daglicht en zorgen ook voor de nodige privacy of zelfs volledige verduistering. Laat dat laatste nu perfect van pas komen in de slaapkamer.

Hulp nodig bij je keuze?

Laat je adviseren door een Zonnelux specialist tijdens een bezoek aan een van onze verkooppunten of vraag een telefonisch adviesgesprek aan.

Draai-kiepraam Piet Boon shutters open

Verduisterende raamdecoratie voor de dakkapel

Om de slaapkamer te verduisteren zijn er verschillende type raambekleding, die ook geschikt zijn voor een dakkapel. In de collectie van Zonnelux zijn er verschillende stoffen voor rol- en vouwgordijnen of Duette® om de kamer donker te maken.

Andere raambekleding zoals plisségordijnen, shutters, aluminium en houten jaloezieën verduisteren de ruimte niet volledig. Er blijven vrijwel altijd lichtkieren te zien. Vind je dit toch mooie raamdecoratie voor de dakkapel? Combineer ze dan met overgordijnen voor een extra warm effect.

Een dakkapel in een bijzondere vorm

Als je aan een dakkapel denkt, zijn dit meestal standaard rechte ramen, maar wist je dat er ook dakkapellen bestaan in een boog of ronde vorm? Dit kom je vaak tegen bij woningen in een landelijke of boerderijstijl. Ook hier heeft Zonnelux passende raambekleding voor.

Shutters voor boogramen
Zonnelux shutters Eco-line close up

Wil je meer weten over raamdecoratie oplossingen voor je dakkapel? Schroom dan niet om vrijblijvend advies aan te vragen of bezoek één van de Zonnelux-specialisten. Zij helpen je graag met het vinden van raamdecoratie dat perfect past bij jouw woonwensen!

Meer blogs