SMARTIFY YOUR HOME meer weten

Op zoek naar raamdecoratie voor je dakkapel?

Oplossingen

Het vinden van passende raamdecoratie voor elke ruimte in huis kan een tijdrovende klus zijn. Zo merken we bijvoorbeeld dat raamdecoratie voor een dakkapel vaak in de categorie ‘lastig’ valt. Toch zijn de ramen in een dakkapel in de meeste gevallen te vergelijken met standaard ramen. Op zoek naar wat inspiratie voor je eigen huis? Lees dan snel verder!

Beschik je over een dakkapel in jouw huis? Mooi! Dan kun je in jouw woning maximaal profiteren van de extra woonruimte die door deze uitbouw vrijkomt. Ondanks dat er in totaal wel meer dan dertig soorten dakkapellen bestaan, zijn de kozijnen en ramen die hierin geplaatst worden in principe hetzelfde als een gewoon raam of een draai-kiepraam.

Een dakkapel heeft een standaard/vast raam of een draai-kiepraam. Het raamtype is bepalend voor onze oplossing

Gewenst en ongewenst daglicht

De uitdaging zit ‘m in eerder in de locatie waar de dakkapel wordt geplaatst. Zo wordt deze in de meeste gevallen geplaatst op de bovenste etage van een huis. Het zorgt allereerst voor een flinke toename aan daglicht in de aangrenzende woonruimte, maar afhankelijk van de positie ook voor extra zonlicht én warmte. Zowel het daglicht als warme zonlicht wil je natuurlijk zo goed mogelijk reguleren en aanpassen aan de gebruiksfunctie van de betreffende woonruimte.

Draai-kiepraam Piet Boon shutters open

Licht regulerende eigenschappen

Bij het reguleren van daglicht komen we al snel uit bij raamdecoratie producten met lichtwerende en warmte werende eigenschappen. Deze eigenschappen dragen bij aan een aangename temperatuur in de woonruimte, filteren het daglicht en zorgen ook voor de nodige privacy of zelfs volledige verduistering. Laat dat laatste nu perfect van pas komen in een slaapkamer.

Rolgordijnen

Raamdecoratie voor elke dakkapel

Zonnelux biedt allerlei raamdecoratie producten aan die voldoen aan bovenstaande eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen, Duette® gordijnen, plisségordijnen, geweven hout, lamellen en paneelgordijnen.

Hulp nodig bij je keuze?

Laat je adviseren door een Zonnelux specialist tijdens een bezoek aan een van onze verkooppunten of vraag een telefonisch adviesgesprek aan.

Wil je meer weten over onze raamdecoratie oplossingen voor je dakkapel? Schroom dan niet om een vrijblijvend advies op maat aan te vragen of bezoek één van onze Zonnelux specialisten. Zij helpen je graag met het vinden van een raamdecoratie product dat perfect past bij jouw woonwensen!

Meer blogs